Footwork drill 9 ασκήσεις



footwork_05.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 5η
Εκτέλεση: οι αθλητές σε 4άδες στο μισό γήπεδο. Εκτελούν ταυτόχρονα κυκλικά από δεξιά προς τα αριστερά - δεξί lay up - πάσα από την τελική στον επόμενο - τρέξιμο στον κώνο με χέρια ψηλά - αμυντικό γλίστρημα μέχρι την μεσαία - τρέξιμο στον κώνο - σταμάτημα για υποδοχή της μπάλας - προσποίηση για σουτ και lay up στο καλάθι. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Κίνηση των ποδιών στην εκτέλεση σειράς τεχνικών επιδεξιοτήτων, Συναρμογή των κινήσεων.
Παραλλαγές: με διαφορετικά είδη πάσας και σουτ κλπ.


footwork_06.jpg

ΑΣΚΗΣΗ 6η

Εκτέλεση: οι αθλητές σε ζευγάρια κατά μήκος του γηπέδου. Εκτελούν πάσα στήθους μεταξύ τους με την μια σειρά να εκτελεί πίσω βήματα και την άλλη αμυντικό γλίστρημα μέχρι τις πλάγιες γραμμές. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Κίνηση των ποδιών στην εκτέλεση σειράς τεχνικών επιδεξιοτήτων, Συναρμογή των κινήσεων.
Παραλλαγές: με διαφορετικά είδη πάσας κλπ.






footwork_07.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 7η
Εκτέλεση: οι αθλητές σε δύο σειρές στην τελική γραμμή όπως φαίνεται στο σχήμα. Εκτελούν από θέση άμυνας αναπηδήσεις στατικά των ποδιών και ύστερα από κάθε μονό σφύριγμα του C ένα βήμα-άλμα με περιστροφή 90 μοιρών του αριστερού ποδιού μπροστά και επαναφορά στην αρχική θέση. Μετά από διπλό σφύριγμα του C σπριντ μέχρι την μεσαία γραμμή όπου εκτελείται το ίδιο. Ακολούθως μέχρι την άλλη τελική γραμμή. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Συναρμογή των κινήσεων των κάτω άκρων.
Παραλλαγές: με βήμα άλμα του δεξιού ποδιού κλπ.


footwork_08.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 8η
Εκτέλεση: οι αθλητές σε σειρές στην τελική γραμμή όπως φαίνεται στο σχήμα. Εκτελούν από χαμηλό skiping close outτρία βήματα και θέση άμυνας, αναπηδήσεις στατικά των ποδιών και ύστερα από κάθε μονό σφύριγμα του C ένα βήμα-άλμα με περιστροφή 90 μοιρών του αριστερού/δεξιού ποδιού μπροστά εναλλάξ και επαναφορά στην αρχική θέση. Μετά από διπλό σφύριγμα του C σπριντ όπου εκτελείται το ίδιο. Ακολούθως μέχρι την άλλη τελική γραμμή. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Συναρμογή των κινήσεων των κάτω άκρων.
Παραλλαγές: με μεσαίο ή ψηλό skiping κλπ.


footwork_09.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 9η
Εκτέλεση: οι αθλητές σε σειρές στην τελική γραμμή όπως φαίνεται στο σχήμα. Εκτελούν από θέση ετοιμότητας πλάγιες εκτάσεις των ποδιών συνεχόμενα και ύστερα από κάθε διπλό σφύριγμα του C σπριντ, ύστερα από κάθε μονό σφύριγμα του C εναλλαγή μεταξύ πλάγιων εκτάσεων των ποδιών στατικά και προβολές των ποδιών εναλλάξ στατικά . Ακολούθως το ίδιο μέχρι την άλλη τελική γραμμή. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Συναρμογή των κινήσεων των κάτω άκρων.
Παραλλαγές: με διαφορετικά είδη αλμάτων κλπ.




footwork_10.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 10η
Εκτέλεση: οι αθλητές σε σειρές στην baseline όπως φαίνεται στο σχήμα. Εκτελούν από θέση ετοιμότητας μέχρι τον πρώτο κώνο σταματήματα σε έναν χρόνο εναλλάξ - πλάγια άλματα μέχρι την sideline και αμυντικά γλιστρήματα μέχρι την τελική γραμμή. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Συναρμογή των κινήσεων των κάτω άκρων κατά την εκτέλεση τεχνικών επιδεξιοτήτων.
Παραλλαγές: με σταμάτημα σε δύο χρόνους, με διαφορετικά είδη αλμάτων , με πίσω βήματα κλπ





footwork_11.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 11η
Εκτέλεση: οι αθλητές σε σειρές στην τελική γραμμή όπως φαίνεται στο σχήμα. Εκτελούν σειρά δρομικών ασκήσεων όπως : από χαμηλό skiping σε ψηλό προοδευτικά, τρέξιμο με αλλαγής κατεύθυνσης,close out δύο βήματα και ένα αμυντικό γλίστρημα,back steps, back kicks. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Συναρμογή των κινήσεων των κάτω άκρων.
Παραλλαγές: με διαφορετικά είδη δρομικών κλπ.





footwork_12.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 12η
Εκτέλεση: οι αθλητές στο μισό γήπεδο σε συνθήκη 3 εναντίον 2 όπως φαίνεται στο σχήμα. Οι επιθετικοί σε βοηθητικό ρόλο στατικά αλλάζουν πάσες μεταξύ τους και κάθε φορά που υποδέχονται την μπάλα σε θέση τριπλής απειλής. Οι αμυντικοί κινούνται όπως έναντι αριθμητικής υπεροχής της επίθεσης σε συνέχεια. Η άσκηση τελειώνει με σφύριγμα του C και εναλλαγή ρόλων. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Συναρμογή των κινήσεων κατά την εκτέλεση αμυντικής συνεργασίας 2 παικτών.
Παραλλαγές: με ριμπάουντ και πάσα έξω κλπ.


footwork_13.jpg
ΑΣΚΗΣΗ 13η
Εκτέλεση: οι αθλητές σε σειρά στο 3ποντο στην προέκταση της γραμμής των ελεύθερων βολών όπως φαίνεται στο σχήμα. Ο πρώτος στο ρόλο της άμυνας εκτελεί tipping στατικά και μόλις ο C ξεκινήσει drive εκτελεί close out στον C με σκοπό να σταματήσει την διείσδυση και να προλάβει να κάνει block out στον επόμενο παίκτη ή να διεκδικήσει το ριμπάουντ. Ο δεύτερος παίκτης συμμετέχει την στιγμή που ο C σταματήσει το drive. Οι παίκτες αλλάζουν ρόλους. (βλ. σχήμα )
Σημεία έμφασης: Συναρμογή των κινήσεων κατά την εκτέλεση αμυντικής επιδεξιότητας.
Παραλλαγές: με δεύτερο ριμπάουντ με ή χωρίς εύστοχο καλάθι κλπ.


Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728