2012-13 ΝΒΑ


 1.  MIAMI HEAT:  Ότι και εάν έγινε το καλοκαίρι οι Χιτ παραμένουν η team to beat στη λίγκα. Βέβαια το να παραμείνεις στη κρυφή είναι πιο δύσκολο από το ανέβεις μέχρι εκεί.. Ο Πατ Ράιλι πήρε τα μέτρα του βέβαια υπογράφοντας τον καλύτερο σουτέρ της λίγκας (Άλεν) και μαζί με αυτόν τον Ρασάρντ Λιούις. Αναμένεται να ανοίξει περισσότερο το γήπεδο για τους Τζέημς-Ουέηντ πλέον. Η άμυνα τους παραμένει το κλειδί, για την ομάδα με τα καλύτερα πόδια στο πρωτάθλημα (το help & recover τους είναι το ίδιο εντυπωσιακό με την transition offense που παρουσιάζουν).

2.       2. OKLAHOMA THUNDER: Το τρέηντ του Χάρντεν προκάλεσε ένα μούδιασμα αλλά ο Μπρούκς έφερε έναν εξίσου καλό παίκτη (Μάρτιν) τον οποίο εκτιμά από την κοινή τους θητεία στους Κίνγκς. Οι περυσινοί φιναλίστ κάνουν ένα βήμα κάθε χρόνο και φέτος απομένει να φτάσουν στην κορυφή. Δεν θα είναι εύκολο, έχουν όμως το υλικό.
3.      3.  BOSTON CELTICS : Έγινε δουλειά στην Bean town το καλοκαίρι. Παίχτες σαν τον Τέρι και τον Γκριν ελάχιστες ομάδες μπορούν να βγάλουν από τον πάγκο. Στη Βοστόνη έχουν διαχειριστεί έξυπνα την υπόθεση Άλεν μετατρέποντας την απώλεια στο μεγαλύτερο κίνητρο της ομάδας για φέτος με τον Ρίβερς να έχει αναγκάσει τους παίκτες του να έχουν φωτογραφίες τον Ουέηντ-Λεμπρόν μέχρι και στη κρεβατοκάμαρά τους πετώντας βελάκια.. Δεν πήραν τον σέντερ όμως (στυλ Ντάλαμπερτ) που θα μπορούσε να βελτιώσει την άμυνα τους και να την «σηκώσει» στην καλύτερη της λίγκας σε καθαρά νούμερα.
4.      4.  L.A. LAKERS: Κέρδισαν τις εντυπώσεις με σούπερ προσθήκες αλλά η ομάδα παραμένει κατιτίς γηρασμένη. Παρ’όλα αυτά οι Λέηκερς όσο τρέχει η σεζόν θα βρίσκονται σαν ομάδα και αναμένεται να «διογκωθεί» το στάτους τους.  Κακά τα ψέμματα δεν θα τους ήθελε κανένας απέναντι του στην ποστ σίζον, με πλεονέκτημα ή χωρίς.. Ο Μπράουν πρέπει να αντεπεξέλθει στις τεράστιες προσδοκίες.
5.      5.  NEW YORK KNICKS:  Έχουν μερικούς από τους πιο σκληροτράχηλους και έμπειρους
αμυντικούς της λίγκας. Δυνάμωσαν στο πόιντ που τους «άδειασε» πέρυσι στα πλέη-οφς. Ο Γούντσον είναι πραγματικά καλός προπονητής και μένει να δούμε αν θα παίξει ακόμα περισσότερο pick’n roll offense ή θα στοχεύσει με iso στον κυριάρχο σε αυτό το κομμάτι Άντονι. Με την επιστροφή του Σούμπερτ μπορούν παίξουν σε τοπ αμυντικό επίπεδο. Φέτος έχουν την προσωπικότητα να πάνε μακριά..
6.       -L.A. CLIPPERS: Οι Κλίπερς φόρτωσαν τον πάγκο τους με ποιότητα (Κρόφορντ-Όντομ), διαθέτουν τον καλύτερο πόιντ της λίγκας και αναμένουν την ωρίμανση του Γκρίφιν. Αν μείνουν υγιείς (γιατί πέρυσι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα) δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
7.       7. BROOKLYN NETS:  Όλα τα μάτια πάνω τους. Ο Τζόνσον είναι καλός προπονητής και η ομάδα έχει ένα εκπληκτικό μπακόρτ για να βγεί ζωντανή από τα χαρακώματα της Ανατολής. Το θέμα είναι η σκληράδα και το αμυντικό performance της φροντκόρτ. Αν οι Νέτς δέχονται από 91-92 πόντους και κάτω τη βραδιά, μπορούν να αποτελέσουν τον μεγάλο αντίπαλο των Χίτ στην Ανατολή.
8.       -SAN ANTONIO SPURS: Τι Νο1 και Νο10.. Οι Σπέρς παίζουν το winning basketball

