Euroleague power rankings (1)

Μυρίζει Ευρωλίγκα πλέον και το Hoopfellas σας παραδίδει τα πρώτα power rankings της σεζόν..

Όσο το δυνατόν πιό αντικειμενικά φτιαγμένα, με βάση την καλοκαιρινή δουλειά και τις πρώτες εικόνες.. Φυσικά τα πρώτα power rankings είναι τα μόνα που δεν λένε κάτι "χειροπιαστό" καθώς βγαίνουν με βάση "πρόχειρα συμπεράσματα" και όχι ντοκουμέντα.. Όπως και πέρυσι θα βγάζουμε την συγκεκριμένη λίστα συχνά μέσα στη σεζόν.. Για να δούμε από που ξεκινούν οι 24 ομάδες την φετινή χρονιά..

1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Η Ρεάλ είναι ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στην Ισπανία, με ταχύτητα ανάπτυξης και εκτέλεσης, ασύλληπτη για Ευρωπαϊκή ομάδα. Ομοιογένεια, βάθος και συνοχή. Η team to watch της φετινής διοργάνωσης, έχει ότι χρειάζεται για να φτάσει μέχρι τέλος. Το ταξίδι στο Αμέρικα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν μάλλον «πατάτα»..

2. ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η επιστροφή του Μεσίνα άλλαξε το κλίμα. Το ρόστερ είναι αρκετά καλό και όσο περνά ο καιρός οι Ρώσοι θα ξεχωρίζουν, ειδικά όταν σταθεροποιήσουν σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα της άμυνας τους. Γίνεται πολύ δουλειά με τον Τεόντοσιτς στο κομμάτι των αποφάσεων (κομμένα τα χειρόφρενα λιγότερα σουτ, πολύ λίγα λάθη). Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και καλοί προπονητές ανταγωνιστικών ομάδων μοιάζουν με γατάκια απέναντι στον Μεσίνα, γι’αυτό και η ΤΣΣΚΑ είναι λίγο πριν την εκκίνηση το κλάμπ που θεωρητικά συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το Λονδίνο. 


3. ΦΕΝΕΡ: Τεράστια επένδυση που πλέον βασίζεται σε πιο σταθερά θεμέλια. Έχει

την ποιότητα και τον προπονητή να κοιτάξει ψηλά φέτος. Ακόμα είναι λίγο πίσω στο κομμάτι «συνοχή», θα κάνει και γκέλες στο ξεκίνημα. Μερικά από τα βαριά χαρτιά της έχουν βεβαρημένο ιστορικό τραυματισμών, παράγοντας που μπορεί να αποβεί καθοριστικός μέσα στη σεζόν. H διοίκηση έχει δώσει το πράσινο φώς για οποιαδήποτε προσθαφαίρεση χρειαστεί..

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπαίνει ως πρωταθλητής Ευρώπης για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και τουλάχιστον στο ξεκίνημα θα αποτελεί την team to win στο θεσμό, καθώς όλοι θα θυμούνται το περυσινό αήττητο προφίλ της άνοιξης. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό, με μεγάλη συνοχή και αυτοματισμούς. Ερωτηματικό παραμένει εάν ο –διαβασμένος και με σωστό προγραμματισμό-Γιώργος Μπαρτζώκας θα δώσει λύσεις στο coaching στις δύσκολες βραδιές του χειμώνα..


5. ΕΦΕΣ: Από την Αναντολού λείπει το winning spirit τα τελευταία χρόνια και αυτό προσπαθεί να περάσει στο DNA της ομάδας ο Μαχμούντι. Πολύ καλό το ρόστερ. Αν φτάσει στο αμυντικό επίπεδο της Γαλατά μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ομάδα της Τουρκίας.

6. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Tα γράψαμε, είδατε και το ξεκίνημα.. Ο Πασκουάλ κατάλαβε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και σωστά προσπαθεί να τσιμπήσει τον Αγιόν ενώ ακούγεται ότι θα διαφοροποιήσει το ροτέησιον της Μπαρτσελόνα. Θα το ξαναπώ.. Χωρίς τον Ναβάρο σε φούλ φόρμα το καμάρι της Καταλονίας δεν φοβίζει. Υστερεί σε αθλητικά προσόντα και δείχνει παρωχημένη με την εμμονή του προπονητή της να παίξει αποκλειστικά σχεδόν στο μισό γήπεδο.


- ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Εδώ γελάνε. Η Αρμάνι έχει σίγουρα ένα από τα καλύτερα ρόστερ της λίγκας , εξοπλισμένο με όλα τα εφόδια για να παίξει σύγχρονο μπάσκετ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί τούτου. Ο Σκαριόλο μπορεί να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο? Αφήστε μας να διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο Αρμάνι τόσο καλύτερα..


8. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Mε ή χωρίς τον Ομπράντοβιτς οι πράσινοι παραμένουν η ομάδα-φόβητρο της διοργάνωσης όσον αφορά την αύρα τους. Ρεαλιστικά θα πούμε όμως ότι χρειάζεται υπομονή. Υπάρχουν πολλοί αντίπαλοι που έχουν το ίδιο, καλύτερο ή αρκετά καλύτερο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί ότι με μπροστάρη τον Αργύρη Πεδουλάκη θα δουλέψει πιο αποτελεσματικά και θα τους ξεπεράσει. Hard nose defense και το δίδυμο 3D-Σόφο ως κύριος επιθετικός άξονας , οι σταθερές που θα στηριχτεί η φετινή προσπάθεια. Το ματς της Παρασκευής θα δείξει που βρίσκεται πραγματικά ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή.


- ΜΑΚΑΜΠΙ: Η ομάδα του λαού βρίσκει χημεία με το δίδυμο Οχαγιόν-Χίκμαν στο μπακόρτ και τον Λόγκαν από πίσω αλλά της λείπει το σημείο αναφοράς στη ρακέτα, όσον αφορά το πόστ παιχνίδι, κομμάτι στο οποίο ήταν πολύ δυνατή πέρυσι. Το ρόστερ δεν τρελαίνει (άλλωστε το μπάτζετ έπεσε και άλλο) αλλά είναι δεδομένο ότι ο Ντέηβιντ Μπλάτ μπορεί να προσπεράσει πολλούς -θεωρητικά πιο ποιοτικούς-αντιπάλους με την ικανότητα του στον πάγκο που αποτελεί το βαρύ χαρτί αυτής της ομάδας.

10. ΚΑΝΤΟΥ: Ίσως το μεγαλύτερο underdog της διοργάνωσης, το οποίο μπήκε μάλιστα από τα προκριματικά. Ο Τρινκιέρι βασίζεται στην άμυνα του και επέλεξε παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε καταστάσεις γρήγορου μπάσκετ. Ομάδα που έχει πλάνο και το ακολουθεί ανεπηρέαστη από το σκόρ. Καλό χαρτί..


11. ΣΙΕΝΑ: Ο Μινούτσι προέβηκε σε γενικό restart θέτοντας ως κύριο στόχο τη διεκδίκηση του τίτλου στην Ιταλία και το «να μείνουμε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη». Ξεχάστε τις 30αρες που έτρωγαν οι περισσότεροι στο Παλα Εστρα. Υπάρχει όμως πίστη στον Λούκα Μπάνκι και η ομάδα –όπως την βλέπουμε καθημερινά- βελτιώνεται πολύ. Με την τριάδα Χάκετ-Μος-Σανικίτζε (στις θέσεις 2-4) είναι πολύ δυναμική και «φυσική». Πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και να προσέξει στην πρεμιέρα.

12. ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Ο Ιβάνοβιτς δοκιμάζει πράγματα ακόμα και η Κάχα ψάχνεται. Ο Σονσέκα θα ανανεώσει για 2 εβδομάδες ακόμα μιας και η ομάδα έχει χτυπηθεί από τραυματισμούς. Η χημεία στα γκαρντ αποτελεί βασική προϋπόθεση για να δουλέψει η μηχανή. Δεν μπορείς να ποντάρεις πάνω της πάντως. Ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχτεί η φετινή σεζόν για τους Βάσκους. Ο όμιλος τους είναι φωτιά.


13. ΚΙΜΚΙ: Ο Κουρτινάιτις έχει δείξει καλά δείγματα αλλά στην Ευρωλίγκα τα κόζια αλλάζουν. Η Κίμκι έριξε χρήμα στην αγορά, έκανε καλές κινήσεις αλλά ο όμιλος είναι δύσκολος. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Φριντζόν. Εάν επιτευχθεί ο στόχος πρόκριση θα είναι σπουδαία επιτυχία.

14. ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ανανεωμένη και έτοιμη για όλα σε ανοιχτό (εκτός ίσως της ΤΣΣΚΑ) όμιλο. Καλές επιλογές Αμερικανών, εξαιρετική κίνηση ο Westerman. Για να σε δω ρε Ντούλε..


- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Tι να πείς..? Οι Λιθουανοί έφεραν στο Κάουνας τον Καουκένας και τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς, η ομάδα έχει πολύ ταλέντο αλλά όσο ο Ρομανώφ κάνει κουμάντο και στα αγωνιστικά θα πηγαίνει άκλαυτη. Απλά..

-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Mε τον Μπόζα μαζί τους στο Ζάγκρεμπ και 7 εκ. περίπου να διαχειριστούν οι Κροάτες έφτιαξαν ένα αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό σύνολο. Άτυχοι, γιατί βρέθηκαν στον πιο δύσκολο όμιλο. .


17. ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Άλλαξε αρκετά πράγματα ο Φλέμινγκ από τη στιγμή μάλιστα που έχασε βασικούς πυλώνες του οικοδομήματος του, στέλνωντας 2 παίκτες στο ΝΒΑ (Τάκερ, Ρόμπερτς), έναν στη Ρεάλ (Σλότερ) έναν στην Βιτόρια (Πλεής) συν τους Τζένκινς-Σούπουτ. Η ομάδα θα κυνηγήσει το γρήγορο μπάσκετ, οι Αμερικανοί της είναι καλοί , διεκδικώντας την πρόκριση σε έναν ανοιχτό όμιλο.

18. ΟΥΝΙΚΑΧΑ: Αρκετοί καλοί παίχτες μαζεμένοι αλλά η εξίσωση κάπου δε μου βγαίνει.. Ο Ρέπεσα, που έχει δείξει και καλές δουλειές στο παρελθόν, έφερε τον Σιμόν δίπλα στον Ζόριτς (κροάτικο λόμπι) και τον Φράν Βάσκεθ αλλά θα έχει δύσκολο έργο να ταιριάξει τα κομμάτια. Είναι καλύτερη από πέρυσι πάντως και έχει υλικό.

19. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μακριά από τον ποταμό χρημάτων που ξόδεψαν οι συμπολίτες της, η πρωταθλήτρια Τουρκίας έφτιαξε ένα καλό σύνολο χωρίς σπατάλες. Βαρόμετρο το δίδυμο Κρίστοφερ-Τζέρελς για τον Καντέρ.


20. ΣΑΛΟΝ: Η Σαλόν δεν είναι κακή ομάδα και το δίδυμο Σκιλμπ-Σ. Ουίλιαμς μπορεί να κάνει ζημιές. Διεκδικεί την πρόκριση με αξιώσεις, ευνοούμενη και από τον όμιλο στον οποίο θα αγωνιστεί.

.-ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ: Ο Ντζίκιτς έφτιαξε ένα καθαρά ευρωπαϊκό σύνολο που παίζει ομαδικά και ισορροπημένα στην επίθεση με πολλούς πρωταγωνιστές. Θεωρώ ότι η ομάδα πονάει στον «άσσο» και θα της κοστίσει σε αυτό το επίπεδο.

- ΑΛΜΠΑ: Η Ευρωλίγκα παλεύει χρόνια να ξεκλειδώσει την αγορά της Γερμανίας και η Άλμπα των 10χιλ. μίνιμουμ θεατών/ανά ματς αποτελεί ελκυστικό πακέτο, παίζοντας σε ένα εκπληκτικό γήπεδο. Περιμέναμε καλύτερο ρόστερ από την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς, αν και στα πρώτα ματς αρέσει έχοντας δώσει έμφαση στην άμυνα. Η πρόκριση φαντάζει μέσα στις δυνατότητες της. Είναι πρόκληση να δώσει ένα καλό ματς απ στην Παλαέστρα την 1η αγωνιστική και μπορεί να εκμεταλλευτεί την κούραση των Ιταλών. Ναι..?


23. ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ: Tα οικονομικά προβλήματα έχουν γονατίσει τους δράκους της Λουμπλιάνας ενώ ο όμιλος μάλλον προσφέρεται για συλλογή εμπειριών. Ο Φιλιπόφσκι ψώνισε φθηνά και κόλλησε τον Ράνικο δίπλα σε νεαρά παιδιά όπως ο Σαλίν και ο Μπλάζιτς. Ωραίο στο μάτι αλλά..

24. ΠΡΟΚΟΜ: Πίκρα..


ΠΗΓΗ: hoopfellas 



Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728