Ασκηση άμυνας έναντι παίκτη με δικαίωμα ντρίμπλας - κλείσιμο κεντρικού διαδρόμου - περιστροφή - ταχύτητα αντίδρασης.--Individual Defense 41 (ΠΗΓΗ ΣΕΠΚ)

individual_def_41ΑΣΚΗΣΗ 41η
Εκτέλεση: οι αθλητές τοποθετούνται όπως φαίνεται στο σχήμα 1. Δύο σειρές, στην τελική ως αμυντικοί, στην κορυφή ως επίθεση και δύο παίκτες στα wing ως επιθετικοί. Μετά από σφύριγμα του C ο παίκτης στη τελική γραμμή πασάρει στην κορυφή και εκτελεί close out. Στην συνέχεια ο αμυντικός στην κορυφή εκτελεί με stutter step, στατικά, έναντι παθητικού επιθετικού, θέση άμυνας σε σουτ, ντρίμπλα και πάσα. Ακολούθως ο επιθετικός πασάρει σε έναν από τους δύο επιθετικούς στα wing και ο αμυντικός τρέχει να παίξει άμυνα. Η πάσα από την κορυφή στα wing γίνεται εναλλάξ. O επιθετικός στο wing μόλις υποδεχθεί την μπάλα πηγαίνει για drive - lay up στο καλάθι. Ο παίκτης στην κορυφή όπου πασάρει πηγαίνει και οι παίκτες μετά το 1 εναντίον 1 αλλάζουν ρόλους και σειρές (σχήμα 1)
Σημεία έμφασης: Τεχνική της άμυνας έναντι παίκτη με δικαίωμα ντρίμπλας - κλείσιμο κεντρικού διαδρόμου - περιστροφή - ταχύτητα αντίδρασης.
Παραλλαγές: εκτέλεση αμφίπλευρα κλπ.
ΠΗΓΗ http://www.sepk.gr

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728