καλύτερα από τον καθένα και είναι δεδομένο ότι και φέτος κάποια στιγμή θα πάρουν μπρος σκαρφαλώνοντας στην κορυφή. Ο Πόποβιτς θα χρησιμοποιήσει το γνωστό του ροτέησιον εξοικονομώντας ανάσες στους τρείς σταρ του ενώ βελτιωμένος αναμένεται ο Κάχι Λέοναρντ που δούλεψε πολύ το καλοκαίρι. Πέρυσι έκαναν 10 σερί νίκες στην ποστ σίζον μέχρι να έρθει το 0-4 από τη Θάντερ..

  
9.      9. INDIANA PACERS: Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως, παίζει fundamental μπάσκετ και έχει προσανατολισμό. Έφερε τον Όγκουστιν στο «1» που μπορεί να «δώσει» στην επίθεση τους. Έχουν συνοχή και θέλουν να μπουν δυνατά από το ξεκίνημα φέτος..

      10.  PHILADELPHIA 76’ers: Δεν είναι λίγοι που τους θεωρούν ως το underdog της Ανατολής. Σφριγηλό σύνολο που έχει και κολώνα πλέον με τον Μπάινουμ. Περιμένουν αρκετά από τον Τέρνερ. Ο Κόλινς στοχεύει να παρουσιάσει μια κλασσική σκληρή ανατολική ομάδα με δυνατή άμυνα και ριμπάουντ. Ενδιαφέρον..


    11.  MINESOTA TIMBERWOLVES: Άτυχοι καθώς μπαίνουν στη σεζόν με τραυματισμούς αλλά σαφώς και οι κινήσεις τους τράβηξαν βλέμματα, στελεχώνοντας ένα ευρωπαϊκό ρόστερ.  Κλου η επιστροφή του Μπράντον Ρόη που δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση. Όταν μαζευτούν θα αποτελέσουν ισχυρό διεκδικητή στη Νόρθουεστ. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο το μεγάλο ατού του είναι ο προπονητής του, με τον Έηντελμαν να έχει παρουσιάσει έργο παντού.

     12.   DENVER NUGGETS: Στην Αμερική συζητιούνται για ψηλά.. Άλλωστε ο Τζορτζ Καρλ έχει αποδείξει ότι ξέρει να φτάνει τις ομάδες του σε winning situations με το δικό του προσωπικό στυλ. Πολύ τρέξιμο, φρεσκάδα, αποτελεσματική transition offense και ο Κουφός σε ρόλο στάρτερ(?). Η άφιξη του Ιγκουοντάλα (που ταιριάζει γάντι σε αυτό το μπάσκετ) και οι  καλοί individual αμυντικοί στο ρόστερ δίνουν την ελπίδα ότι στο Κολοράντο θα δούμε και άμυνα. Τότε θα γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι οι Νάγκετς..



