ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΚΙΑΣ









1. Κύριε Βούκια πόσα χρόνια ασχολείστε με τις Αθλητικές Υποτροφίες και με την Αμερική?

Συνολικά ασχολούμαι με την Αμερική και τις Αθλητικές Υποτροφίες 25 χρόνια.

2. Είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ο Έλληνας αθλητής στην Αμερική?.



Αν ο αθλητής δεν προετοιμαστεί στο αθλητικό κομμάτι με τα πρότυπα της Αμερικής (σωματικά προσόντα) και δεν γνωρίζει ποιος είναι ο τρόπος ζωής, συμπεριφορά , και την κουλτούρα των Αμερικανών τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

3. Πως πρέπει να είναι ο αθλητής για να καταφέρει να ανταπεξέλθει?

Σωματικά προσόντα σε επίπεδο Αμερικής δηλαδή πολύ μυώδεις, πολύ αθλητικός, γρήγορος με απίστευτη φυσικά κατάσταση με μια λέξη να είναι έτοιμος να κάνει προπόνηση ABOVE THE COMFORT ZONE. Πχ 20 Καμικάζι σε 30 λεπτά.

COMPUTER: Όταν ο προπονητής παίζει με το μυαλό του να ξέρει πως πρέπει να φερθεί.



Μεγάλη καρδιά, πειθαρχημένος ΠΟΛΥ και να είναι προετοιμασμένος σε κάθε προπόνηση να βουτά στο παρκέ να πιάσει την μπάλα τουλάχιστον 10 φορές.

4. Τι προετοιμασία χρειάζεται να κάνει ο αθλητής και πόσο χρόνο χρειάζεται?

Τουλάχιστον 2 χρόνια για να αλλάξει το σωματότυπο του, το μυαλό του, τα ωράρια προπόνησης για να φτάσει τα επίπεδα που θέλουν οι Αμερικανοί προπονητές πάνω του. ΠΧ δεν μπορεί ο συμπαίκτης σου να κάνει 100 κιλά σε μία άσκηση και εσύ να κάνεις 50 κιλά. Δεν μπορεί να έχει διάρκεια στα σπριντ που κάνουν εκεί μέσα στο γήπεδο και εσύ όχι. Άρα θέλει χρόνο. Κοιτάξτε τα κορμιά των Ελλήνων παιχτών που παίζουν στην Α1 και τα κορμιά στο NCAA.

5. Οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν τον αθλητή επειδή στην Ελλάδα όλοι κάνουν τους ειδικούς τι πρέπει να γνωρίζουν?
Το βασικότερο έχουν ζήσει στην Αμερική? Γνωρίζουν την νοοτροπία της Αμερικάνικης Κουλτούρας? Ξέρουν πώς σκέφτεται και τι θέλει ο Αμερικανός προπονητής? Γνωρίζει τα ήθη και έθιμα των Αμερικανών? Έχουν την τεχνογνωσία να υποστηρίξουν τον Αθλητή αν τoν διώξει το σχολείο? Αν δεν περάσει τα μαθήματα? Ποιες λέξεις απεχθάνονται οι Αμερικανοί προπονητές να ακούνε από τους αθλητές τους?

Πόσο απλό είναι να πάρεις μια υποτροφία αλλά θα μπορέσει να την κρατήσει?

6. Όταν ο αθλητής καταφέρει να πάει στην Αμερική κατά την εμπειρία σας χρειάζεται υποστήριξη σε όλη την διάρκεια του στην Αμερική,η.το παλεύει μόνος του.



Το Α και το Ω

7. Πόσους αθλητές έχετε στείλει στην Αμερική και είναι μόνο στο μπάσκετ η και σε άλλα αθλήματα?
Πάνω από 300 άνδρες, γυναίκες. Μπάσκετ, Βόλεϊ, Στίβο, Τριπλούν, κολύμβηση, Τένις, ποδόσφαιρο κλπ

8. Κάποιοι από τους αθλητές που έχετε βοηθήσει που είχαν πολύ μεγάλο ταλέντο?
Ιαν Βουγιούκας, Κώστας Χαρίσης, Αλέξανδρος Βουγιούκας, Κώστας Αυγερινός,

Ιωάννης Λεκάκης, Σταύρος Σχίζας, Ραφαήλ Τσουράκης πολλά παιδιά και συγνώμη αν δεν ανέφερα το όνομά τους είναι τόσοι πολλοί.

9. Πόσα χρόνια συνολικά είστε δίπλα σε ένα αθλητή που επιλέγει το μονοπάτι της Αμερικής?

Δεν είναι μια αρπαχτεί (Όπως συνηθίζετε στην Ελλάδα) Είναι μία ανθρώπινη σχέση τουλάχιστον 6-7 χρόνια. Αναδεικνύουμε το ταλέντο του αθλητή, από το ξεκίνημα μέχρι και την επαγγελματική του καριέρα.







ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : sotirisvoukias





Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!











Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728