1-4 offense (ΣΥΣΤΗΜΑ)







To παιχνιδι ξεκινα απο διαταξη 1-4.
Ο 1 πασαρει σε εναν απο τους 2 πλαγιους γκαρντ και κοβει στο κεντρο της ρακετας.Μπορει να κοψει ειτε παιρνοντας σκριν απο τους ψηλους,ειτε χωρις σκριν,εκμεταλλευομενος την ταχυτητα του,η'καποια προσποιηση για αντιθετη κινηση.
Ο 1 στηνει σκριν στον 3 που κοβει απο την αδυνατη πλευρα στο καλαθι για να δεχτει την μπαλα.Αν δεν μπορεσει να βαλει "πλατη"στον αμυντικο του , ανοιγει στην γωνια ωστε να βρει σουτ,ανοιγωντας την αμυνα ταυτοχρονα.
Αμεσως μετα το σκριν ο 1 παιρνει διπλο η' διαδοχικα σκριν απο τους 4 και 5 ωστε να εκμεταλλευθει πιθανη αλλαγη της αμυνας του στην προηγουμενη κινηση και να κερδισει ετσι χωρο για ενα σουτ απο την κορυφη, αλλιως μεκινηση curl ποσταρει στο λοου ποστ,για να παρει πιθανο μις ματς.
Τελος αμεσως μετα το διπλο σκριν, ο 5 σκριναρει στον 4 που βγαινει στο 3 ποντο ενω ο5 παιρνει το αλλο λοου ποστ ωστε να χουμε αλλη μια επιλογη για τελειωμα.
ΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ.
ΔΗΛΑΔΗ 1. Γκαρντ που υπερεχουν σε υψη η'σε δυναμη απο τους αντιπαλους στο lowpost.
2.Καλο 4 αρι στο μακρινο σουτ
3.Καλο 5 αρι στο σκριν και στο post.
Γενικα κανενα συστημα δεν βαζει μονο του καλαθι.Απλα χρειαζεται εμφαση στις απλες λεπτομερειες του,απο το μεσα-εξω για το ξεμαρκαρισμα ,μεχρι το καλο τελειωμα στο 1-1.
Και κυριως δουλεια ολης της ομαδας χωρις την μπαλα ωστε καθε παικτης να χει τουλαχιστον μια εξτρα πασα σε περιπτωση που η αμυνα μας βγαλει απο το προγραμματισμενο παιχνιδι..
Μην ξεχνουμε πως καθε παικτης σ ενα 40λεπτο εχει την μπαλα 1-2 λεπτα.Ενω χωρις την μπαλα κινειται στα υπολοιπα 38..(εξαιρεση ο point guard)

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728