Οι τρόποι που ο παίκτης μπορεί να γίνει καλύτεροςΤο να γίνει κάποιος παίκτης καλύτερος απαιτεί πρώτα από όλα αυτοκριτική,αυτογνωσία και πλήρη κατανόηση του επιπέδου των αθλητικών του δεξιοτήτων.Αυτό προϋποθέτει σκληρή δουλειά και ταυτόχρονη συγκέντρωση πάνω στα σημεία αδυναμίας του.
Είναι αναγκαίο το παιχνίδι του να έχει μια κατεύθυνση και μέσα από τη σκληρή δουλειά να μάθει να χειρίζεται έξυπνα τις καταστάσεις.

Η κατανόηση της θέσης και του ρόλου

Όταν ένας παίκτης συμβάλλει,μεγιστοποιώντας προς το καλύτερο τις δεξιότητες του τότε μπορούν να συμβούν πολύ καλύτερα πράγματα.Κάθε παίκτης είναι πολύτιμος για μια ομάδα.Πολύτιμη όμως είναι και η κατανόηση της θέσης που έχει μέσα στην ομάδα.Κάθε θέση έχει συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες και χρειάζεται συγκεκριμένα αθλητικά προσόντα.Η συγγραφή μια λίστας με τις αθλητικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη θέση μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρχει μια καλύτερη κατανόηση σχετικά με την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Guards

Ικανότητες


Επικοινωνία-Ηγεσία

Πάσα


Στήθους-Με τα δυο χέρια πάνω από το κεφάλι-Σκαστή-Με το ένα χέρι-Με τα δυο χέρια

Ντρίμπλα

Με τα δυο χέρια-Ανάμεσα από τα πόδια-Cross over

Σουτ


Περιφερειακό σουτ-Σουτ από μέση απόσταση-Ελεύθερες βολές

Αθλητικότητα

Ταχύτητα-Footwark-Ισορροπία-Κινητικότητα των αρθρώσεων

Εξυπνάδα

Αποστάσεις-Ρυθμός-Χρόνος-Διαχείριση καταστάσεων

Posts

Κινήσεις


Drop step-Pick n roll

Πάσα

Με τα δυο χέρια πάνω από το κεφάλι-Πάσα από το high post

Σουτ


Σουτ από μέση απόσταση-Hook-Up and under

Ριμπάουντ

Επιθυμία-Γρήγορη αντίδραση

Αθλητικότητα

Αντοχή-Δύναμη-Footwork-Κινητικότητα των αρθρώσεων

Εξυπνάδα

Πάσα έξω από το Post-Αποστάσεις-Screen

Κατανόηση των δυνατών και αδύνατων σημείων

Είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας λίστας των δυνατών και αδύνατων σημείων ενός παίκτη.Οι αδυναμίες εντοπίζονται με βάση τη θέση και το ρόλο του παίκτη στην ομάδα.Αν αυτές οι αδυναμίες είναι επιζήμιες για την απόδοση ενός παίκτη θα πρέπει να προστεθούν ασκήσεις που θα βελτιώσουν την δύναμη και την αντοχή του.Χρειάζεται με άλλα λόγια σωστή προπόνηση.Ένας παίκτης όμως δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα.Θα είναι καλός σε μερικά.Ο προσδιορισμός των ασκήσεων που πρέπει να εκτελέσει ένας παίκτης με σκοπό την βελτίωση του στηρίζεται στην πλήρη κατανόηση των λόγων που έχει μειωμένη απόδοση.

Βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι


Ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι ο στόχος που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον.Πολλές δεξιότητες απαιτούν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να αναπτυχθούν.Θα πρέπει να δίνετε μεγάλη έμφαση στην τελειοποίηση της δύναμης.Θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό ότι η ανάπτυξη και η καλυτέρευση των αδυναμιών θα χρειαστούν πολύ περισσότερο χρόνο.Ίσως και χρόνια.

Βελτίωση των ικανοτήτων

Η βελτίωση της αθλητικότητας ενός παίκτη προετοιμάζει το σώμα για τις απαιτήσεις που έχει το άθλημα.Όπως μπορεί να βελτιωθεί η αντοχή,η δύναμη,η κινητικότητα,η ευκινησία και η ταχύτητα με τον ίδιο τρόπο μπορεί να αναπτυχθεί και η απόδοση.Άρα λοιπόν θα χρειαστεί προπόνηση αντιστάσεων 2-4 φορές την εβδομάδα,περισσότερη λειτουργική προπόνηση και όχι τόσο προπόνηση bodybuilding,προσοχή στα βάρη και γενικά στις ασκήσεις που περιέχουν βάρη(λήψη συμβουλών από ειδικούς),ασκήσεις ισορροπίας και πολλές ασκήσεις για τα γόνατα.


Coach Μιχάλης Λάγκης1st Free Style Basketball Festival στο Αργοστόλι! Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 20:00H Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. σε συνεργασία με το coachbasketball.gr φέρνουν την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου το 1st Free Style Basketball Festival με καλεσμένους τους Στηβ Γιατζόγλου,.
Βαγγέλη Ιωάννου, Λάζαρο Αγαδάκο, Κώστα Μάγλο, Γιάννη Αθανασούλα και Μάικ Ευαγγελίτση και πολλά πλούσια δώρα για όλους τους συμμετέχοντες!
Το 1ο Festival Free Style Basketball γίνεται για 1η φορά στην Ελλάδα και στο φιλόξενο νησί του Ιονίου την Κεφαλλονιά. Το coachbasketball.gr, η κορυφαία σελίδα προπονητικού χαρακτήρα, δίνει την δυνατότητα σε νεαρούς αθλητές στην Κεφαλονιά να αγαπήσουν το άθλημα του μπάσκετ και να το υπηρετήσουν. Θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους καλεσμένους, ο πολύπειρος coach αγαπητός σε όλους τους Έλληνες φίλους του μπάσκετ, Στηβ Γιατζόγλου, ο κορυφαίος Έλληνας δημοσιογράφος, Βαγγέλης Ιωάννου, οι παίκτες Λάζαρος Αγαδάκος, Κώστας Μάγλος, Γιάννης Αθανασούλας, Μάικ Ευαγγελίτσης. Μαζί μας ο Νο1 Free styler 2M που έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κατακτώντας την 1η θέση.
Η επίσημα μπάλα του Festival είναι η Spalding. Το Festival έχει δώρα από της καλύτερες αθλητικές εταιρείες όπως η Nike – Nike Jordan – Adidas. Με συλλεκτικά δώρα από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ όπως μπάλες με το λογότυπο του LeBron James – καπέλα κ.α. Θα δοθούν 2 φανέλες της Εθνικής μας ομάδος μπάσκετ, της Spalding. Επίσης η εταιρεία του Giova Kimon Back me up με τις συλλεκτικές τσάντες ΝΒΑ/Spalding. Τα δώρα δεν τελειώνουν ποτέ! Tο μεγάλο μας δώρο, μια υποτροφία σε καλοκαιρινό καμπ αξίας 370 ευρώ, μαζί με ένα εργομετρικό πρόγραμμα από το Performance 22 και τον πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας Κώστα Χατζηχρήστο.
Σας περιμένουμε όλους όσους αγαπάνε το μπάσκετ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου στις 8 το βράδυ. Ελάτε να σουτάρετε, να ντριμπλάρετε, να δώσετε την καλύτερη ασίστ μαζί μας.ΔΗΛΏΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟ 1ο Free Style Basketball Festival
Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728