Σεμινάριο - ACS Athens Basketball Clinic 2016


Το έβδομο διεθνές σεμινάριο του ACS ATHENS ετοιμάζεται για τις 7 και 8 Μαίου 2016. Οι διοργανωτές του σεμιναρίου τα τελευταία χρόνια έχουν προσφέρει στην επιμόρφωση των Ελλήνων προπονητών, με μια σειρά από αξιόλογα σεμινάρια και προπονητές.
καλαθοσφαίρισης από τις ΗΠΑ.

Στο φετινο σεμινάριο του ACS Athens οι ομιλητές θα είναι οι:

Chris Daleo (Rochester Razorsharks, Head Coach)

Greg Kamansky (Cal Poly Pomona – California State Polytechnic University, Head Coach)

Eleni Kapogianni (Olympiacos BC, Head Coach)

Hernando Planells (Duke University, Head Coach)



Ο coach Greg Kamansky βρίσκεται στην ομάδα της Καλιφόρνια για 16 χρόνια. Πρόσφατα στις 9 Ιανουαρίου του 2016, έκανε ρεκόρ στην ιστορία του σχολείου, πετυχαίνοντας την 330 νίκη του. Το προηγούμενο ρεκόρ με 329 νίκες, είχε ο προπονητής Bob Stull από το 1947 έως το 1971.

Ο προπονητής Greg Kamansky αναφέρει ότι αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς, των ανθρώπων που συνεργάζεται και έχουν «ιδρώσει και ματώσει» για την ομάδα.

Στην καριέρα του έχει 1 εθνικό πρωτάθλημα το 2010 στην Division II, 4 παρουσίες στην τελική οκτάδα (2003, 2005, 2009, 2010), 4 τίτλους στο πρωτάθλημα της California (2005, 2009, 2010, 2013) και μια διάκριση ως προπονητής της χρονιάς το 2010.



Ο coach Hernando Planells, είναι βοηθός προπονητής στην αντρική ομάδα του DUKE BLUE DEVILS για τρίτη συνεχόμενη περίοδο και παράλληλα προπονητής για 4 χρόνια στην γυναικεία ομάδα.

Έχει διατελέσει προπονητής το 2010-2011 στην Maine Red Clawns (NBA Development League). Διακρίνεται για την βελτίωση των παικτών και από το 2011 είναι ιδρυτής του προπονητικού προγράμματος ELITE. Μέχρι σήμερα πάνω από 100 αθλητές του, πέτυχαν να κερδίσουν κολεγιακές υποτροφίες ή να παίξουν επαγγελματικό μπάσκετ.

Από το 2005 έως το 2010, ήταν υπεύθυνος scouting για προπονητές του ΝΒΑ. Το 2008 έκανε ένα προπονητικό πέρασμα στην ομάδα Ryukyu Golden Kings στην Ιαπωνία.

Το 2005 ήταν ο νεαρότερος σε ηλικία 28 ετών προπονητής στην χώρα του.


O coach Chris Daleo, είναι ο ένας ακόμη από τους ομιλητές του σεμιναρίου. Πρόσφατα, απολύθηκε από την ομάδα Razorsharks του Rochester. Ξεκίνησε την φετινή σεζόν με 2 νίκες και 2 ήττες και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Dr. Severko Hrywnak θεώρησε ότι ένα νέο ξεκίνημα, με τον προπονητή Chris Iversen θα επαναφέρει την ομάδα σε καλύτερη πορεία.
Η ομάδα αυτή έχει αλλάξει άλλους τέσσερις προπονητές τα τελευταία πέντε χρόνια. (Lawrwnce Moten, Crhis Iverson, Cligg Levigston, Rod Baker).
Ο coach Chris Daleo δεν είχε απολυθεί από ομάδα μέχρι σήμερα. Σε όλες τις θέσεις που εργάστηκε ως προπονητής ή ως μάνατζερ, είχε πολύ καλή παρουσία. Το 2003 μάλιστα στο CBA, είχε πάρει την διάκριση του προπονητή της χρονιάς και είχε επιλεγεί ως προπονητής της CBA all star ομάδας για τρία χρόνια. Κέρδισε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα.


Η Ελένη Καπογιάννη εκπροσωπεί την Ελλάδα στο σεμινάριο. Είναι από τις πλέον έμπειρες προπονήτριες πλέον στην Α1 γυναικών, αφού ως προπονήτρια του Ελληνικού κατέκτησε ουκ ολίγους τίτλους. Ανέβασε την ομάδα από την Α2 Γυναικών, και πλέον βρίσκεται στο τιμόνι της προσπάθειας κάνει ο Ολυμπιακός.

Έχει να διαχειριστεί την πίεση για νίκες και επιτυχίες και έχει την δυνατότητα να τα καταφέρει.
Έχει στήριξη από τον κόσμο, όπως επίσης την δυναμική των εντός έδρας αγώνων αφού το «Μάκης Λιούγκας» της Γλυφάδας ντύνεται στα ερυθρόλευκα σε κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού.


ΠΗΓΗ http://itsports.gr/
Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο  facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728