Βασική φιλοσοφία ομάδας καλαθοσφαίρισης - Βασικοί κανόνες ατομικής συμπεριφοράς



Η φιλοσοφία της Ομάδας βασίζεται στο ότι όλοι οι παίχτες αφιερώνονται σε αυτό που μπορούν να συνεισφέρουν στην Ομάδα από την πλευρά τους, έτσι ώστε οι επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη και να είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι από την καλή μας πορεία.

Αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία:

· Πρέπει να διακρίνουμε στην Ομάδα όψη και κυρίως άποψη παιχνιδιού.



· Πρέπει όλοι, όχι μόνο να ξέρουμε αλλά και να έχουμε κατανοήσει το στυλ που έχουμε επιλέξει να αγωνιστούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό.

· Πρέπει να είμαστε πιο αφιερωμένοι σε αυτό που κάνουμε από ότι οι αντίπαλοί μας.

· Πρέπει να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.

· Πρέπει ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ.(*)

· Πρέπει να επιθυμούμε την προσωπική μας δόξα πολύ έντονα ξέροντας όμως ότι αυτή έρχεται μόνο μέσα από τις επιτυχίες της Ομάδας για το καλό της Ομάδας αλλά και το δικό μας.

· Το σημαντικότερο όμως είναι να είμαστε σκληρότεροι πνευματικά σωματικά και αμυντικά από οποιονδήποτε παίζουμε.





· ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ. Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.


(*) ΕΝΤΑΣΗ

Τι είναι ένταση?
Είναι πολλά πράγματα, αλλά κυρίως είναι η ικανότητα να εκτελείς μια πράξη όσο το δυνατό πιο έντονα, αλλά χωρίς αναστάτωση, να παίζεις δηλαδή με ηρεμία μυαλού αλλά και σκοπού. Αυτή η ¨ενταση¨ διευκολύνει τους παίχτες και τις ομάδες να παίζουν πέραν των δυνατοτήτων τους και να φτάνουν σταθερά στο «ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ». Αυτό βέβαια χρειάζεται 110% προσπάθεια σε όλες τις στιγμές είτε της προπόνησης είτε του αγώνα.

¨Ενταση¨είναι επίσης το μέγιστο σημείο των σωματικών και πνευματικών δυνάμεων κάποιου, από την αρχή μέχρι το τέλος μιας ανατεθειμένης εργασίας.

Παρ’ όλο που συνδέεται στενά με την επιθετικότητα και τον ανταγωνισμό η ¨ένταση¨ πηγαίνει ένα βήμα πιο μακρυά. Απαιτεί συνδυασμό συγκέντρωσης ετοιμότητας αποφασιστικότητας αλλά και το κυριότερο επιθυμίας. Δεν είναι έμφυτη αλλά αποκτιέται μέσα από την συνεχή πνευματική αλλά και σωματική αφοσίωση στο σκοπό που βάζουμε ομαδικά αλλά και ατομικά.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ

ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

· Αναγνώριζε κάθε ενέργεια συμπαίχτη σου που σε βοήθησε να σκοράρεις.

· Καταπίεζε μέσα σου ζήλιες θυμό η εγωισμό. Όλοι οι άνθρωποι έχουν λίγο πολύ τα συναισθήματα αυτά αλλά οι πετυχημένοι δεν τα δείχνουν.

· Μην κριτικάρεις μην γκρινιάζεις και μην συμμετέχεις σε γελοιοποίηση συμπαίχτη σου.

· Να είσαι ειλικρινής και να σέβεσαι τα δικαιώματα των άλλων.

· Θυμήσου πάντα να συγχαρείς τους συμπαίχτες σου μετά το ματς για ρημπάουντ άμυνα τρέξιμο οργάνωση.

· Ενθάρρυνε κατά την διάρκεια του ματς τους συμπαίχτες σου όσο περισσότερο μπορείς.

· Μείνε ήρεμος κατά την διάρκεια του ματς ότι και να γίνει. Κάθε νευρική διαταραχή καταστρέφει την αγωνιστική σου ταυτότητα.

· Μην ενδιαφέρεσαι πόσους πόντους θα βάλεις.

· ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ αλλά είναι σημαντικό και να μάθεις να φέρεσαι στην αποτυχία.

· Όλοι μπορούν να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους στο παιχνίδι.... Οι καλύτεροι όμως παίχτες δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους σε κάθε προπόνηση.

· Αν τύχει ανάρμοστη συμπεριφορά στην Ομάδα πρότεινε συγκέντρωση της με τον αρχηγό για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και αν είναι ανάγκη κάλεσε και τον προπονητή.

· Ο πιο μεγάλος έπαινος είναι να σε λένε τον καλύτερο παίχτη για την Ομάδα και όχι τον καλύτερο παίχτη της Ομάδας.........Πρώτα μπαίνει η Ομάδα και μετά όλα τα άλλα.

ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
BASKETBALL COACH




Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!











Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728