Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΠΗΓΗ http://www.egve.gr/
Σε αγαστή συνεργασία υπουργεία και αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, επιχειρούν να εξοντώσουν και να εξαφανίσουν τον Ελληνικό Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Η διαδικασία πλήρους αφανισμού και κατεδάφισης του ελληνικού αθλητικού οικοδομήματος ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2009 με την ουσιαστική κατάργηση μετά από 25 χρόνια των προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» ή «Μαζικού Αθλητισμού», αν έτσι σας είναι γνωστά. Συνεχίστηκε μεθοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2009 και το 2010 ειδικά προς τα τέλη του έτους το σχέδιο μπήκε σε πλήρη εφαρμογή με την κατάργηση των ΤΑΔ (με τον απαράδεκτο τρόπο και τις ανυπόστατες δικαιολογίες που αυτή έγινε), την κατάργηση των σχολικών πρωταθλημάτων σε δημοτικά και γυμνάσια, την κατάργηση των διευκολύνσεων που παρέχονταν στους εν ενεργεία πρωταθλητές δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να συνεχίζουν την προπονητική και αγωνιστική τους δραστηριότητα, την άγρια περικοπή των διατιθέμενων πόρων για τον αθλητισμό με τη μείωση των επιχορηγήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών και την επιλεκτική κατανομή τους, την πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων των σχετικών με τον αθλητισμό (με ότι αυτό σημαίνει για τους γνωρίζοντες ελάχιστα από τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης), την εγκατάλειψη και απαξίωση των αθλητικών υποδομών, την περικοπή των κονδυλίων για την Ολυμπιακή προετοιμασία, την ανάθεση της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε δασκάλους σε πάρα πολλά σχολεία πράγμα το οποίο είναι όχι μόνο απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο, τη διαφαινόμενη κατάργηση μέσα στο 2011 των Γραφείων Φυσικής Αγωγής και της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, την παντελή απουσία σχεδιασμού για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση για τα επόμενα χρόνια και πολλές άλλες εχθρικές προς τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή ενέργειες που υλοποιήθηκαν ή προγραμματίζονται. Η Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος σε σύντομο
χρονικό διάστημα θα εκφράσει δημόσια την αντίθεσή της με όλα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με πλήρη και εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία (όπως κάνει άλλωστε, πάντοτε). Με το παρόν σημείωμα θέλουμε πρωτίστως να καλέσουμε τις πολιτικές ηγεσίες όλων των αρμόδιων ή συναρμόδιων υπουργείων και τους λοιπούς γραμματείς και φαρισαίους, να βάλουν άμεσα τέλος σε αυτό τον κατήφορο και την καταστροφή και να διαβουλευθούν τάχιστα με τους φορείς του αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής της πατρίδος μας, προκειμένου να περισωθεί ότι περισώζεται και να χαραχθεί επιτέλους μια σύγχρονη και σωστά οργανωμένη εθνική αθλητική πολιτική. Όσο για το οικονομικό κομμάτι για το οποίο κόπτεται η πολιτική ηγεσία της χώρας και για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Ελληνικού Αθλητισμού, θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι και σε παλαιότερες πραγματικά δύσκολες εποχές για τη χώρα μας και οικονομικά και κοινωνικά, φωτισμένα μυαλά και πολιτικοί με όραμα φρόντισαν να δημιουργήσουν δομές (ΟΠΑΠ, ΠΡΟΠΟ) προκειμένου με τα έσοδά τους να χρηματοδοτήσουν αποκλειστικά και απρόσκοπτα την ανάπτυξη του Ελληνικού Αθλητισμού. Οι διαχειριστές της μιζέριας σήμερα το μόνο που ψάχνουν είναι να αποστερήσουν τον αθλητισμό και από τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους. Έτσι όμως δεν οικοδομούνται υγιείς κοινωνίες, όταν η νεολαία στερείται το συνταγματικά μάλιστα κατοχυρωμένο δικαίωμα στη μόρφωση, στην Άθληση και τη Φυσική Αγωγή. Το μόνο που οικοδομείται είναι ο πρωταθλητισμός στην παιδική παχυσαρκία όπου έχουμε πάρει ήδη το χρυσό μετάλλιο και στις αντικοινωνικές συμπεριφορές. Ας ψάξουν λοιπόν τα ευρηματικά μυαλά τους έναν τρόπο να εξασφαλίσουν και σήμερα την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής και βέβαια την σωστή, οργανωμένη και ορθολογική αξιοποίηση της χρηματοδότησης αυτής, διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας πλέον λόγος να συντηρείται το κρατικό μονοπώλιο του τζόγου. Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν. Απ’ τους υπόλοιπους δεν περιμένουμε.
Τα υπόλοιπα στις δημόσιες πλέον ανακοινώσεις και παρεμβάσεις μας.
Σε επίρρωση των όσων γράφουμε στο σύντομο αυτό σημείωμα, παραθέτουμε πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
«Μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΕΓΑΣ με τον ΓΓΑ κ, Μπιτσαξή, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε κατ’ αρχήν το ύψος της τακτικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ στον ΣΕΓΑΣ για το 2011, από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκαν τα εξής: Η Πολιτεία αποφάσισε να διαλύσει τον Ελληνικό Αθλητισμό. Αυτό ξεκινάει από το Υπουργείο Οικονομικών, που στο όνομα της οικονομικής σωτηρίας της Χώρας περιέκοψε δραστικά τα χρήματα που διαθέτει για τον Αθλητισμό, αλλά ολοκληρώνεται από την ΓΓΑ με τον πιο αδόκιμο, ψυχρό και ισοπεδωτικό τρόπο που αποφάσισε ότι στις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία πρέπει να διαθέσει το 33% της συνολικής χρηματοδότησης της ΓΓΑ για το 2011. Την ίδια περίοδο υπάρχει παντελής έλλειψη ενός σχεδίου για τον Αθλητισμό που θα επαναπροσδιορίζει τους στόχους του, θα προχωράει σε διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές και θα εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του, όπως συμβαίνει στα περισσότερα Υπουργεία. Ταυτόχρονα η Χώρα προχωράει στην διοργάνωση μεγάλων και υποβαθμισμένων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, που απαιτούν δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο, κλείνουν κολυμβητήρια, Εθνικά στάδια παραχωρούνται σε ιδιώτες ή εγκαταλείπονται χωρίς συντήρηση, αδρανοποιείται το ΕΣΚΑΝ, ματαιώνονται τα σχολικά Πρωταθλήματα, έχουν καταργηθεί τα κίνητρα, καταργήθηκε η χρηματοδότηση για Ολυμπιακή προετοιμασία, τα Αθλητικά Σωματεία στα οποία οφείλονται τακτικές επιχορηγήσεις πέντε ετών, μετατρέπονται από φορείς κοινωνικού χαρακτήρα σε γραφειοκρατικές και οικονομικές μονάδες και υπαλληλοποιούνται οι εν ενεργεία Πρωταθλητές υψηλού επιπέδου της Χώρας. Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενόψει αυτής της εφιαλτικής για την Ελληνική αθλούμενη νεολαία κατάστασης.».

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728