Φιλοσοφία Ubuntu




Αυτές τις μέρες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού διεξάγονται οι τελικοί του ΝΒΑ.Στους τελικούς αναμετρώνται το μεγάλο φαβορί L.A.Lakers και η έκπληξη της φετινής σεζόν Boston Celtics. Σε ένα ισπανικό blog (pitihurtado.wordpress.com) βρήκα ένα άρθρο σχετικά με το μυστικό της επιτυχίας των Celtics, το οποίο τους οδήγησε σε δύο μεγάλειώδεις αποκλεισμούς έναντι των Cavaliers και των Magic.
Το μυστικό αυτό είναι μια άγνωστη στους περισσότερους λέξη, το ''Ubuntu''
O Doc Rivers έχει ως ''σημαία'' την φιλοσοφία Ubuntu, μια λέξη της διαλέκτου ζουλού, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι ''ενας άνθρωπος είναι άνθρωπος μόνο μέσω άλλων ανθρώπων'' . Τα γραπτά των εμπνευστών του Ubuntu, Desmont Tutu και Nelson Mandela μετέδωσαν στον Rivers τη φιλοσοφία ότι ηγέτης είναι αυτός που προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα με τη βοήθεια των άλλων (δείτε την ταινία ''Ανίκητος΄΄ του Κλιντ Ιστγουντ η οποία δείχνει σε ένα μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία αυτή)
Μέσω του Ubuntu κατάφερε να μεταμορφώσει βετεράνους σταρ του ΝΒΑ (Allen, Garnet,Pierce) σε παίχτες που βάζουν το ΄΄εγώ΄΄ τους κάτω από την ομάδα και δημιούργησε ένα σύνολο από παίχτες που δουλεύουν ομαδικά, πασάρουν καλά και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην άμυνα!
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους παίχτες των celtics να πιέζουν την μπάλα, να δίνουν βοήθειες, να κλείνουν διαδρόμους, να έχουν συνεχή΄αμυντική κίνηση, να κάνουν παγίδες, περιστροφές κ.λ.π., τα οποία είναι συστατικά που όλοι θέλοθμε να τα έχουν οι ομάδες μας αλλά λίγοι καταφέρνουμε οι ομάδες μας να έχουν τέτοια εικόνα στην άμυνα!!!




ΠΗΓΗ http://dimdaniil.blogspot.com/2010/06/ubuntu-defensivowmv.html

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728