Χάνοντας ένα παιχνίδι από λάθος επιλογέςΛάθη που οδηγούν σε πόντους για τον αντίπαλο

Όλα τα λάθη που μπορεί να κάνει μια ομάδα σε έναν αγώνα είναι άσχημα,όχι μόνο γιατί η ομάδα χάνει την ευκαιρία για να σκοράρει αλλά γιατί δίνουν την δυνατότητα στον αντίπαλο να σημειώσει δυο εύκολους πόντους..
Βήματα,τρια δευτερόλεπτα,ακόμα και μια πάσα που καταλήγει εκτός γηπέδου μπορεί να δίνουν την ευκαιρία στον αντίπαλο να επιτεθεί αλλά τουλάχιστον υπάρχει η δυνατότητα στην ομάδα να οργανώσει μια άμυνα.Μια κακή πάσα η ένα χαμένο lay-up μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή ρυθμού και ψυχολογίας.

Κακή επιλογή σουτ

Πολύ συχνά οι ομάδες παρασύρονται από τη στιγμή και το momentum και τείνουν να γίνουν απείθαρχες σουτάροντας κατ επιλογήν με καταστροφικά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές.Άλλες φορές δεν είναι λάθος η επιλογή του σουτ αλλά η επιλογή του παίκτη που επιχειρεί το σουτ.Αν το momentum ευνοεί την ομάδα τότε πιθανότατα κάποιος παίκτης βρίσκεται σε καλή ψυχολογία και είναι εκείνη η στιγμή που η μπάλα θα πρέπει να περνάει από τα χέρια του.Το ελεύθερο σούτ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η καλύτερη επιλογή.

Ελεύθερα σουτ 3 πόντων


Συμβαίνει πάρα πολλές φορές μια ομάδα να δίνει ελεύθερα σουτ τριών πόντων στον αντίπαλο αυξάνοντας την εμπιστοσύνη τους στο σουτ και προτού καταλάβουν τι έχει γίνει έχουν βρεθεί στο χείλος της καταστροφής.Χρειάζεται ιδιαίτερη επίγνωση του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και φυσικά αποτροπή των σουτ τριων πόντων ειδικά στην τέταρτη περίοδο.

Επιθετικά ριμπάουντ και δεύτερες ευκαιρίες


Από τα λίγα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν αμέσως το momentum ενός παιχνιδιού είναι τα επιθετικά ριμπάουντ και γενικά οι δεύτερες ευκαιρίες που μπορεί να δώσουν σε μια ομάδα κι άλλη ευκαιρία για να σκοράρει.Τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν αν το επιθετικό ριμπάουντ που θα πάρει ο αντίπαλος καταλήξει σε εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Χαμένες ελεύθερες βολές

Οι χαμένες ελεύθερες βολές περιορίζουν την ευκαιρία που έχει κάποια ομάδα για να σκοράρει.Ένας παίκτης που δεν μπορεί να βάλει ελεύθερες βολές δεν θα μπορέσει ποτέ να διατηρήσει την καλή ψυχολογία που πιθανόν να έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και κατά συνέπεια όταν η ψυχολογία εκείνη τη στιγμή είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για τη νίκη θα οδηγήσει σε αντίστροφα αποτελέσματα.

Τεχνικές ποινές


Η μη διατήρηση της ψυχραιμίας σε οποιοδήποτε σημείο του παιχνιδιού είναι ο παράγοντας εκείνος που μπορεί να αντιστρέψει την ψυχολογία σε δέκατα του δευτερολέπτου.Ανάλογα με την κατάσταση μια τεχνική ποινή μπορεί να επιφέρει 5 σερί πόντους για τον αντίπαλο,να φέρει τον παίκτη στο όριο αποβολής από το παιχνίδι,και να εξοργίσει οποιονδήποτε.Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που ο αντίπαλος είναι μπροστά στο σκορ και μια τεχνική ποινή μπορεί να ωφελήσει την ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ δημιουργώντας εντυπώσεις.

Είμαι βέβαιος πως οποιοδήποτε παιχνίδι κι αν παρακολουθήσει κανείς θα διαπιστώσει πως η ηττημένη ομάδα έχει τουλάχιστον ένα από τα έξι παραπάνω σφάλματα!!!

Του Μιχάλη Λάγκη  https://mihalislagis.blogspot.gr/

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο  facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728