     13.   DALLAS MAVERICKS: Απέκτησαν ένα πολύ καλό δίδυμο στα γκαρντ με τους Κόλισον-Ο’Μέηγιο (παίκτης-κλειδί για φέτος) φρεσκάροντας το μπακόρτ αλλά η χημεία στη φροντκόρτ είναι αμφίβολη. Ξεκινάνε τη σεζόν χωρίς τον Ντιρκ (άσχημο αυτό..).

     14.   MEMPHIS GRIZLIES: Μεγάλη απώλεια ο Ο’Μέηγιο, με τον  Χόλινς να ποντάρει στο ότι ο πρώην «Ταρ Χιλ» και νεοαποκτηθείς Ουέλινγκτον θα βγεί μπροστά και θα σουτάρει καλά. Πολύ καλή rebounding team που διατηρεί ένα εξαιρετικό κορμό παικτών αλλά φαίνεται ότι δεν πήρε το καλοκαίρι αυτό που θα της δώσει την απαραίτητη ώθηση..


      15. CHICAGO BULLS: Οι Μπουλς παραμένουν καλή ομάδα έστω και χωρίς τον Ρόουζ με τον Τίμποντο να παλεύει να βγάλει από το μυαλό των παικτών του την αγωνία για το πότε και πως θα γυρίσει ο σταρ της ομάδας πίσω. Δεν είναι εύκολο.. Οι προσθήκες τους δεν έπεισαν, μπορούσαν καλύτερα αν και το δίδυμο Χίνριχ-Μπελινέλι φέρνει ποιότητα στο μπακόρτ.


     16.  UTAH JAZZ:  Oι Τζαζ δεν είναι τόσο άσχημοι, το αντίθετο. Έχουν  μια από τις πιο γεμάτες φροντλάιν στο πρωτάθλημα και σας συνιστώ να δείτε από πιο κοντά τον Ενές Καντέρ που έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σημείο που στο Σόλτ Λέηκ μιλούν για break out season. Από την άλλη το μπακόρτ είναι ίσως το πιο αδύναμο στη λίγκα. Η Γιούτα πάντως μπορεί να κάνει ζημιές και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισητήριο για την ποστ σίζον.

      - ATLANTA HAWKS: Δύσκολη σεζόν, αλλά μήπως το πλεονέκτημα τους είναι ότι κανείς δεν τους υπολογίζει ιδιαίτερα? Οι Χόκς ενισχύθηκαν στον άσσο με τον Ντέβιν Χάρις και το δίδυμο με τον Λουίς Ουίλιαμς μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι. Για να δούμε.. Ίσως βγεί «κάτι» εδώ..
   

     18.   PORTLANT TRAIL BLAZERS: Restart στις πλάτες του Ολντριντζ στο Όρεγκον που δημιουργούν μια νέα ομάδα.Θα έχουν και άσχημα βράδια, αυτό είναι δεδομένο. Όλα τα μάτια στον Ντάμιαν Λίλαρντ που έχει δείξει ότι μπορεί να πάρει το τιμόνι σε αυτή τη μεταβατική χρονιά.

     - TORONTO RAPTORS: Mη γελάτε καθόλου.. Εγώ ξέρω ότι ο Ντον Κέησι είναι ένας πολύ καλός αμυντικός κόυτς και στον Καναδά φρέσκαραν την ομάδα τους με αξιόλογες προσθήκες (Λόουρι, Φίλντς, Βαλαντσιούνας). Είναι καλύτεροι από ότι οι περισσότεροι νομίζουν..


 20.  GOLDEN STATE WARRIORS: Για να σε δώ ρε Μαρκ Τζάκσον.. Θα χαμηλώσει το τέμπο με τον Μπόγκουτ δίνοντας ανατολικό στυλ στην ομάδα που έχει μετατρέψει το Γκόλντεν Στέητ σε «μέκκα»  του ραν εν γκαν?

