B ΜΕΡΟΣ Μακάμπι Τελ Αβίβ- ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ « 12» TWELVE

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ « 12» TWELVE 

Φωτ 9


Twelve








Φωτ 10


Το 12 είναι μια fake 2-3 zone, δηλαδή έχει στήσιμό ζώνης ενώ στην ουσία είναι μια άμυνα Μ2Μ .

Με το 1ο κόψιμό ή με την πρώτη πάσας η άμυνα μετατρέπεται σε m2m .











Φωτ 11







Υπάρχει ο κανόνας «εσωτερικός παίκτης με εσωτερικό» κάνουν αλλαγή switch , εδώ βλέπουμε το switch μεταξύ των επιθετικών της Real – Rudy – LΙull , είναι η α φάση στην δυνατή πλευρά.






Φωτ 12






Πλέον πάμε στην β φάση δηλαδή στην αδύνατη πλευρά οπού ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη περίπτωση δηλαδή «εσωτερικός παίκτης με εσωτερικό» κάνουν αλλαγή switch όπου ο Smith match up με τον LΙull.

Φωτ 13










Εδώ πλέον βλέπετε την γ φάση των εσωτερικών αλλαγών όπου ο Smith ;έχει match up με τον LΙull, στον επιθετικό τρίγωνο της Ρεάλ υπάρχει miss match στο low post , οπού την δεδομένη στιγμή ο αμυντικός παίκτης που καλείται να παίξει άμυνα είναι ο Blu … Το ερώτημα είναι γιατί ο coach Laso και το coaching staff δεν χτύπησε στο in side game που εκεί υπερτερούσε η Ρεαλ? Τελικά ο Blatt έκανε μαγικά ? Εγώ θα πω πως όχι . Απλά η Maccabi μπήκε πιο έτοιμη ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης ρίσκαρε έτσι είναι το μπάσκετ ρίσκο. Πολλές φορές λοιπόν δεν είναι τόσο τραγικό να χάνεις , όσο τραγικό ήταν παραλίγο να κέρδιζες …

Όπως καταλαβαίνετε τελικά ο Blutt προσάρμοσε το παιχνίδι του σε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα , σκληρή άμυνα , πειθαρχεία στο παιχνίδι πάθος για την νίκη .



Coach Sakis Delios




Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!












Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728