Επιθετικό τρικ των Heat στο Pick and Roll (Video analysis)

















Του Τάκη Πανούλια
Δείτε το επιθετικό τρικ των Miami Heat με την τοποθέτηση ενός guard στην baseline που αποσυντονίζει την άμυνα στο pick-and-roll των Charlotte Hornets. 

Η αμυντική αντιμετώπιση του pick-and-roll των Hornets έχει πρόβλημα και πρέπει να βελτιωθεί καθώς πρέπει να βρουν τρόπο αντίδρασης στο τρικ που κάνουν οι Heat και στέλνουν συνήθως έναν guard στην baseline πράγμα που δημιουργεί πρόβλημα στην άμυνα τους και τις περιστροφές από την αδύνατη πλευρά. Δείτε το βίντεο.



Η προπονητής των Hornets ο Clifford τόνισε ότι αυτή η τακτική να βάζουν οι ομάδες παίκτη στην baseline είναι κοινή πρακτική αλλά όταν γίνεται με περιφερειακό διαφέρει. Επίσης οι Heat το κάνουν περιστασιακά και το ''κρύβουν'' μέσα στην ροή της επίθεσης τους. Δεν το εκτελούν από το το ξεκίνημα της κατοχής οπότε η άμυνα είναι πιο οργανωμένη και έτσι αλλάζει τα δεδομένα στην κάλυψη του pick and roll από την άμυνα.

Εκτός από το σουτ που επιχειρείται η ομάδα των Heat έχει και μια ακόμα καλή επιλογή στην γωνία καθώς ο αμυντικός στην baseline έχει έχει δύο παίκτες στην επιτήρηση του αφού και ο παίκτης που κάλυψε το dive του screener δεν επικοινώνησε ώστε να πάρει τον παίκτη στην γωνία και να μείνουν οι δύο παίκτες της weakside σε tandem defense.

Τάκης Πανούλιας












Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728