Η εκπαίδευση των παιδιών στο μπάσκετ σήμερα

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014
Το να είσαι προπονητής παιδών είναι μία από τις πιο συναρπαστικές θέσεις εργασίας στον κόσμο!

Ανεξάρτητα από το ποια ηλικία είσαι προπονητής, είναι γεγονός ότι το μπάσκετ είναι πράγματι ένα πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι το οποίο .

περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεξιότητες , κανόνες συμπεριφοράς και κανονισμούς. Για αυτό πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία της διδασκαλίας για τους παίκτες μίας ακαδημίας καλαθοσφαίρισης.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι όταν διδάσκουμε τα παιδιά.

Τα παιδιά είναι πολύ ενεργητικά. Ο προπονητής πρέπει να είναι περισσότερο ενεργητικός από αυτά. Πολλές φορές οι συνάδελφοι προπονητές στα πρωινά του Σαββατοκύριακου που προπονούμε στις ακαδημίες, με ρωτάνε «τι παίρνεις και έχεις τόση διάθεση και ενέργεια τόσο πρωί με τα παιδιά;»

Τους απαντώ ότι παίρνω ενέργεια από τα παιδιά και ότι οφείλω να είμαι ένα πρότυπο για αυτά και πολύ προσεκτικός με τα λόγια και τις ενέργειές μου απέναντι τους στη διδασκαλία του αθλήματος.

Να είστε λοιπόν και εσείς υπομονετικοί και πολύ παθιασμένοι με αυτό που κάνετε, γιατί με το να είσαι ένας προπονητής μπάσκετ σε μικρά παιδιά, έχεις μια τεράστια ευθύνη, όπως το να είσαι προπονητής σε μία ανδρική ομάδα.

Δίνοντας εκπαίδευση και ασκήσεις για τα παιδιά θα πρέπει να υπάρχει σωστός σχεδιασμός, επειδή χρειάζονται διδασκαλία και βοήθεια για την απόδοσή τους.

Η εκπαίδευση στη συνέχεια με βάση το πλάνο και τη φιλοσοφία, διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο των παιδιών και των ικανοτήτων τους.

Αρχίζοντας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει με την προπονητική εκπαίδευση, είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βασικά και τη προπόνηση σε αυτά.

Η προπόνηση στα αντικείμενα που επιλέγουμε κάθε φορά πρέπει να γίνεται με σωστή βασική θέση του σώματος, να προστατεύεται η μπάλα και να κρατούν πάντα το κεφάλι ψηλά «βλέποντας πέρα από τη μπάλα».

Επιλέγουμε ασκήσεις χειρισμιού με:

-Τα δύο χέρια στις βασικές ντρίπλες

- Την εξάσκηση στη ντρίμπλα ταχύτητας

- Τις κινήσεις με αλλαγή της κατεύθυνσης

- Τη ντρίπλα και σουτ.

- Τη ντρίμπλα και το layup

- Παιχνίδι One- on-one με έναν πιο ικανό παίκτη εναντίον των υπολοίπων

- Ντρίμπλα σταμάτημα και πίβοτ, επιλογές απέναντι στην άμυνα των υπολοίπων παιδιών.

.... τέλος 1ου Μέρους...
(απόσπασμα από την εργασία που θα παρουσιάσω αν είμαι καλά και " πρώτα ο Θεός", το χειμώνα του 2014 στην Ιταλία. Το θέμα θα είναι "Η διδασκαλία του μπάσκετ στις ακαδημίες.. χθες, σήμερα, αύριο"...)


Τσουμπρής Γιάννης 
Προπονητής Μπάσκετ 

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!
Share this article :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. All About Basketball Coaching - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template