Θεσσαλονίκη Σεμινάρια/Workshops Αθλητικής Ψυχολογίας για Προπονητές στη Θεσσαλονίκη





Με την υπογραφή του Γιάννη Ζαρώτη*
 
Μετά την επιτυχία των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, ο αθλητικός ψυχολόγος Γιάννης Ζαρώτης* οργανώνει κύκλο σεμιναρίων για προπονητές όλων των αθλημάτων στην Θεσσαλονίκη. Ψυχολογία είναι η επιστήμη που βοηθά τον άνθρωπο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τις ικανότητές του. Η Αθλητική Ψυχολογία είναι ένα κομμάτι της εφαρμοσμένης ψυχολογίας που περιέχει την εφαρμογή των αρχών και των ευρημάτων της Ψυχολογίας στο αθλητικό πλαίσιο.
 
O Γιάννης Ζαρώτης θα είναι ο εισηγητής στον κύκλο σεμιναρίων που αφορούν σε προπονητές κάθε αθλήματος. Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Τα σεμινάρια – workshops θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 23 Αυγούστου από τις 18:00 ως τις 21:00 στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
των σεμιναρίων, καθώς και πληροφορίες για τον τόπο διεξαγωγής των workshops, έχουν ως εξής:
Τίτλος: Το Άγχος των αθλητών και η στάση του προπονητή
(Ορισμός του άγχους, τα συμπτώματά του, οι πιθανές αιτίες του άγχους, αγωνιστικό άγχος και επιπτώσεις στην απόδοση, συμβολή του προπονητή στη διαχείριση του άγχους από τους αθλητές, μελέτη περίπτωσης)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 18/8/2011, 18:00-21:00
Τίτλος: Επικοινωνία προπονητή-αθλητών
(Καθορισμός των στοιχείων επικοινωνίας, ωφέλιμη ανατροφοδότηση,             οι ανάγκες των αθλητών για επικοινωνία, η στάση του προπονητή, συνθήκες καλής επικοινωνίας, επικοινωνία προπονητή-γονέων, επιβράβευση και τιμωρία, μελέτη περίπτωσης)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 19/8/2011, 18:00-21:00
Τίτλος: Τοποθέτηση στόχων στον αθλητισμό
(Ορισμός του της έννοιας των στόχων, η αναγκαιότητα των στόχων, ωφέλιμος τρόπος τοποθέτησης στόχων, οι «έξυπνοι» στόχοι, οι «παγίδες των στόχων»,      ο στόχος ως συνδυασμός της επιθυμίας του αθλητή και της άποψης του προπονητή, ο στόχος ως «θέλω» και «μπορώ», μελέτη περίπτωσης)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 22/9/2011, 18:00-21:00
Τίτλος: Τα κίνητρα στους αθλητές
(Ορισμός του της έννοιας των κινήτρων, η σημασία του κινήτρου στον αθλητισμό, εσωτερικά και εξωτερικά κίνητρα, πώς καλλιεργούμε τα κίνητρα, η συνεισφορά του προπονητή στην ανάπτυξη των κινήτρων, οι 4 βασικές έννοιες για την ανάπτυξη του κινήτρου στον αθλητισμό, μελέτη περίπτωσης)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 23/9/2011, 18:00-21:00
Τόπος διεξαγωγής: ……………………………….
Κόστος συμμετοχής ανά σεμινάριο: 30 ευρώ 
Δηλώσεις συμμετοχής-Πληροφορίες: 6932420022, zaroti@phed.uoa.gr, sportpsychologist.gr@gmail.com, www.sportpsychologist.gr
*O Γιάννης Ζαρώτης είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου ως απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και απόφοιτος του Φ.Π.Ψ. Ιωαννίνων.
Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών με ειδικότητα «Αθλητική Ψυχολογία» και είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Προγράμματος Ψυχολογίας του ΦΠΨ Αθηνών.
Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας (ΕΑΨ), και της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Αθλητικής Ψυχολογίας (FEPSAC).




Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728