ATTICA BASKETBALL CUP 3 on 3 βάζουμε καλάθι και γυμναζόμαστε … με στόχο!! - Μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝ ΩΣΗΣ

Τίτλος και στόχος της διοργάνωσης: «ATTICA BASKETBALL CUP 3 on 3»
Η ενέργεια θα πραγµατοποιηθεί στα πλαίσια εξέλιξης του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος PAHA (Physical Activity & Health in Ageing), .
το οποίο διοργανώνεται από την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την European Health & Fitness Association, στο οποίο πρόγραµµα η χώρα µας συµµετέχει µε 8 ακόµα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, η διοργάνωση του τουρνουά, αποσκοπεί, τόσο στην προσπάθεια των συνδιοργανωτών, για την ανάπτυξη και αναβάθµιση της µαζικής άθλησης στη χώρα µας, όσο και στη συµµετοχή περισσότερων πολιτών σε προγράµµατα σωµατικής άσκησης και φυσικής δραστηριότητας.
Χρόνος διεξαγωγής: Η διοργάνωση θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 3,4 & 5 Ιουνίου 2016.
Τόπος τέλεσης: Η διοργάνωση θα πραγµατοποιηθεί στα δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης του Κλειστού Γυµναστηρίου «ΜΕΤΣ», του Οργανισµού Πολιτισµού, Αθλητισµού και Νεολαίας Δήµου Αθηναίων, στην οδό Μάρκου Μουσούρου 70, στην περιοχή ΜΕΤΣ.
Φιλανθρωπικός σκοπός διοργάνωσης: Παράλληλα µε τους στόχους της διοργάνωσης, συνυπάρχει και φιλανθρωπικός σκοπός, αφού µέρος από τις όποιες χορηγίες εξασφαλιστούν καθώς και από τα παράβολα συµµετοχής των οµάδων θα ενισχυθεί οικονοµικά ο µη κερδοσκοπικός οργανισµός «ΣΤΟΧΟΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ για τον Καρκίνο του Μαστού».
Κατηγορίες οµάδων: Στη διοργάνωση θα συµµετέχουν περισσότερες από 150 οµάδες, οι οποίες θα αποτελούνται από 4 παίκτες η καθεµία (3 βασικοί παίκτες και 1 αναπληρωµατικός). Οι κατηγορίες του τουρνουά είναι οι ακόλουθες:
Α) Κατηγορία ELITE 18+, στην οποία µπορούν να δηλώσουν συµµετοχή, όσοι είναι άνω των 18 ετών και έχουν ιδιαίτερη σχέση µε το άθληµα της καλαθοσφαίρισης (επαγγελµατίες, αµειβόµενοι, εν ενεργεία και παλαίµαχοι αθλητές σε οµάδες εθνικών και τοπικών κατηγοριών)
B) Κατηγορία AMATEURS 18+, στην οποία µπορούν να δηλώσουν συµµετοχή, όσοι είναι άνω των 18 ετών και τους αρέσει η καλαθοσφαίριση (οµάδες γυµναστηρίων, οµάδες εργαζοµένων σε εταιρείες και ανεξάρτητες οµάδες)
Γ) Κατηγορία UNDER 18, στην οποία µπορούν να δηλώσουν συµµετοχή, όσοι είναι κάτω των 18 ετών (µαθητές Γυµνασίου και Λυκείου)
Δ) Κατηγορία LADIES, στην οποία µπορούν να δηλώσουν συµµετοχή όλες οι γυναίκες που τους αρέσει η καλαθοσφαίριση, ανεξαρτήτως ηλικίας και αγωνιστικής ιδιότητας
Σύστηµα διεξαγωγής του τουρνουά: Οι οµάδες κάθε κατηγορίας, θα ενταχθούν ύστερα από κλήρωση, σε οµίλους των 4 οµάδων και θα παίξουν µεταξύ τους 3 αγώνες. Οι 2 πρώτες οµάδες του κάθε οµίλου, θα συνεχίσουν ύστερα από κλήρωση µε αγώνες αποκλεισµού (σύστηµα knock out), µέχρι να φτάσουν οι δύο επικρατέστερες στον τελικό αγώνα. Θα διεξαχθεί µικρός τελικός σε κάθε κατηγορία για την ανάδειξη της 3ης νικήτριας οµάδας, καθώς και µεγάλος τελικός για την ανάδειξη της 1ης και 2ης νικήτριας οµάδας.

