Ευρωλίγκα 2012-13 - Αρχίζει η γιορτή / Φώτης Δουκάκης


Αρχίζει η γιορτή!Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η Ευρωλίγκα, ανοίγει αύριο (11/10) την αυλαία της και υπόσχεται να είναι η πιο συναρπαστική των τελευταίων ετών. Το πρώτο χρονικά παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Μόσχα, ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Λιέτουβος Ρίτας, τις δύο φιναλίστ της περσινής Ευρωλίγκα και του EuroCup αντίστοιχα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη διοργάνωση, ύστερα από την περίοδο 2005-06.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ
Ιστορικής σημασίας ο αγώνας στο Κάουνας για την Τσεντέβιτα, καθώς θα είναι ο πρώτος της στην Ευρωλίγκα. Οι Κροάτες έρχονται με φόρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού το 2011 έφτασαν στον τελικό του EuroCup. Η Ζαλγκίρις από την άλλη, στοχεύει να περάσει στο Τοp 16 για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Από τις δύο ομάδες δεν λείπουν οι απουσίες. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τους Γιαβτόκας και Κλιμαβίτσιους, ενώ από την άλλη θα απουσιάσει ο Μάρκο Τόμας.
ΣΑΛΟΝ - ΠΡΟΚΟΜ
Για πρώτη φορά, το Le Colisse θα φιλοξενήσει αγώνα της Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλήτριες Γαλλίας και Πολωνίας δεν έχουν έρθει ποτέ ξανά αντιμέτωπες και σίγουρα ο αγώνας κρύβει μεγάλο ενδιαφέρον.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΧΙΜΚΙ
Το παιχνίδι της αγωνιστικής, σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Οι φιλόδοξοι γηπεδούχοι υπό την καθοδήγηση του Σιμόνε Πιανιτζιάνι θα φιλοξενήσουν την κάτοχο του EuroCup Χίμκι. Οι δύο ομάδες εμφανίζονται ιδιαίτερα ενισχυμένες σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ενώ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε επίπεδο Ευρωλίγκα.
ΚΑΝΤΟΥ - ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Καντού θα είναι παρούσα στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Οι Ιταλοί πήραν το εισιτήριο από τα προκριματικά και με τη ψυχολογία στα ύψη, υποδέχονται τους "δράκους" της Ολίμπια. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από την περασμένη
σεζόν, κατά την οποία βασανίστηκαν από οικονομικά προβλήματα.
ΜΑΛΑΓΑ - ΜΑΚΑΜΠΙ
Μία αναμέτρηση με πλούσια παράδοση θα διεξαχθεί στην Ανδαλουσία. Μάλαγα και Μακάμπι έχουν αναμετρηθεί 12 φορές στο παρελθόν με την τελευταία ωστόσο να είναι το 2008-09. Ανανεωμένες σε μεγάλο βαθμό και οι δύο, υπόσχονται να προσφέρουν ένα όμορφο παιχνίδι.


ΠΗΓΗ: basketblog.gr

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728