Το Total Basketball Development ταξιδεύει στην Κεφαλονιά !



Η ομάδα του coachbasketball με χαρά ανακοινώνει ότι μετά την παρουσίαση του Total Basketball Development στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο τού Αλίμου από την Ένωση Τραχώνων-Δία Αλίμου.
για τη διδασκαλία τού μπάσκετ στις αναπτυξιακές ηλικίες, το TBD ταξιδεύει και στην Κεφαλονιά. Ο ΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θα φιλοξενήσει τον Σάκη Δέλλιο σε μια ακόμα παρουσίαση του προγράμματος μας στους προπονητές του νησιού.


 














Είχε προηγηθεί ακόμα η παρουσίαση του TBD στην Ακαδημία του ΑΙΑΝΤΑ ΑΡΤΑΣ πριν από 20 ημέρες.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πρώτη Ακαδημία μπάσκετ που επίσημα απέκτησε και δουλεύει με βάση το Total Basketball Development εδώ και ένα χρόνο είναι ο Α.Ο ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ.   










Το Total Basketball Development είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του μπάσκετ κυρίως για ηλικίες από 6 έως 18 ετών, εμπνευσμένο από τον coach Τάκη Πανούλια (http://panoulias.blogspot.gr). 





Το πρόγραμμα πλέον έχει επίσημους συνεργάτες τους προπονητές (μέλη του ΣΕΠΚ) Σάκη Δέλλιο και Θανάση Σταρέντζη που μαζί αποτελούν την ομάδα της γνωστής προπονητικής ιστοσελίδας του μπάσκετ coachbasketball.gr.  

Η χρήση του TBD μπορεί να επεκταθεί και μετά την ηλικία των 18 ετών, στο επίπεδο του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων.


















Το Total Basketball Development (TBD)

Παρουσιάζει ένα ενοποιημένο πρόγραμμα ανάπτυξης του αθλητή του μπάσκετ σε κινητικό, τεχνικό, τακτικό και πνευματικό επίπεδο.

Είναι βασισμένο σε θεωρητικά και εμπειρικά δεδομένα με στόχο την συστηματοποιημένη διδασκαλία του μπάσκετ σε αναπτυξιακό επίπεδο.   

Ακολουθεί την φιλοσοφία μοντέλων ανάπτυξης μεγάλης διάρκειας του αθλητή.


Ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αθλητή του μπάσκετ

Το TBD μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για προπονητές, υπεύθυνους ακαδημιών και ομάδες μπάσκετ παρέχοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για την διδασκαλία του αθλήματος σε όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες.   

Το πρόγραμμα έχει το πλεονέκτημα να συνδυάζει την δυνατότητα συμμετοχής αθλητών που θέλουν να διακριθούν στο μπάσκετ υψηλού επιπέδου, ή όσων θέλουν να ασχοληθούν με τον μπάσκετ για ψυχαγωγικούς λόγους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει σαν στόχο να προσφέρει σε κάθε παιδί την δυνατότητα να αγαπήσει και να διατηρήσει μια μακρόχρονη σχέση με τον αθλητισμό, μέσω του μπάσκετ, με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες:

Πρόγραμμα εκμάθησης μπάσκετ – Περιλαμβάνει την διδασκαλία του μπάσκετ σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια, ανά αντικείμενο και με κλιμακωτό ασκησιολόγιο.  

Πρόγραμμα φυσικής κατάστασης – Επιδιώκει πολύπλευρη ανάπτυξη βασικών κινητικών δεξιοτήτων, γενικών και ειδικών δεξιοτήτων φυσικής κατάστασης του αθλήματος.

Πρόγραμμα ψυχολογικής / πνευματικής προετοιμασίας – Προσφέρει καθοδήγηση για την αξιοποίηση των πνευματικών και ψυχολογικών ικανοτήτων του αθλητή ώστε να πετύχει τους στόχους του.

Στο πρόγραμμα επιπρόσθετα υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες για διατροφή, αποκατάσταση, αξιολόγηση και άλλα χρήσιμα συμπληρωματικά στοιχεία της ανάπτυξης του αθλητή.    

Το TBD συμπεριλαμβάνει προγράμματα εκμάθησης και βελτίωσης:

  • των βασικών κινητικών δεξιοτήτων για να δημιουργηθεί μια σωστή αθλητική βάση
  • των τεχνικών δεξιοτήτων του μπάσκετ που είναι απαραίτητες για ατομική βελτίωση και συμμετοχή σε κάθε ομάδα
  • των απαραίτητων παραγόντων φυσικής κατάστασης για απόδοση σε υψηλότερο επίπεδο
  • της ψυχολογικής / πνευματική προετοιμασίας που απαιτείται για την διατήρηση αυτής της υψηλής απόδοσης σε σταθερή βάση
  • των στρατηγικών και τακτικών δεξιοτήτων για την ενσωμάτωση στην ομαδική διαδικασία
  • της χρήσης διαφόρων προπονητικών στρατηγικών και μεθόδων όπως και άλλων συμπληρωματικών υποστηρικτικών μεθόδων για διαρκή βελτίωση των επιδόσεων και πρόληψη τραυματισμών.  
Από την ομάδα του coachbasketball και του Total Basketball Development 


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728