Μια πολύ ωραία εμπειρία...( Κώστας Χατζηχρήστος )

Costas_logoΘα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρησης για την πρόσκληση που μου έκανε για να μιλήσω στο Σεμινάριο του 2011. Επίσης, ένα ακόμα ευχαριστώ στους προπονητές που ήλθαν την Κυριακή το πρωί να με ακούσουν.
Για μένα, τα ετήσια σεμινάρια του ΣΕΠΚ έχουν ιδιαίτερη σημασία μιας και σ ένα τέτοιο σεμινάριο το 1995 στην Αγία Παρασκευή, είχα την ευκαιρία να δω την παρουσίαση του γυμναστή των Golden State Warriors, Mark Grabow. Εκείνη την ημέρα πήρα την έμπνευση να γίνω προπονητής δύναμης και φυσικής κατάστασης και όλη η ενασχόλησή μου με το μπάσκετ απέκτησε νόημα.
Αυτό ήταν η πρώτη απόδειξη (θα ακολουθούσαν πολλές) ότι η κάθε εμπειρία και έκθεση στις ιδέες των άλλων, πάντα κάτι προσφέρουν, μικρό ή μεγάλο. Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό, από την μια να διοργανώνονται τέτοια σεμινάρια και από την άλλη εμείς οι προπονητές να τα στηρίζουμε.

xxz
Ο Κώστας Χατζηχρήστος δείχνει στους προπονητές πως μπορεί να ελεχθεί η νευρομυϊκή λειτουργία
ενός μυός

Για όσους παρακολούθησαν την παρουσίαση, πολλά από αυτά που είπαμε, ιδιαίτερα ότι έχει σχέση με την θεωρία μπορεί να φαίνονται δύσκολα και μη εφαρμόσιμα σε πολλές περιπτώσεις. Πιστεύω όμως ότι ακολουθώντας απλά και μεθοδικά βήματα, μπορούμε να εισάγουμε σταδικά οτιδήποτε καινούριο. Κανένας δεν ήταν τέλειος από την πρώτη μέρα και όλοι έχουμε κάνει λάθη. Άλλωστε, η γνώση δεν έχει αξία αν δεν οδηγεί σε αλλαγή συμπεριφοράς! Συνεχίστε να αναζητάτε την γνώση και μην ακολουθήτε το status quo τυφλά!

zknee_hugs
Διδάσκωντας τον δυναμικό τρόπο προθέρμανσης

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Πανιωνίου για την πολύτιμη βοήθειά τους στην παρουσίαση. Ξέρω ότι ήταν δύσκολο να θυσιάσουν το ρεπό τους για να κάνουν την δική μου δουλειά, αλλά και του Γιώργου Μπαρτζώκα πιο εύκολη! Επίσης, σημαντική ήταν η παρουσία των Δημήτρη Γκραίκου (φυσιοθεραπευτή του Πανιωνίου), το Γιάννη Φραγκούλη (φροντιστής), αλλά και των Παύλο Τύμπα και Νίκο Παπαβασιλείου οι οποίοι αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες όλα αυτά τα χρόνια.

star
Μια από τις πολλές ασκήσεις ευκινησίας που δείξαμε στο σεμινάριο

RUN
Διδάσκωντας την τεχνική της ταχύτητας με τον Νίκο Παπαβασιλείου

Τέλος, είμαστε την διάθεσή σας για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν την δύναμη, την φυσική κατάσταση και την πρόληψη τραυματισμών! Ελπίζω να συνεχίσουμε να σας βλέπουμε στα σεμινάριά μας!

Κώστας Χατζηχρήστος 

http://www.chatzichristos.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728