Βελτιώνουμε το παιχνίδι μας, βελτιώνουμε ο ένας τον άλλον! - 10ο Διεθνές Basketball Coaches Clinic του ACS Athens -Δελτίο τύπου



To 10ο Διεθνές Basketball Coaches Clinic του ACS Athens συγκέντρωσε πάνω από 150 προπονητές μπάσκετ απ’ όλο τον κόσμο.

Κορυφαίοι προπονητές από το NBA, το κολλεγιακό NCAA, την Euroleague και το ελληνικό πρωτάθλημα μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους στο εξέχον αθλητικό workshop του ACS Athens.

Πάνω από 150 προπονητές μπάσκετ από όλο τον κόσμο (από Ελλάδα, Λίβανο, Κουβέιτ, Ισραήλ, Ελβετία, Αίγυπτο, Φινλανδία, Ουκρανία) συμμετείχαν στη 10η διοργάνωση του Διεθνούς Basketball Coaches Clinic του ACS Athens, που πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαΐου, 2019. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις τεχνικές παρουσιάσεις τεσσάρων κορυφαίων προπονητών από το NBΑ και NCAA, της Euroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος.
Ο David Blatt (προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιώς), ο Rob Fodor (προπονητής σουτ στο Miami Heat), η Βeth OBoyle (προπονήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Virginia Commonwealth University) και ο Αργύρης Πεδουλάκης (προπονητής του Γ.Σ. Περιστερίου), παρουσίασαν εξαιρετικά θέματα προπονητικής, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνικών θεμάτων. Η προπονήτρια OBoyle μοιράστηκε τις γνώσεις της για τις αρχές αμυντικού συστήματος pack-line και το σύστημα επίθεσης 4-1 motion. Ο Aργύρης Πεδουλάκης πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη επιθετική διάταξη των παικτών (spacing) ενώ ο προπονητής Rob Fodor επέδειξε τεχνικές σουτ και ισορροπίας. Τέλος, o David Blatt συντόνισε μια ανοιχτή συζήτηση για τα βήματα μιας επιτυχημένης καριέρας προπονητή.




Το ΑCS Athens διευρύνει διαρκώς το διεθνές δίκτυό του με στόχο τη δημιουργία συνεργασιών μεταξύ επαγγελματιών και φορέων και τη δημιουργική ανταλλαγή επαγγελματικής και εκπαιδευτικής τεχνογνωσίας και γνώσης. Με αυτό το σκοπό διοργάνωσε και φιλοξένησε και φέτος αυτό το σημαντικό αθλητικό και εκπαιδευτικό αθλητικό γεγονός, προσκαλώντας στο σχολείο διακεκριμένους επαγγελματίες του μπάσκετ και νεότερους προπονητές από όλο τον κόσμο.
Η διημερίδα ενέπνευσε, επιμόρφωσε και αποτέλεσε σημείο συνάντησης της ευρύτερης παγκόσμιας κοινότητας προπονητών μπάσκετ. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωσή της, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ανυπόμονοι να παραυρεθούν στην επόμενη διοργάνωση!

Το 10ο Διεθνές Basketball Coaches Clinic ήταν εξίσου σημαντική επαγγελματική εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους εισηγητές. Η Βeth OBoyle τόνισε: «Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση. Το ACS Athens προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε φιλόδοξους προπονητές από όλο τον κόσμο να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες». Ο Rob Fodor εξέφρασε τη θετική εντύπωση του: «Το ACS Athens και η Διευθύντρια του Αθλητικού Τμήματος, Άννη Κωνσταντινίδου, διοργάνωσαν ένα εξαιρετικό workshop! Η αφοσίωση όλων των συμμετεχόντων ήταν αξιοσημείωτη και η ανταπόκριση σε όλες τις εισηγήσεις ήταν ενθουσιώδης. Το 10ο Διεθνές Basketball Coaches Clinic αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία ζωής για μένα και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα στην Αθήνα και να διατηρήσω την επαφή με τους νέους φίλους και συναδέλφους που δημιούργησα εδώ». Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στην επίτευξη του στόχου του σεμιναρίου: «Ευχαριστώ το σχολείο για το κάλεσμα να μιλήσω στο σεμινάριο του. Ήταν μια όμορφη εμπειρία σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Ελπίζω να βοηθήσαμε κάποιους νέους προπονητές να γίνουν καλύτεροι!». Ο David Blatt επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή για αυτή τη διοργάνωση αφιερωμένη στο μπάσκετ και την ανταλλαγή γνώσης: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά να μοιράζεσαι ιδέες και γνώσεις με άλλους προπονητές. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε το παιχνίδι μας και ο ένας τον άλλο!» είπε χαρακτηριστικά.


Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο  facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728