1ο FORUM ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙKΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ RE–ACT: Επιστροφή στην αθλητική δράση μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση
Η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το 1ο FORUM Αθλητικής Φυσικοθεραπείας,.
με θέμα: Re-Act: Επιστροφή στην αθλητική δράση μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση”, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, 17:00 με 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ (Εγνατία 2-4), 4ος όροφος.

Η Αθλητική Φυσικοθεραπεία εστιάζει στην πρόληψη, την αξιολόγηση, τη θεραπεία, την αποκατάσταση και τη βελτίωση των επιδόσεων ενός ενεργητικού ατόμου. Στόχος του FORUM είναι η αναλυτική περιγραφή της λειτουργικής αποκατάστασης των αθλητικών κακώσεων, με παράλληλη ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνικών αποκατάστασης. Ενδεικτικά, θα παρουσιαστούν οι παράμετροι πρόληψης τραυματισμών με σωστή αξιολόγηση-έλεγχο πριν την άσκηση (pre-participation screening), προτάσεις για τη βελτίωση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην άσκηση και εξατομικευμένα προγράμματα εκγύμνασης, με σκοπό την επιστροφή στην αθλητική δράση.

Ομιλητές του FORUM είναι καταξιωμένοι επιστήμονες, αθλητές και προπονητές, που μέσα από τη γνώση και την εμπειρία τους θα παρουσιάσουν τη σπουδαιότητα της αθλητικής φυσικοθεραπείας στις επιδόσεις των αθλητών, αλλά και στην λειτουργική επανένταξή τους στους αγωνιστικούς χώρους, έπειτα από τραυματισμούς και χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ημερίδα απευθύνεται σε αθλητές, προπονητές, επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές, αθλητιάτρους, γυμναστές, αθλητικές ομάδες, αθλητικά σωματεία, συλλόγους, ενώσεις και γονείς και μαθητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Υποστηρικτές του FORUM είναι το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η Πανελλήνια Ένωση για την Προώθηση των Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ (Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ), το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων – European College Οf Sports & Exercise Physicians (E.C.O.S.E.P.) και το ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16.30-17.00: Εγγραφές - Χαιρετισμοί
17.00-17.45: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών σε χώρους άθλησης
Νικόλαος Γκούρτσας, Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων – European College of Sports & Exercise Physicians
17.45-18.15: Τραυματισμοί σε αθλητές στίβου: Συνεργασία Προπονητή - Φυσικοθεραπευτή
Στέφανος Μάμαλης, Προπονητής εθνικής ομάδας στίβου ταχυτήτων και εμποδίων, Personal Trainer βελτίωσης φυσικής κατάστασης επαγγελματιών αθλητών
18.15-18.45: Προσαρμογές και αγωνιστική επίδοση
Στέλλα Σμαραγδή, Παραολυμπιονίκης Στίβου
18.45-19.15: Αθλητική Φυσικοθεραπεία
Κωνσταντίνος Κότογλου, τ. Φυσικοθεραπευτής εθνικής ομάδας Volleyball Σουηδίας, Sports Βiomechanics (MSc)
19.15-19.45: Αξιολόγηση και αποκατάσταση με τη χρήση ισοκινητικού δυναμόμετρου
Αθανάσιος Μανδρούκας, Sport Scientist (ΜSc), Fitness Coach of the team Iraklis 1908 FC
19.45-20.15: Αθλητική Φυσικοθεραπεία: Σημασία εξειδίκευσης και
ερευνητικής προσέγγισης
Δρ. ΜαρίαΜήτσιου, Adapted Physical Educator-Sport Scientist (PhD.MSc.BSc)
Physical Therapist (BSc), Programme Leader, School of Health, Mediterranean College Thessaloniki
20.15–20.30: Ερωτήσεις – Συζήτηση

*Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο τηλέφωνο: 2310287779
Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310287779Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο  facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728