Αν ήσασταν ο Ντιόντε Κρίστμας ...

Καλά, υπήρχε περίπτωση να μη γυρίσουμε στην ενότητα «αν ήσασταν ο..» για τον καυτό Ντιόντε Κρίστμας, πολυσυζητημένο όνομα των τελευταίων ημερών και όχι μόνο? Το Hoopfellas ζυγίζει τις επιλογές ενός παιδιού που δούλεψε για να φτάσει σε αυτό το σημείο, αναπτύσσοντας το ταλέντο και την καριέρα του μέσα από το Ελληνικό πρωτάθλημα..

Και ποιος δε θυμάται ότι ο Ντιόντε Κρίστμας ήταν ο παίκτης που στον 4ο μικρό τελικό του 2011 μεταξύ ΆΡΗ-ΠΑΟΚ (2-1 και match ball για τους κιτρινόμαυρους) άλλαξε το «ρου» της σειράς, μπαίνοντας δυνατά στο 2ο ημίχρονο σε ένα γεμάτο Παλέ, με τον Χαραλαμπίδη να πυροβολεί από παντού και τον ΠΑΟΚ στο μείον 13.. Μετά ήρθε η break out season σε ένα σύστημα που του ταίριαζε γάντι. Η fast pace offense του Στέργιου Κουφού με τα πολλά περιφερειακά σουτ και τις απομονώσεις ανέδειξε το ταλέντο του σούπερ-σκόρερ του Τέμπλ, ενός προγράμματος που έχει στείλει εξαιρετικούς σκόρερ στην Ευρώπη. Η περιπέτεια του Χιούστον ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για τον Αμερικανό..
Το καλοκαίρι το Ηοοpfellas είχε προτείνει τον Κρίστμας (μαζί με τους Ντορόν Πέρκινς-Στεφάν Λάσμε) για τον Παναθηναϊκό. Τον θεωρούσε ιδανική επιλογή για το «3», εφόσον ο Αργύρης Πεδουλάκης διάλεγε έναν πιο «αυστηρό» και πειθαρχημένο γκαρντ γι α να «κουμπώσει» με τον Διαμαντίδη. Την ίδια περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε μια διερευνητική επαφή για τον Αμερικανό, ο οποίος κυνηγούσε το όνειρο του ΝΒΑ παρά το γεγονός ότι αρχές Σεπτέμβρη ήρθαν δελεαστικές προτάσεις από τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ στα χέρια του μάνατζερ του. Το μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο που του πρόσφεραν οι Σέλτικς ήταν πράγματι .. «μερικώς» και ο 26χρονος έχει την ευκαιρία να παίξει σχεδόν από την αρχή της σεζόν σε καλό ευρωπαϊκό κλαμπ, έχοντας λάβει ήδη ένα καλό ποσό (περίπου 250 χιλ δολάρια) από τους Κέλτες. Ο μάνατζερ του κοστολογεί τις υπηρεσίες του παίκτη στα 20-25χιλ. μηνιαίως..

