Πνευματική Προπόνηση - Προετοιμασία Πριν Τον Αγώνα



Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπουμε καλούς παίκτες του μπάσκετ, να μην μπορούν να παίξουν το παιχνίδι που πραγματικά μπορούν, κάτι το οποίο το βλέπουμε συχνά.
Και όχι λόγω των ικανοτήτων του αντιπάλου τους, την εκρηκτικότητα, την δύναμη ή το φυσικό ταλέντο τους, αλλά από το… στόμα τους!
Αν θέλετε να είστε ένας από τους καλύτερους παίκτες, οι οποίοι αποδίδουν εξαιρετικά υπό πίεση, πρέπει να μάθετε κάποια πράγματα.
Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε μια γερή πνευματική αντοχή, σκληρότητα, αυτοπεποίθηση και θετική εικόνα για τον εαυτό σας.

Αρχίζουμε λοιπόν.
Πρόβλημα: Αφήνεις το τι λέει ο κάθε αντίπαλος την ώρα του αγώνα να σε επηρεάζει. Όταν κάποιος μιλάει, αισθάνεσαι πως σε προσβάλει και χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου.Λύση: Πρέπει να καταλάβεις ότι μόνο εσύ ελέγχεις τις ενέργειές σου.

A) Πρέπει να καταλάβεις ότι κανένας δεν μπορεί να μπει στο μυαλό σου, εκτός κι αν τον αφήσεις εσύ.
B) Συμβουλή: Αφαίρεσε την


ευθιξία από τα συναισθήματά σου και να έχεις την αυτοπεποίθηση να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι σου.
Γ) Μην αφήνεις την ανάγκη για αναγνώριση (των ικανοτήτων σου), να καταστρέφει το παιχνίδι σου. Πρέπει να καταλάβεις πως όλα όσα λέγονται και όλα όσα γίνονται στην διάρκεια ενός παιχνιδιού και επηρεάζουν την ψυχολογία του παίκτη, βασίζονται σε αυτή την αρχή.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές, οι οποίες θα δώσουν ώθηση και πραγματικά θα βοηθήσουν ώστε να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση και η πνευματική αντοχή σου.

1. Πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν πιστεύεις ότι κάτι δεν μπορείς να το κάνεις, δεν πρόκειται να το κάνεις. Όταν σουτάρεις πρέπει να πιστεύεις πως θα μπει, έτσι θα έχεις καλύτερες προϋποθέσεις.

2. Ο σουτέρ πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση. Ένας καλός τρόπος να δώσεις αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου, είναι να σκέφτεσαι ότι μέσα στο στεφάνι χωράνε να περάσουν δύο μπάλες. Έτσι υπάρχει μεγάλο περιθώριο λάθους για να δουλέψεις.

3. Προσπάθησε να βελτιωθείς κάθε μέρα… και σωματικά και πνευματικά. Παίξε απέναντι σε παίκτες οι οποίοι είναι καλύτεροι από σένα… έτσι θα γίνεις καλύτερος. Βρες όσο περισσότερο υλικό μπορείς για να μάθεις. Ποτέ μην θεωρήσεις ότι τα ξέρεις όλα. Συνέχεια να μαθαίνεις.

4. Όταν παίζεις απέναντι σε ομάδες οι οποίες δεν είναι τόσο καλές, είναι σημαντικό να παίξεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ παιχνίδι σου. Μην ρίχνεις το επίπεδό σου απλά για να κερδίσεις τον αντίπαλο. Πάντα να συναγωνίζεσαι απέναντι στον καλύτερο εαυτό σου και να προσπαθείς να τον ξεπεράσεις.

5. Πνευματική Προπόνηση: Είναι εξίσου σημαντική, όσο και η σωματική προπόνηση. Οι ενέργειες του μυαλού, κατά την διάρκεια της πνευματικής προετοιμασίας μιας κίνησης, είναι οι ίδιες όπως όταν προετοιμαζόμαστε για μια κίνηση ακριβώς πριν την επιλέξουμε να την εκτελέσουμε κινητικά. Έτσι όσο περισσότερο προετοιμάζεσαι πνευματικά στην εκτέλεση ενός σουτ, τόσο γρηγορότερα και ευκολότερα θα είναι να καταφέρουμε να το κάνουμε και στην πράξη.

6. Ο βασικός λόγος που οι παίκτες δεν αποδίδουν καλά στα παιχνίδια είναι η νευρικότητα, και η βασική αιτία της νευρικότητας είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πρέπει να πιστεύεις ότι μπορείς να παίξεις με αυτούς που βρίσκονται στο γήπεδο και όχι να τους φοβάσαι. Πρέπει να πιστεύεις ότι κανένας στο γήπεδο δεν είναι καλύτερος από σένα. Πρέπει να έχεις καλή εικόνα για τον εαυτό σου. Πίστεψε στον εαυτό σου.

7. Δώσε προσοχή στο πως προετοιμάζεσαι για κάθε παιχνίδι, ειδικά όταν παίζεις καλά. Το να αγωνίζεσαι, συχνά μπορεί να είναι θέμα καλής προετοιμασίας και οτιδήποτε μπορείς να κάνεις ώστε αυτή η ρουτίνα να είναι η ίδια από φορά σε φορά, ειδικά όταν παίζεις καλά, μπορεί να σε βοηθήσει.


Ακολούθησε την ίδια προετοιμασία πριν τα παιχνίδια, να σκέφτεσαι τα ίδια περίπου πράγματα, χαλάρωσε αλλά συγχρόνως συγκεντρώσου στο παιχνίδι. Και το κυριότερο, μάθε να φέρνεις στο μυαλό σου τι πρόκειται να κάνεις μέσα στο παιχνίδι, πάντα βλέποντας τον εαυτό σου να επιτυγχάνει.
Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις την πνευματική αντοχή, συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση του παιχνιδιού σου.
Αυτό είναι που πραγματικά θα σε κάνει να ξεχωρίζεις από όλους τους υπόλοιπους… σαν έναν από τους καλύτερους παίκτες

ΠΗΓΗ http://kasper7.blogspot.com/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728