      21.  MILWAUKEE BUCKS: Aαναζητείται  χημεία. Το μπάκορτ των Τζένκινς-Έλις μπορεί να σκοτώσει τους πάντες, και την ομάδα του μαζί..


     22.  NEW ORLEAN HORNETS: Σε σωστό δρόμο. Με τον Άντονι Ντέηβις στα χέρια του ο Μόντι Ουίλιαμς μπορεί να ελπίζει ότι κάποια στιγμή οι Χόρνετς θα παίξουν την άμυνα που ονειρεύεται. «Πρέπει» για τον Όστιν Ρίβερς, ώστε να αναπτυχθεί δίπλα σε ένα από τους πιο κομπλέ περιφερειακούς της λίγκας, τον Έρικ Γκόρντον..

      23.   PHOENIX SUNS: Δεν είναι κακοί, απλά είναι «τζόγος».. Μπίσλι δίπλα στον Σκόλα στα φόργουορντ, Ντράγκιτς αντί Νας.. Να δούμε τι θα βγάλει η κατσαρόλα..


     -  HOUSTON ROCKETS: Η απόκτηση του Χάρντεν κάπως μετρίασε την πίκρα του καλοκαιριού και τις υπεραξίες που πλήρωσαν. Ο Μάρτιν είναι εξίσου καλός παίκτης αλλά με ευπάθεια σε τραυματισμούς. Χωρίς άγχος και ιδιαίτερη πίεση (αλλά και χωρίς τον πολύ μεγάλο σταρ..) οι Ρόκετς μπορούν να παρουσιάσουν βελτίωση μέσα στη σεζόν, ειδικά με τον Λιν υγιή, προσπερνώντας πολλές θεωρητικά πιο ποιοτικές ομάδες..


     25.   DETROIT PISTONS: Το ρόστερ έχει αρκετό ταλέντο και είναι πιο ορθολογικό μετά την ανταλλαγή του Μπέν Γκόρντον μιας και ο Στάκι θα παίξει full season στη φυσική του θέση δίπλα στον Νάιτ και ο Μονρόε (από τους πολύ καλούς τεχνικά ψηλούς) ανεβαίνει στο «4» με την παρουσία του Ντράμοντ. Δε μου γεμίζει το μάτι ο Φράνκ.. Ειδικά στο να αναπτύξει μια νέα ομάδα. Οι Πίστονς έχουν χρυσό στα χέρια τους αλλά δε ξέρω αν ξέρουν να το διαχειριστούν σωστά..

 26.  SACRAMENTO KINGS: Nαι, ταλέντο, νέα παιδιά καλοί παίκτες. Χημεία δε βλέπω.. Οι Κίνγκς δύσκολα θα κάνουν το βήμα μπροστά για άλλη μια χρονιά.

 27.  CLEVELAND CAVALIERS: O Σκοτ είναι καλός προπονητής αλλά μόνο ο Ίρβινγκ δε φτάνει.. Το Κλίβελαντ θα πρέπει να κλοτσάει κ..ς στην άμυνα για να είναι ανταγωνιστικό και δυστυχώς δεν πείθει ότι μπορεί να το κάνει..


    - WASHINGTON WIZZARDS: Θα είναι καλύτεροι από πέρυσι αλλά αυτό δεν είναι κανένα ιδιαίτερο κατόρθωμα. Η ομάδα θέλει αλλαγή νοοτροπίας όπως και ο Ουόλ εάν θέλει να γίνει μεγάλος σταρ στη λίγκα..

 29.  ORLANDO MAGIC:  Καμένη γη.. Χωρίς Χάουαρντ και Βαν Γκάντι, χωρίς μαγεία..


  30. CHARLOTTE BOBCATS: To δίδυμο Ουόκερ-Γκορντον είναι αρκετά ενδιαφέρον, όπως και η ανάπτυξη του Γκίλχριστ. Γιατί μετά.. Στεναχώρια..   

ΠΗΓΗ http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/10/2012-13-power-rankings.html#more

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728