ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΑΣ/ΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΊ .....

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010


ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ

ΠΗΓΗ http://coachnick86.blogspot.com/
Η Φωτό Μου


Στον απόηχο της 1ης αγωνιστικής

Πείτε μου ρε παιδιά, πόσοι ασχολούμαστε με το πρωτάθλημα της Α' ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ?
Να είμαστε 150 άτομα ? 200 άτομα ? 300 άτομα?.
Είμαστε όλοι γνωστοί?
Πείτε μου, γιατί το πρωτάθλημα να είναι πόλεμος?
Γιατί να βλεπόμαστε σαν εχθροί?
Γιατί να βριζόμαστε και να τσακωνόμαστε?
Γιατί για χάρη της νίκης, της ανόδου ή της σωτηρίας να κερδίζει ο πιο τραμπούκος και ο πιο ξυλοκόπος?
Τι θέλουμε? Να παίζεται σωστό μπάσκετ και να κερδίζει ο καλύτερος? ή χέσ' το μπάσκετ να κερδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο? (ξύλο και τραμπουκισμό) λες και θα έρθουν οι χιλιάδες φίλαθλοι, θα κοπούν περισσότερα εισιτήρια, θα πάρουμε τους φοβερούς μισθούς, θα χεστούμε στα εκατομμύρια, θα κάνουμε τα τεράστια τηλεοπτικά συμβόλαια, θα πάρουμε τις φοβερές επιχορηγήσεις και οδοιπορικά και θα έρθουν οι χορηγοί τρέχοντας.
Είμαστε για γέλια ρε παιδιά, να μας βγάζουν στο youtube και να γελάνε.

Και εντέλει τι ζητάμε απ' αυτό το πρωτάθλημα? την άνοδο? τηνσωτηρία? να παίζουμε καλό μπάσκετ? να αναδείξουμε  νέους καικαλούς παίκτες ή να παίζουν οι τελειωμένοι, οι τραμπούκοι και οιξυλοκόποι.

Αυτές οι ερωτήσεις πάνε σε όλους μας, αρχή, προπονητές, αθλητές αλλά κυρίως στους κύριους διαιτητές οι οποίοι δεν τολμούν γιατί τρομοκρατούνται και φοβούνται.

Γιατί ρε παιδιά το κάνετε αυτό? ποιο? να προπηλακίζετε και να φοβίζετε τους διαιτητές.
Και γιατί κύριοι διαιτητές τους ανέχεστε? τόσο λίγοιάβουλοι και φοβητσιάρηδες είστε?
Και επιτέλους οι αρχές του πρωταθλήματος θα νοιαστούν για το μπάσκετ σαν άθλημα? θα κάνουν τους διαιτητές να αισθάνονται ασφαλείς και να σφυρίζουν αμερόληπτα και τις ομάδες να νοιώθουν ότι θα αντιμετωπιστούν όπου πηγαίνουν δίκαια. 

Ας ξεκαθαρίσουμε τη δουλειά του καθενός ρε παιδιά, οι αρχές είναι για να ελέγχουν και να διεξάγουν ένα σωστό πρωτάθλημα όπου ο κύριος στόχος του είναι να παίζεται σωστό μπάσκετ και να αναδεικνύονται οι καλύτεροι παίκτες και οι καλύτερες ομάδες, ο διαιτητής είναι για να εφαρμόζει τους κανονισμούς για να παίζεται σωστό μπάσκετ και να αναδεικνύονται οι καλύτεροι παίκτες και οι καλύτερες ομάδες, ο προπονητής είναι για να προετοιμάζει και να καθοδηγεί την ομάδα του να παίζει σύμφωνα με τους κανονισμούς σωστό μπάσκετ και να αναδεικνύει τους καλύτερους παίκτες και οι αθλητές είναι για να παίζουν το παιχνίδι σύμφωνα με τους κανονισμούς για να αναδεικνύουν τους εαυτούς τους και να παίζεται σωστό μπάσκετ και τίποτα άλλο.
Ο διαιτητής έχει να κάνει με τους προπονητές και τους παίκτες, ο προπονητής έχει να κάνει με την ομάδα του και τους διαιτητές και οι αθλητές έχουν να κάνουν με τον προπονητή τους και κανέναν άλλο.

Άντε ωραία και σώθηκες ή βγήκες πρώτος και κατ' ουσίαν δεν παίζεις μπάσκετ, ούτε ανέδειξες ένα νέο καλό παίκτη, τι κατάλαβες? Αφού είναι θέμα χρόνου είτε έτσι είτε αλλιώς να πέσεις ή να διαλυθείς.
Άρα τι? μάθε να παίζεις σωστό μπάσκετ και ανέδειξε νέους καλούς παίκτες για να έχεις μέλλον.

Θα σας πω κάτι, ειλικρινά ρε παιδιά, δε με πειράζει να χάνω, ακόμα και να πέσω κατηγορία αν το αξίζω, ξέρετε ρε παιδιά τι με πειράζει οιαπαράδεκτες συμπεριφορές αρχών, διαιτητών, προπονητών και αθλητών.

Συνεργαστείτε παιδιά, όλοι, για το καλό όλων μας, αλλιώς είμαστε χαμένοι, όλοι, από χέρι.

Να είστε όλοι καλά.
Share this article :

1 comments:

Γιαννης Μ. είπε...

Εχετε απόλυτο δίκιο.Το ερασιτεχνικό μπάσκετ "τρέφεται" μόνο απο την τρέλα,το μεράκι και τον κόπο όσων ασχολούνται απο το οποιοδήποτε πόστο.Οι ομάδες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους,τα γήπεδα εκτός απο τα πάγια προβληματά τους(κακή ποιότητα παρκέ,ελλείψεις στα αποδυτήρια)έχουν πλέον προβλήματα που επιρεάζουν την διεξαγωγή των αγώνων (χαλασμένα κ εκτός λειτουργείας πίνακες κ χρονόμετρα).Οι αρχές του αθλήματος κ οι εκάστοτε φορείς(Δημοι κ.τ.λ.)πρέπει να βοηθήσουν αλλα κ εμείς πρέπει να δώσουμε τον ερασιτεχνικό "επαγγελματισμό" αλλα κ τον ρομαντισμό μας για να βιώσει το αγαπημένο μας χόμπι..Γιατι αυτό ειναι...

 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. All About Basketball Coaching - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template