FIBA -Εγκρίθηκαν οι αλλαγές στους κανονισμούς.(απο1ηΟκτωβρίου του 2014)


Η FIBA συνεδρίασε στην Ελβετίακαι μεταξύ άλλων άναψε το πράσινο φως για αλλαγές στουςκανονισμούς του μπάσκετ, οι οποίοι θα ισχύουν από την 1ηΟκτωβρίου του 2014.
Ήταν γνωστό ότι θα υπάρξουν αλλαγές στους κανονισμούς και η συνεδρίαση της FIBA επικύρωσε τις τροποποιήσεις.

Πάντως το κλίμα στην συνεδρίαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδία ήταν αρκετά βαρύ, λόγω του ξαφνικού θανάτου του Όλαφουρ Ράφνσον.


Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς:



- Κάθε επιθετικό ριμπάουντ θα δίνει στην ομάδα επίθεση 14 δευτερολέπτων, αντί 24’’.


- Κάθε παίκτης δεν θα μπορεί να χρεωθεί με επιθετικό φάουλ ακόμη και αν ο αντίπαλος δε θα βρίσκεται και με τα δύο πόδια εντός του ημικυκλίου της ρακέτας.

- Κάθε τεχνική ποινή θα επιφέρει 1 αντί 2 ελευθέρων βολών και τη μπάλα απ’ έξω.

- Κάθε ομάδα θα μπορεί να πάρει στο τελευταίο δίλεπτο τα 2 από τα 3 τάιμ άουτ του δευτέρου ημιχρόνου.

- Δύο τεχνικές ποινές θα επιφέρουν την αποβολή του παίκτη.



Παράλληλα εκτός από την έγκριση των αλλαγών, η FIBA επικύρωσε και τις τροποποιήσεις στο σύστημα διεξαγωγής του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.


Έτσι λοιπόν, οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Μουντομπάσκετ το 2014, θα μοιραστούν σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.


Η Άγκυρα επισημοποιήθηκε ως η δεύτερη οικοδέσποινα πόλη του Mundobasket Γυναικών 2014 δίπλα στην Κωνσταντινούπολη, όπως το Ντουμπάι κι η Σλοβακία ως οι οικοδέσποινες χώρες για τα Μουντομπάσκετ Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών αντιστοίχως.


ΠΗΓΗ http://www.kritikobasket.gr/


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο Facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μαςH ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!
https://www.facebook.com/BASKETBALL.COACHES







Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728