Στεφ Κάρι η... επιστήμη του σουτ του (videos)!





Γιώργος Αδαμόπουλος
Η έκφραση «τίποτε δεν είναι τυχαίο» δεν ταιριάζει στον Στεφ Κάρι μόνο για την σκληρή δουλειά στην προπόνησή του. Ο 27χρονος σταρ των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και το εκπληκτικό σουτ του δεν είναι αποτέλεσμα πολλών ωρών στο παρκέ .
ή απλώς ένα έμφυτο ταλέντο που «κληρονόμησε» από τον επίσης καλό σουτέρ πατέρα του, Ντελ Κάρι. Ο περσινός MVP, που είναι κορυφαίος σκόρερ της κανονικής περιόδου με 32,2π. σε 34,4' με 46,3% στα τρίποντα, με μ.ό. 5,2/11,2 (η καλύτερη επίδοση της καριέρας του, στην οποία μετρά 44,2%) έχει μετατρέψει σε... επιστήμη τον καταπληκτικό τρόπο που σουτάρει από τα 7,25μ. και το ESPN, στην σειρά μίνι-ντοκιμαντέρ Sports Science παρουσίασε τις λεπτομέρειες τόσο στην γωνία των ποδιών όσο και στον χρόνο που αφήνει τη μπάλα του μπάσκετμπολ από τα χέρια του.



Όπως παρουσιάζει το βίντεο, όταν ο Κάρι σουτάρει όχι ακριβώς από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά από τα 30 πόδια (=9,1μ.), το περιθώριο λάθος και αστοχίας μειώνεται κατά 21%! Μάλιστα, αναφέρει ότι όταν επιχειρεί προσπάθεια με φόρα από μεγαλύτερη απόσταση, σουτάρει με ταχύτητα 36χλμ./ώρα, ενώ όταν «εκτοξεύει» από τα 7,25μ., αυτή «περιορίζεται» σε 31χλμ./ώρα... Επιπλέον, αναφέρεται ότι ένας τυπικός παίκτης του ΝΒΑ λυγίζει τα πόδια του σε 25 μοίρες για σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και αυτό μειώνει κατά 65% την πιθανότητα ευστοχίας, λόγω της μεγαλύτερης πίεσης και ταχύτητας στο σουτ!



Αντίθετα, ο Στεφ Κάρι, που πρόσφατα έλαβε εύσημα από τον Στιβ Νας για τις δεξιότητές του, λυγίζει τα πόδια του στις 115 μοίρες και αυτό είναι ένα από τα «μυστικά» της επιτυχίας του, από οποιαδήποτε απόσταση κι αν σουτάρει. Ο γκαρντ των Ουόριορς προτιμά να αντικαθιστά την δύναμη με περισσότερη πίεση στο χέρι του, λυγίζοντας τον καρπό του με... 3.000 μοίρες ανά δευτερόλεπτο!!! Μάλιστα, όταν επιχειρεί σουτ πίσω από το 8-9μ., η ταχύτητα που αφήνει τη μπάλα αυξάνεται και είναι μικρότερη από 0,46''! Και με αυτό τον τρόπο, ο σταρ των πρωταθλητών έχει περισσότερα τρίποντα πίσω από τα 9μ. από... όλες τις ομάδες συνολικά φέτος και μόνο ένας παίκτης έχει σκοράρει πίσω από αυτή την απόσταση, τη φετινή σεζόν!!!





ΠΗΓΗ http://www.basketblog.gr/


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728