Προς αδελφοποίηση οι Σύνδεσμοι Προπονητών Ελλάδας και Κύπρου


Άκρως επιτυχημένο ήταν το διεθνές σεμινάριο του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου «Λεμεσός 2011» που έλαβε χώρα στη Λεμεσό το περασμένο Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου.
Οι Μιχάλης Αναστασιάδης, Θεόδωρος Μπολάτογλου, Γιώργος Καλαφατάκης και Αντώνης Κωνσταντινίδης, ήταν οι βασικοί ομιλητές. Ο Σύνδεσμος Προπονητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τους ομιλητές του σεμιναρίου. Οι ομιλητές φρόντισαν να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στους παρευρισκομένους που παρακολουθούσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ο Γιώργος Καλαφατάκης παρέθεσε τρεις ομιλίες (επίθεση εναντίον ζώνης, άμυνα στο pick n' roll και διαχείριση ομάδας σε κρίση), ο Μιχάλης Αναστασιάδης ανέπτυξε την μεταβατική περίοδο σε δύο διαλέξεις, ο Θόδωρος Μπολάτογλου αναφέρθηκε στην προσαρμογή των νεαρών παικτών στο ομαδικό παιχνίδι, ενώ Αντώνης Κωνσταντινίδης μίλησε για την άμυνα εναντίον man-to-man.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Κύπρου, Μιχάλης Τσαγγαρίδης, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, επεσήμανε: «Ήταν το πρώτο σεμινάριο για τη φετινή χρονιά, στο οποίο είχαμε καλέσει από την Ελλάδα τον Μιχάλη Αναστασιάδη και τον Θόδωρο Μπολάτογλου από το ΤΕΦΑΑ, καθώς και τον Γιώργο Καλαφατάκη που είναι γνωστός σε όλους μας όσον αφορά την πορεία του στην προπονητική.
Στην Κύπρο προσπαθούμε να κρατάμε στενές τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και γι' αυτό σε όλα τα σεμινάρια που κάνουμε, επιλέγουμε οι καλεσμένοι μας -κατά πρώτο λόγο- να προέρχονται από την Ελλάδα.
Λόγω του ότι είμαστε νέο ΔΣ, προσπαθούμε να ζητάμε από τους πιο αρμόδιους τη γνώμη τους και τις εισηγήσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο. Λειτουργούμε τη σχολή προπονητικής Καλαθόσφαιρας με υπεύθυνο τον κ. Αναστασιάδη και ένας από τους στόχους μας είναι να τη βάλουμε σε μόνιμη λειτουργία. Ανάλογα με τη δυναμικότητα που έχουμε, ευελπιστούμε να έχει λειτουργία κάθε 2 ή 3 χρόνια.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και επίσημα τους τρεις καλεσμένους τόσο για τα όσα δίδαξαν κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σεμινάριο, όσο και για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση που έχουμε από τον αδερφό σύνδεσμο της Ελλάδας.
Έχουμε προτείνει την αδερφοποίηση των δύο συνδέσμων, κάτι που θα ζητήσουμε και επίσημα εντός των προσεχών ημερών. Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο είχε διάρκεια δύο ημερών και ευελπιστούμε στη συνέχεια που θα έχουμε και στο μέλλον».

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728