Αντίδραση τώρα!


Με έχει κουράσει η κατάσταση που επικρατεί. Όπου κι αν πας, με όποιον κι αν μιλήσεις, μοναδικό θέμα συζήτησης είναι  οικονομική κρίση και τα μέτρα που μας πιέζουν. Στις οικογενειακές συζητήσεις, στις φιλικές συναντήσεις, στις επαγγελματικές επαφές, στα πάντα! Σε λίγο, ακόμα και στα time out των αγώνων μας, θα μιλάμε για το μνημόνιο και την 6η δόση, παρά για το πώς θα σπάσουμε το zone press του αντιπάλου!

‘’Κάποιοι’’  τελικά κατάφεραν αυτό που ήθελαν: να μας ελέγχουν το μυαλό, να μας δημιουργήσουν θλίψη, αδράνεια και ηττοπάθεια! Να νιώθουμε αδύναμοι και κακομοίρηδες! Και τελικά να είμαστε πιόνια ενός παιχνιδιού των ισχυρών του πλανήτη, που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον άνθρωπο, παρά μόνο για το ασταμάτητο κέρδος…
Ο αθλητισμός είναι μια πολύ καλή αντίδραση σε όλα αυτά. Μπορεί να είναι μια πολύτιμη ψυχολογική όαση στην ‘’αφυδατωμένη’’ καθημερινότητά μας. Είναι σαφές ότι ο αθλητισμός διαθέτει την ποιότητα και το επίπεδο να προσφέρει χαρά, ευτυχία και αισιοδοξία στους ανθρώπους. Στο μπάσκετ για παράδειγμα, οι γρήγορες εναλλαγές του σπορ και η ταχύτητα δίνουν ρυθμό, δημιουργούν ευεξία και φυσικά αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.  Άρα βοηθάει άμεσα αυτούς που νιώθουν θλίψη και απαισιοδοξία!
Οι ‘’κάποιοι’’ που ανέφερα παραπάνω, μας θέλουν ανενεργούς, τους βολεύει να έχουμε κακή φυσική κατάσταση. Κακή φυσική κατάσταση σημαίνει κακή οξυγόνωση του εγκεφάλου, δηλαδή όχι καθαρή και αποφασιστική σκέψη!  Επίσης σημαίνει κακή αντίδραση, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, κακή υγεία και πολλά ακόμη άσχημα πράγματα…
''Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις αλλάζοντας τον εαυτό σου''. Σοφή κουβέντα, αν αναλογιστεί κανείς τις μάχες που έχουμε να δώσουμε στο άμεσο μέλλον. Και είναι πολλές αυτές…
Ο αθλητισμός είναι σοβαρός σύμμαχος! Είναι όπλο που δίνει λύσεις,  ανεβάζοντας  το σωματικό και πνευματικό επίπεδο άμεσα!  Από την πρώτη μέρα! Αξίζει τον κόπο να σταματήσουμε την απραξία και να ξεκινήσουμε την επανάσταση μας πρώτα από μέσα μας. Παίζοντας μπάσκετ, κάνοντας ποδήλατο, κολύμπι, ορειβασία ή ότι άλλο αγαπάει ο καθένας. Η φρεσκάδα και η ενέργεια που θα αποκτήσουμε θα είναι η αρχή για να μπορέσουμε να ελέγξουμε ξανά τις ζωές μας και να διαφυλάξουμε τις ζωές των παιδιών μας! Γιατί είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί που τώρα ασελγούν στο ‘’πτώμα’’ της Ελλάδας, θα έρθει κάποια στιγμή που θα ζητούν συγνώμη, αρκεί όλοι εμείς να δράσουμε ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Ας αποφασίσουμε να εκμεταλλευτούμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και ας διώξουμε οριστικά όλα εκείνα τα ΛΑΜΟΓΙΑ που πλουτίζουν εις βάρος μας 10ετίες τώρα!
Έχουμε την καλύτερη χώρα στον κόσμο και θέλουν να μας την ‘’κλέψουν’’ και να μας κάνουν σκλάβους στον τόπο μας! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!  Θα τους αφήσουμε?

Δεσποτάκης Μάριος
Basketball Coach
ΠΗΓΗ http://www.despotakis.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728