Πώς να Διορθώσεις Κακές Συνήθειες στο Σουτ..



Πολλοί αθλητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μηχανική του σουτ. Κακή λαβή της μπάλας, κακή τοποθέτηση χεριών, υπερβολική ή καθόλου καμπύλη, έλλειψη ισορροπίας είναι μερικές από τις κακές συνήθειες. Προσοχή! Ανεξάρτητα από την όποια κακή συνήθεια έχετε στο σουτ, το ΠΙΟ δύσκολο πράγμα είναι να τη διορθώσετε. Αναφέρονται λοιπόν παρακάτω τρεις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το σουτ. Ανεξάρτητα του ποια θα επιλέξετε, δεν θα είναι εύκολο και απαιτεί μεγάλη αφοσίωση και από την πλευρά σας.
ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΥΪΚΗ ΜΝΗΜΗ ΜΕΣΩ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ 
Είναι ίσως γνωστό ότι το μυϊκό μας σύστημα αναπτύσσει μνήμη μέσω των επαναλήψεων μιας συγκεκριμένης κίνησης. Έτσι και στο σουτ αν επαναλαμβάνουμε μια λανθασμένη εκτέλεση από μικροί το μυϊκό σύστημα την αποθηκεύει στη μνήμη του. Αφού αντιληφθείτε το λάθος, πρέπει πρώτα να το διορθώσετε και στη συνέχεια να επαναλαμβάνετε τη σωστή μηχανική ξανά και ξανά. Χρειάζονται πολλές, πάρα πολλές επαναλήψεις με τη νέα, σωστή μέθοδο για να καταφέρετε να αναπτύξετε τη νέα μυϊκή μνήμη. 

ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ 
Κατά τη διάρκεια που θα εκτελείτε τις πολλές απαιτούμενες επαναλήψεις, προπονηθείτε μακριά από το καλάθι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα απογοητευτείτε σουτάροντας στο καλάθι. Το σουτ σας θα χειροτερέψει προσωρινά, λόγω της καινούριας τεχνικής, και είναι πολύ σημαντικό να επιμείνετε. Βεβαιωθείτε ότι θα κάνετε πολλές επαναλήψεις μακριά από το καλάθι πριν αρχίσετε να σουτάρετε κανονικά. Είναι πολύ καλύτερο για την ψυχολογία σας. 

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΟΥΤ 
Η τελευταία και πιο απλή τεχνική είναι να διορθώνετε πάντα το κάθε σουτ. Ας πούμε για παράδειγμα ότι ξεχνάτε να κρατήσετε το follow-through. Αμέσως, λοιπόν, μετά το σουτ, σηκώστε το χέρι και τοποθετήστε το πίσω στη σωστή θέση follow-through. Εφαρμόζοντας αυτό σε κάθε σουτ θα διορθώσετε γρηγορότερα την κακή συνήθεια. 

Υπάρχουν άλλοι τρόποι να διορθώσουμε τη μηχανική του σουτ; Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας.




ΠΗΓΗ http://summerbasketballacademy.blogspot.gr

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728