Γ. Βασιλακόπουλος: “Aρρωστο το ποδόσφαιρο, αλλά δίνουν αντιβίωση στο μπάσκετ”! “Ο τελικός του κυπέλλου θα γίνει”.



Λαύρος για μία ακόμη φορά παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως το μπάσκετ “πληρώνει το μάρμαρο” των προβλημάτων του ποδοσφαίρου. Ο Βασιλακόπουλος μιλώντας στον Sentra 103,3 τόνισε ότι ο τελικός του κυπέλλου θα γίνει, με την ΕΟΚ να φροντίζει για όλα και φυσικά για το ποιοι θα είναι εκείνοι που θα βρεθούν στις εξέδρες, στέλνοντας το σχετικό μήνυμα προς την πλευρά του ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος
Για την αντιπαράθεση μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ:

“Είναι άδικο να είναι άρρωστο το ποδόσφαιρο και να δίνουν αντιβίωση στο μπάσκετ. Αυτό έγινε και αυτό γίνεται. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο το μπάσκετ πρέπει να πληρώσει αμαρτίες άλλων αθλημάτων. Αυτό είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Έχω δικαιωθεί και στο θέμα των στημένων αγώνων και το πως επηρεάζει το στοίχημα τον αθλητισμό κι όλα αυτά. Ίσως να μην ήμουν κι ο πρώτος που το είχα πει απ’ το 2001 στον κύριο Ρογκ, που κάνει τώρα και ειδικές συσκέψεις για τον κίνδυνο του στοιχήματος. Τον δημιούργησαν άλλοι αυτόν τον γόρδιο θεσμό. Δεν θέλω να τον λύσω, απλά και μόνο τον ξεπερνώ και τον αφήνω στην πάντα”.


Για την διοργάνωση του τελικού του κυπέλλου:
“Η μόνη θεσμικά αρμόδια αρχή είναι η ομοσπονδία για να προχωρήσει την διοργάνωση του Κυπέλλου, όπως έκανε και τόσα χρόνια. Διοργανώναμε πάντα το Κύπελλο Ελλάδας, όχι βέβαια κάτω από καλές συνθήκες. Τώρα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μας οδήγησε στην αναβολή. Ήταν διαταγή και το ξέρετε πολύ καλά. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι ο τελικός θα γίνει και το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί. Θα έχουμε κυπελλούχο Ελλάδος. Υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες τις οποίες συζητάμε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που συμμετέχουν σ’ αυτή τη φάση. Εδώ που φτάσαμε πρέπει να προσέχουμε το νι και το σίγμα. Θα γίνει ο τελικός με την ευθύνη της ομοσπονδίας και τη συμβολή των δύο ομάδων, αλλά και ταυτόχρονα την καθοριστική συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας. Δεν κατάλαβα τι νόημα είχε αυτή η ευρύτατη σύσκεψη, με 40-50 άτομα που μαζεύτηκαν εκεί και η οποία οδήγησε στο τέλος αναβολή. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε αναβολή. Δεν θυμάμαι άλλη φορά που να έγινε αυτό, δηλαδή παρέμβαση Γενικού Γραμματέα”.


Για το αν υπάρχει κόντρα μεταξύ του ιδίου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή:
“Δεν υπάρχει καμία κόντρα. Έχω άλλη θεώρηση για τον τρόπο που πρέπει να παρεμβαίνει η Πολιτεία σε πολλά θέματα. Η Πολιτεία πρέπει να λύνει τα προβλήματα και όχι να τα δημιουργεί. Επίσης να παρεμβαίνει εκεί που πρέπει και όχι πασπαρτού μέσα σ’ όλα. Είναι πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Πότε, πότε πετάγονται κάτι φωτοβολίδες. Το είχα πει από την αρχή ότι υπάρχει έλλειψη γνώσης του αντικειμένου. Στην ίδια κατάσταση και αυτοί που τον περιστοιχίζουν. Διάβασα κάπου για συντεταγμένο ποδόσφαιρο και αναρωτιέμαι υπάρχει και ασύντακτο ποδόσφαιρο; Θα πρέπει να σοβαρευτούμε. Στοχευμένες λέει δραστηριότητες και άλλα. Έχουμε βρει δύο τρεις λέξεις και τις λέμε. Ας τα αφήσει αυτά ο κύριος Μπιτσαξής. Χθες είδα την ημερήσια διάταξη της Διαρκούς Επιτροπής Καταπολέμησης Βίας και δε νομίζω ότι γνωρίζουν κι αυτοί το αντικείμενο. Ψάχνουν τρόπους και τόπους διεξαγωγής του τελικού. Πάλι θα τα κάνουμε σαλάτα; Μετά μου λέτε ότι γκρινιάζω. Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιες παρεμβάσεις”.


Για τον ορισμό νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ανδρών στο μπάσκετ:
“Συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους. Δεν θα πω για την ημερομηνία. Έχω κάποιες ημερομηνίες που θα προτείνω. Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα λυθεί αυτό, όπως και η σύνθεση της εξέδρας μετά τις συναντήσεις με τα σωματεία. Πάντως είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να υπάρχει ατμόσφαιρα τελικού μπάσκετ. Δεν μπορεί να γίνει σε άδειο γήπεδο, ούτε με μαθητές οκτώ έως δώδεκα ετών. Αυτά δεν στέκουν”.


Για την πρόσληψη του Ηλία Ζούρου στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ:
“Νομίζω ότι η ομοσπονδία επανέρχεται και πάλι στους Έλληνες προπονητές. Παρακολουθούμε τον Ζούρο, ήταν και στο τιμ των τεχνικών των εθνικών ομάδων πιο παλιά. Έχει δείξει αξιόλογη πρόοδο. Παρακολουθεί συνέχεια το Ευρωπαϊκό, το Ελληνικό, αλλά και το Διεθνές μπάσκετ. Έχει όλα τα προσόντα να είναι αυτός που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Δεν ήταν κάποια έκπληξη, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες προπονητές της ίδιας γενιάς του Ηλία, που έχουν προχωρήσει αρκετά. Έχει δημιουργηθεί μία νέα γενιά Ελλήνων προπονητών ικανών και άξιων για όλα τ’ αξιώματα. Είναι κι αυτό ένα απ’ τα καλά του ελληνικού μπάσκετ”.


Για το ενδεχόμενο επιστροφής των Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά στην Εθνική ομάδα:
“Εφόσον μας ενδιαφέρει άμεσα η συμμετοχή των καλυτέρων παικτών σαφέστατα και έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις”.


http://www.infobasket.gr/?p=17190

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728