 Πάμε να δούμε τις επιλογές του Κρίστμας..
ΤΣΣΚΑ: Τον είχε πλησιάσει το καλοκαίρι με καλή πρόταση αλλά ο Ντιόντε έβλεπε ότι έχει τύχη (πήγαινε εξαιρετικά στα σάμερ λίγκς) να πάρει συμβόλαιο και επικεντρώθηκε εκεί.  Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει και μέχρι το πρωί. Οι Ρώσοι έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να προσφέρουν παραπάνω χρήματα (όχι πολλά παραπάνω,
Ρώσοι είναι όχι κορόιδα..) και επαγγελματικές συνθήκες που δύσκολα συναντά κανείς στην Ευρώπη. Είναι απογοητευμένοι μέχρι τώρα από τον Ντριού Νίκολας , ο οποίος εμφανίζεται «ταβανιασμένος» και χωρίς κίνητρο, οπότε ο Κρίστμας σαφώς και είναι ευκαιρία μιας και ταιριάζει στη φιλοσοφία του «χτίζω τους επόμενους Χόλντεν-Λάνγκτον-Παπαλουκά» κλπ. πάνω στην οποία βασίστηκε η στελέχωση του φετινού ρόστερ και δεν είναι «ετοιματζίδικο» όπως ο Ντριού. Βέβαια υπάρχουν και άλλα.. Η μετάβαση για τον Κρίστμας σε μια πειθαρχημένη επίθεση ( η οποία μάλιστα πασχίζει να ρολάρει αυτή τη στιγμή) ίδια με την οποία δεν έχει ξαναπαίξει, δε θα είναι καθόλου εύκολη, σας το λέμε εκ των προτέρων. Δεν φτάνει το καλό σουτ μόνο, θέλει οξυδέρκεια και ετοιμότητα σκέψης για να μπορέσει ΤΟΤΕ να γίνει ο executive shooter που ζητά ο Μεσίνα στην επίθεση του. Ο Ιταλός βλέπει κάτι «φρέσκο» στον Κρίστμας ο οποίος χάνει σε εμπειρία και δημιουργία στην σύγκριση με τον γαλωνάτο –σε τοπ επίπεδο- Νίκολας, αλλά υπερέχει σε ύψος, τελειώματα στο τρανζίσιον και κυρίως ΚΙΝΗΤΡΟ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Oι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει πρόταση στον παίκτη που πέρυσι σκόραρε 41 μέσα στο ΣΕΦ και μέχρι πρίν δύο μέρες είχαν το πάνω χέρι στην υπόθεση. Ο Μπαρτζώκας
βέβαια έκανε δήλωση στήριξης στον Γκεσεβίτσιους αλλά στα δικά μάτια δεν είναι δεδομένο ότι ο Αμερικανός γκαρντ θα αντικαθιστούσε τον όποιον Γκεσεβίτσιους ή Νίκολας στην ΤΣΣΚΑ. Ναι, είναι πιθανόν αλλά είπαμε η φετινή σεζόν είναι μεγάλη και τα λεφτά του δεν είναι απαγορευτικά ώστε- πέρα από θέμα χημείας πάντα- να υπογράψει ως προσθήκη –και όχι αντικατάσταση- όπου πάει. Προσωπικά πάντως δεν θεωρώ ότι ο Κρίστμας ήταν αυτή τη στιγμή αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός. Περισσότερο θα μπέρδευε το ροτέησιον, σε μια ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα με μια two guard-lineup και μεταξύ μας, έχει –εκτός του Σπανούλη- έναν ακόμα καλό περιφερειακό σκόρερ όπως ο Λο (άσχετα με το ότι είναι ασταθής μέχρι τώρα όπως όλη η ομάδα) ο οποίος μπορεί να αναλάβει το βάρος και δύο ποιοτικούς παίκτες στο «3» όπως ο Περπέρογλου και ο Παπανικολάου. Ας μη γελιόμαστε λοιπόν.. Ο Κρίστμας είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά μάλλον η παρούσα κατάσταση στον Ολυμπιακό έχει κάνει την ανάγκη για προσθήκη/αλλαγή μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είναι..



ΜΟΝΤΕΠΑΣΚΙ ΣΙΕΝΑ: Οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον (έντονο) πρίν από όλους για τον Κρίστμας, κρατώντας το (όπως συνηθίζουν) μυστικό από τον Ιταλικό τύπο. Ο Μπάνκι έχει πίσω τον Κέμπ μετά τον τραυματισμό του (παίζει καλά αλλά χρειάζεται άμεσα να χάσει βάρος), για τον οποίο όμως μάθαμε ότι έγιναν συζητήσεις ώστε να παίξει μόνο στην Ευρωλίγκα. Ο Τζάνινγκ (προσωπική επιλογή του Κρέσπι, βοηθού του Μπάνκι) είναι ασανσέρ (λογικό) μέχρι τώρα και υπήρξε η σκέψη για κάτι πιο στάνταρντ στο περιφερειακό σκοράρισμα. Το Ιταλικό πρωτάθλημα είναι ότι πρέπει για τον 26χρονο απόφοιτο του Τέμπλ πάντως, καθώς παίκτες του δικού του στυλ μπορούν να κάνουν θραύση στο στυλ μπάσκετ που παίζεται στη γειτονική χώρα (πιο γρήγορο, πιο ελεύθερο, με πιο undersized frontlines, λιγότερο physical από την Α1). Ίσως η Μοντεπάσκι να είναι το ιδανικό περιβάλλον για τον Κρίστμας αλλά είναι δεδομένο ότι όταν έχεις πρόταση από την ΤΣΣΚΑ και τον πρωταθλητή Ευρώπης, η Τοσκάνη αποτελεί την τρίτη επιλογή..


Κάποτε ο προπονητής του επίσης απόφοιτου του Τέμπλ Λιν Γκρίρ είχε πεί στον βραχύσωμο σούτινγκ γκαρντ, λίγο πρίν το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής του καριέρας.. «Λιν, πάρε (ακολούθα) το χρήμα. Μάζεψε όσο πιο πολύ μπορείς.. Στο τέλος, αυτό σίγουρα θα σου μείνει..»


πηγη: Hoopfellas

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728