Τροποποιείται ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΟΚ-Καταργούνται οι αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών»-Μέχρι 31 Οκτώβρη οι μεταγραφές αποδεσμευμένων εφήβων-Ολες οι αλλαγές


Τροποποιήσεις των διατάξεων του εσωτερικού της κανονισμού απέστειλε η ΕΟΚ στις Ενώσεις και τις τοπικές Επιτροπές. Σύμφωνα με αυτές καταργείται η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και αντικαθίσταται με την διεξαγωγή τους, μέχρι 200 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της τιμωρημένης ομάδας. Τα έξοδα μετακίνησης φιλοξενούμενης ομάδας και των παραγόντων του αγώνα καλύπτονται από τα έσοδά του και αν δεν καλύπτεται το ποσό από την γηπεδούχο και τιμωρημένη ομάδα.


Προτείνεται η άσκηση του δικαιώματος μεταγραφής αποδεσμευμένων εφήβων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους. Προστίθεται διάταξη με την οποία ορίζονται τα εξής: «Καλαθοσφαιριστής που εντάσσεται σε σωματείο μετά τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Από την διάταξη εξαιρούνται όσοι δεν είχαν ενταχθεί ποτέ σε ελληνική ή αλλοδαπή ομάδα, θεωρούμενοι ως νέοι αθλητές». Ετσι καταργούνται οι διατάξεις που χαρακτήριζαν εφήβους και παλαιούς αθλητές ως νέους, με δικαίωμα να εντάσσονται στην δύναμη του σωματείου σε όλη την αγωνιστική περίοδο».
Τέλος σε περίπτωση που κάποιο σωματείο αποκτά έναν αθλητή και δεν καταβάλει προς το σωματείο του χρηματικό ποσό που καθόρισε με απόφασή της η Επιτροπή Οικονομικής Αξιολόγησης Αθλητών (η παλιά Επιτροπή Αποτίμησης Αξίας Αθλητών που αλλάζει όνομα), στερείται του δικαιώματος απόκτησης αθλητών με οιασδήποτε μορφή μεταγραφή, μέχρι την εξόφληση του ως άνω ποσού.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728