Tip Προετοιμασίας: Τρέξιμο στο Χόρτο

Θυμηθείτε ότι σε αθλήματα ισχύος όπως για παράδειγμα το μπάσκετ και το βόλεϊ, το συνεχόμενο τρέξιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα (>10 λεπτών) έχει αρνητικές συνέπειες στην ικανότητα των παικτών να εκτελούν εκρηκτικές κινήσεις


Αυτό συμβαίνει γιατί το συνεχόμενο τρέξιμο:


- Επιβαρύνει τις μυϊκές ίνες βραδείας συστολής, ενώ τα συγκεκριμένα αθλήματα βασίζονται στις μυϊκές ίνες ταχείας συστολής.
- Έχει διαφορετική μηχανική σε σχέση με αυτήν των εκρηκτικών κινήσεων που είναι απαραίτητες στο μπάσκετ ή στο βόλεϊ
- Έχει αρνητικές επιπτώσεις στην μυϊκή υπερτροφία, η οποία είναι απαραίτητη για την ισχύ.




Η αερόβια ικανότητα μπορεί ν’ αναπτυχθεί, στον βαθμό που είναι απαραίτητη και με άλλες μεθόδους, πιο κατάλληλες για το «προφίλ» των συγκεκριμένων αθλημάτων. Για παράδειγμα, η διαλειματική μέθοδος είναι προτιμότερη επιλογή, αφού περιλαμβάνει την εναλλαγή κομματιών έντασης με κομμάτια ξεκούρασης (βλέπε άρθρο Η Αερόβια Προπόνηση στο Μπάσκετ) επιτρέποντας έτσι την επιλογή ασκήσεων με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν τα συγκεκριμένα αθλήματα .


Έτσι, ακόμα και αν το μόνο γήπεδο που είναι διαθέσιμο είναι αυτό του ποδοσφαίρου, ορίστε ένα χώρο 20 x 30 μέτρα και κάντε την προπόνηση σε αυτόν τον πιο περιορισμένο χώρο και σχεδιάστε ασκήσεις που θα είναι ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του αθλήματος σε ότι αφορά την ένταση, το διάλειμμα και την βιομηχανική.





Τελειώνοντας να συμπληρώσω ότι η καλύτερη επιλογή σε ότι αφορά την ανάπτυξη της γενικής και ειδικής αντοχής στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, να εκτελείται η προπόνηση στο γήπεδο, συμπεριλαμβάνοντας ασκήσεις που περιέχουν την χρήση μπάλας.


ΠΗΓΗ http://performance22.gr/


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!













Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728