Ο Ζούρος "προπονητής της χρονιάς" στο Eurocup

Ο συγκεκριμένος τίτλος θεσμοθετήθηκε πέρσι και τον είχε κερδίσει ο Τούρκος Οκτάι Μαχμούτι, ο οποίος ήταν ομιλητής στο Διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ το 2008 στην Αθήνα।


Πρόκειται ασφαλώς για μια άκρως τιμητική διάκριση για τον Ηλία Ζούρο, αλλά και μια επιβεβαίωση για το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων προπονητών, που πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο επίσημο site της διοργάνωσης αναφέρονται τα εξής:
"Ο Πανελλήνιος πραγματοποίησε μια εμπνευσμένη σεζόν κι έγινε η μόνη ομάδα που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ χωρίς να έχει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Το έργο του Ζούρου έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν έχασε στη φάση των "16" δύο παίκτες με τραυματισμούς (σ.σ. Τζόνσεν και Ντέιβις). Στην παραγματικότητα κανένας παίκτης του Πανελληνίου δεν ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνίδια του Eurocup, ενώ μόνο πέντε παίκτες έπαιξαν και στους 14 αγώνες.

Παρ' όλα αυτά ο Ζούρος πήρε το μάξιμουμ απ' όλους τους παίκτες στο ρόστερ και οδήγησε την ομάδα χωρίς ήττα στα εντός έδρας παιχνίδια της। Και τούτο χωρίς να υπάρχει ούτε ένας παίκτης του Πανελλήνιου μέσα στην πρώτη δεκάδα των κύριων στατιστικών κατηγοριών".

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ Σ।Ε.Π.Κ
http://www.sepk.gr/portal2/el-GR/-mainmenu-1/articles-sections/sepk-news/6-general/2649-zouros-was-named-qcoach-of-the-yearq-in-eurocup

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728