Μάθε, να αγαπάς τις επιλογές σου, στην άμυνα του μπάσκετ!



Σε όλους αρέσει όταν συμμετέχουν σε μία ομάδα καλαθοσφαίρισης, να πετυχαίνουν καλάθια.
Όμως, η χαρά της συμμετοχής σε έναν αγώνα καλαθοσφαίρισης, δεν είναι μόνο η επίτευξη καλαθιών.
Είναι και η προσπάθεια που καταβάλει ο παίκτης στην άμυνα, για να περιορίσει τις επιλογές του αντιπάλου στο σκοράρισμα.

Πάμε λοιπόν, σε μία γρήγορη ανασκόπηση των βασικών χαρακτηριστικών ενός παίκτη ή παίκτριας του μπάσκετ, που επιθυμεί να βελτιώσει το ατομικό επίπεδο παιχνιδιού, στην αμυντική ικανότητα:

Μάθε, να εκτελείς τα σωστά βήματα, για να μπορέσεις να σταματήσεις ένα μπάσιμο σουτ αποτελεσματικά, χωρίς να προκαλέσεις τη σωματική επαφή που θα σε “φορτώσει” με ένα επιπλέον φάουλ.

Μάθε, να διαβάζεις τις επιθετικές συνήθειες του αντιπάλου σου, προκειμένου να εμποδίσεις κάθε περιφερειακό σουτ.

Μάθε, να έχεις την υπερηφάνεια να μαρκάρεις τον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων. Ρώτησε τον προπονητή σου,για τον τρόπο που θα περιορίσεις τις επιθετικές του αρετές.

Μάθε, να τοποθετείς σωστά τα πόδια σου στο αμυντικό close out, διαβάζοντας τον τρόπο του αντίπαλου πίβοτ, έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες να υποπέσει σε παράβαση βημάτων.

Μάθε, να εκτελείς αποτελεσματικά την τεχνική του μπλοκ άουτ. Εκτέλεσε σωστά την τεχνική σε κάθε αντίπαλο σουτ, τόσο στον παίκτη που εκτελεί το σουτ, όσο και σε παίκτη χωρίς τη μπάλα.

Μάθε, όχι απλά να μιλάς στην άμυνα, αλλά να είσαι κατανοητός από τους συμπαίκτες σου.

Μάθε, να ελέγχεις σωστά τις αποστάσεις από τη μπάλα, όταν ελέγχεις παίκτη μακριά από αυτήν. Έτσι, θα έχεις αποτελεσματική μετακίνηση με βάση το ομαδικό πλάνο αντιμετώπισης επιθετικών συνεργασιών.

Μάθε, να προσφέρεις στις αμυντικές περιστροφές, «αγοράζοντας» χρόνο στις μετακινήσεις των συμπαικτών σου. Έτσι, θα είναι αποτελεσματικές οι περιστροφές για όλους.

Μάθε, να εκτελείς αμυντικές προσποιήσεις, ώστε να προκαλείς σύγχυση στον αντίπαλο.

Μάθε, να διαβάζεις αποτελεσματικά τις γωνίες του ριμπάουντ στα άστοχα σουτ, ώστε να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά στη διεκδίκηση του αμυντικού ριμπάουντ.

Μάθε, να αμύνεσαι με όλο σου το πάθος και την φυσική σου κατάσταση και να ενημερώνεις άμεσα τον προπονητή σου, όταν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ξεκούραση στον πάγκο.


Μάθε, να αγαπάς την Άμυνα στο μπάσκετ!

Cοach Γιάννης Τσουμπρής


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο  facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728