Αύξηση Εκρηκτικότητας!( ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ)


Είναι γνωστό ότι η συμμετοχή ενός αθλητή/αθλήτριας σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει προπόνηση με αντιστάσεις και πλειομετρικές ασκήσεις βελτιώνει την ικανότητα παραγωγής ισχύος, η οποία είναι σημαντική για την εκρηκτικότητα.


Η αποτελεσματικότητα των πλειομετρικών και γενικότερα των επαναλαμβανόμενων αλμάτων οφείλεται κυρίως σε δύο παράγοντες: Στηνβελτιστοποίηση των νευρικών αντανακλαστικών των μυών και αφετέρου στη βελτίωση της ικανότητας απόδοσης της ενέργειας που αποθηκεύεται στιγμιαία στα ελαστικά στοιχεία του μυός. Με απλά λόγια, οι μύες είναι ικανοί να παράγουν περισσότερη δύναμη, σε πιο σύντομο χρόνο.


Στο βίντεο που ακολουθεί ο Βασίλης Ξανθόπουλος (παίκτης της Εθνικής Μπάσκετ και της ΚΑΕ Πανιώνιος) εκτελεί ένα συνδυασμό αλμάτων που έχει σαν σκοπό τη βελτίωση της ταχυδύναμης. Η άσκηση ξεκινάει με πέντε επί τόπου άλματα χρησιμοποιώντας εξωτερική επιβάρυνση 15 κιλών (Loaded Squat Jumps) και αμέσως μετά ακολουθεί άλμα σε κουτί 50 εκ. (Box Jump) μόνο με το βάρος του σώματος. Το χαρακτηριστικό σε αυτό το ζευγάρι ασκήσεων είναι ο συνδυασμός αλμάτων χαμηλής σχετικά ταχύτητας - μέτριας επιβάρυνσης με ένα άλμα με υψηλότερη ταχύτητα και μικρότερη επιβάρυνση. Τα άλματα με εξωτερική επιβάρυνση, προκαλούν μεγαλύτερη ενεργοποίηση των πρωταγωνιστών μυών, ρίχνοντας περισσότερο βάρος στη δύναμη, ενώ το άλμα στο κουτί εκτελείται με μεγαλύτερη ταχύτητα, ρίχνοντας το βάρος στην ισχύ.

Θυμηθείτε ότι όπως σε κάθε είδος προπόνησης, έτσι και στην προπόνηση για τη βελτίωση της
εκρηκτικότητας πρέπει να ακολουθείται η αρχή της προοδευτικής επιβάρυνσης. Η συγκεκριμένη άσκηση απαιτεί από τους αθλητές καλή τεχνική στα άλματα και ιδιαίτερα στην προσγείωση!


Εκτελέστε την άσκηση στην αρχή της προπόνησης, μετά από σωστή προθέρμανση και κάντε 3 με 4 σετ των 5 αλμάτων με μικρό διάλειμμα ενδιάμεσα!
Καλή επιτυχία!
www.performance22.gr


www.facebook.com/Performance22
ΠΗΓΗ http://www.chatzichristos.gr

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728