Έπαθλα και δώρα: Οι 3 πρώτες νικήτριες οµάδες της κάθε κατηγορίας, θα βραβευθούν µε κύπελλα, µετάλλια και διπλώµατα. Επίσης, στις νικήτριες οµάδες κάθε κατηγορίας θα προσφερθούν µετρητά και δώρα συνολικής αξίας 7000 ευρώ. Οι δωροεπιταγές αφορούν αθλητικό υλικό, συνδροµές σε γυµναστήρια, υπηρεσίες εργοµετρικού ελέγχου, αθλητικά βιβλία, ταξίδια αναψυχής σε ελληνικούς προορισµούς κ.ά.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στην ιστοσελίδα του Τουρνουά www.atticabasketcup.gr και στην σελίδα στο Facebook «Attica Basket Cup», µπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση.
ΕΠΙΚΟΙΝΩ ΝΙΑ
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή συµπληρωµατική διευκρίνιση, µπορείτε να επικοινωνήσετε µε το Γενικό Γραµµατέα της Π.Ε.Π.Φ.Α. και συντονιστή του τουρνουά, Δώρο Κλεοβούλου στα τηλέφωνα 210 9765100 και 6944500104.

Δήλωση Συμμετοχής ΚΛΙΚ ΕΔΩΠληροφορίες


Οργάνωση Τουρνουά: Το Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «ATTICA BASKETBALL CUP 3 on 3» συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής με την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και του Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος.
Χρόνος & Τόπος διεξαγωγής: Το Τουρνουά θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3/6/2016, το Σάββατο 4/6/2016 και την Κυριακή 5/6/2016, στα 2 γήπεδα του κλειστού γυμναστηρίου «ΜΕΤΣ» του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση Μάρκου Μουσούρου 70.
Στόχος & Φιλανθρωπικός σκοπός του Τουρνουά: Η ενέργεια θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εξέλιξης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PAHA (Physical Activity & Health in Ageing), ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την European Health & Fitness Association και στο οποίο η χώρα μας συμμετέχει με 8 ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διοργάνωση αποσκοπεί τόσο στην προσπάθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της μαζικής άθλησης στη χώρα μας, όσο και στη συμμετοχή περισσότερων πολιτών σε προγράμματα σωματικής άσκησης και φυσικής δραστηριότητας. Παράλληλα με τους στόχους της, η διοργάνωση έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, αφού μέρος από τις χορηγίες και από τα παράβολα συμμετοχής των ομάδων θα ενισχύσουν οικονομικά τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΣΤΟΧΟΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ για τον Καρκίνο του Μαστού».
Χαιρετισμοί Συνδιοργανωτών & Υποστηρικτών:
Φίλες και φίλοι,
Με την ιδιότητα του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του τουρνουά «ATTICA BASKETBALLCUP 3on3», αλλά και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι κάθε επιτυχία, νίκες αλλά κυρίως να περάσετε ευχάριστα. Να το διασκεδάσετε, να το ευχαριστηθείτε, γιατί όσο σημαντική και αν είναι η προπόνηση ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης που έχει κάποιος σαν όφελος από τα γυμναστήρια, το ίδιο σημαντική είναι και εφαρμογή της, σε κάποιο άθλημα που χαροποιεί και ευχαριστεί τον καθένα μας. Ο ΣΙΓΑ πάντα πρωτοπόρος και δραστήριος, θα είναι εδώ και στο μέλλον να σας προσφέρει αυτήν την αθλητική δραστηριότητα.
Μιχάλης Μηνούδης
Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής

Αγαπητοί φίλοι,
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων  και εγώ προσωπικά στηρίζουμε με θέρμη και χαιρετίζουμε την διόργανωσή «ATTICA BASKETBALLCUP 3on,  που μόνο θετικό κοινωνικό και αθλητικό αποτύπωμα αφήνει. Τέτοιες ενέργειες είναι αξιέπαινες και απαραίτητες σε κάθε κοινωνία, μιας και εκτός από τα ευεργετικά οφέλη της σωματικής άσκησης για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι και ο ιδανικός τρόπος για να γαλουχηθούν τα νέα παιδιά σε βασικές αξίες όπως είναι ο υγιής ανταγωνισμός, η άμιλα και ο πρωταθλητισμός. Τέλος ας μην ξεχνάμε, ότι ειδικά το αγώνισμα της καλαθοσφαίρισης, μας έχει προσφέρει τις περισσότερες επιτυχίες και συγκινήσεις σε συλλογικό αλλά και σε επίπεδο εθνικών ομάδων από οποιαδήποτε άλλο ομαδικό άθλημα. Οι επιτυχίες αυτές άναψαν την σπίθα για να ασχοληθεί η νέα γενιά με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, ενώ μέσω προσπαθειών σαν αυτή η σπίθα έγινε φλόγα που έφερε νέες μεγαλύτερες επιτυχίες.
Εκφράζω την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες μου σε όλους τους φορείς οι οποίοι συνεργάζονται μαζί μας και υποστηρίζουν την προσπάθειά μας.
Δημήτρης Κουκουφλής
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων

Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους ότι η άσκηση, η ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες και τον αθλητισμό γενικά είναι ευεργετική. Πρωτίστως για την υγεία μας και δευτερευόντως για την αισθητική, την ψυχαγωγία και την κοινωνικοποίησή μας.
Με τη διοργάνωση του «ATTICA BASKETBALL CUP 3on3», αφενός επιτυγχάνουμε τα παραπάνω, αφετέρου προσδοκούμε να ευαισθητοποιήσουμε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες να συμμετάσχουν για τη δική τους ευχαρίστηση, στέλνοντας ταυτόχρονα πολλαπλά μηνύματα στην κοινωνία που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται οικονομικά και ταξικά.
Μήνυμα ότι με τη συμμετοχή μας μπορούμε να κερδίσουμε, με την αδράνειά μας όχι.
Μήνυμα κατά των απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό.
Μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης.
Μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Χαιρετίζω με ικανοποίηση τη συνδιοργάνωση από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής. Επίσης ευχαριστώ για την υποστήριξη και συνεργασία τους, τον  Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και το Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας.
Το τριήμερο 3, 4 & 5 Ιουνίου, βάζουμε καλάθι και γυμναζόμαστε … με στόχο!!
Δημήτρης Γρηγοριάδης
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

Από την πρώτη ημέρα της προσπάθειας μας, βρισκόμαστε δίπλα στα μικρά παιδιά, θέλοντας να έρθουν κοντά στο μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα αλλα και ευελπιστώντας, ότι θα αποτελέσουν το...μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.
Έτσι, μόνο με θετικό μάτι, μπορούσαμε να δούμε την πρόσκληση, για το «ATTICA BASKETBALL CUP 3on3», το οποίο συνδιοργανώνουν σημαντικοί φορείς και οργανισμοί του αθλητισμού και της άθλησης.
Κάθε καλοκαιρι, διοργανώνουμε κι εμείς τουρνουά 3on3, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Είμαστε χαρούμενοι που θα βρεθούμε στο ΜΕΤΣ και θα συμμετέχουμε στην προσπάθεια.
Ο Σύνδεσμός μας βγαίνει πιο δυνατός μέσα από τέτοιες δραστηριότητες και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και συνέχεια στη διοργάνωση.
Γιάννης Καλαμπόκης
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών

Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών  Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος χαιρετίζουμε τη συνδιοργάνωση «ATTICA BASKETBALL CUP 3on3», και συγχαίρουμε την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής για την διοργάνωση του τουρνουά.Ο Σύλλογός μας, θα υποστηρίξει ενεργά και θα συνεργασθεί με τους συνδιοργανωτές για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην προσπάθεια.
Μιχάλης Κυρίτσης
Πρόεδρος Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών  Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος

Επιτροπές Τουρνουά:
Επίτιμη Επιτροπή
 1. Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων
 2. Χρήστος Τεντόμας, Πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
 3. Μιχάλης Κυρίτσης, Πρόεδρος Συλλόγου Παλαίμαχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος
 4. Γιάννης Καλαμπόκης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών
 5. Dr. Δημήτρης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
 6. Δημήτρης Κουκουφλής, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων
 7. Παναγιώτης Δημάκος, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής
 8. Μαριλένα Μητροπούλου-Κιτσοπάνου, Πρόεδρος ΜΚΟ "ΣΤΟΧΟΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ"
 9. Σπύρος Πάντζας, Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής
Οργανωτική Επιτροπή
 1. Μιχάλης Μηνούδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής
 2. Μιχάλης Μαντζιώρης, Διευθυντής Αθλητισμού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
 3. Γιάννης Γκόβας, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων
 4. Χάρης Λιόντος, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής
 5. Χριστόφορος Ντίζος, Α' Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
 6. Σοφία Παθέκα, Β' Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
 7. Λεωνίδας Παπασταύρου, Καρδιοχειρούργος
 8. Φώτης Αφεντούλης, Ιατρός
 9. Βάιος Σπυρόπουλος, Ιατρός
Εκτελεστική Επιτροπή
 1. Ιωάννα Φουρκιώτη, Ταμίας Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής
 2. Μανώλης Μαγγίνας, Ταμίας Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων
 3. Γιάννης Αυθίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών
 4. Περικλής Παππάς, Ταμίας Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
 5. Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής
Τεχνική Επιτροπή
 1. Νίκος Κωστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών
 2. Θανάσης Αλεξανδράκης, Γυμναστής ΚΑΕ ΑΕΚ
 3. Σωκράτης Ηλιάδης, Ταμίας Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης
 4. Άγγελος Αναστασόπουλος, Διεθνής Καλαθοσφαιριστής
 5. Αντουβά Αθηνά, Κλινική Διαιτολόγος
Τεχνικοί Διευθυντές Τουρνουά
 1. Νίκος Κωστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών
 2. Άγγελος Αναστασόπουλος, Διεθνής Καλαθοσφαιριστής
 3. Θανάσης Αλεξανδράκης, Γυμναστής ΚΑΕ ΑΕΚ
Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728