Αναζήτηση νέων ταλέντων και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές, από το Athlenda του Λάζαρου Παπαδόπουλου


Με σύνθημα το “tracking talents-creating legends”, ξεκίνησε πρόσφατα από τη Θεσσαλονίκη μία καινοτόμα πρόταση, ειδικά σχεδιασμένη για τον αθλητισμό. Βασικός συντελεστής.
του εγχειρήματος, είναι μεταξύ άλλων, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, .
γνωστός σε όλους όχι μόνο για τα μπασκετικά του κατορθώματα αλλά και για το σύνολο των δράσεων του και της ενεργούς συμμετοχής του σε αναπτυξιακά προγράμματα αθλητών. Το athlenda, όπως σκόπιμα ονομάστηκε για να προβάλλει την έννοια της αθλητικής ατζέντας, θέτει ως κύριο σκοπό του την εξυγίανση της διαδικασίας επιλογής και ανάπτυξης αθλητών αλλά κυρίως την παροχή ίσων ευκαιριών σε αθλητές από διαφορετικά κοινωνικά, γεωγραφικά και οικονομικά backgrounds.
Πρόκειται για μία διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μηχανών scouting, με αυτά της κοινωνικής δικτύωσης και φέρνει κοντά αθλητές όλων των σπορ αλλά και όλων των επιπέδων, με ανθρώπους και οργανισμούς που μπορούν να παίξουν ένα θετικό ρόλο στην εξέλιξη της αθλητικής τους «καριέρας». Με άλλα λόγια, δίνει τη λύση της πρόσβασης μεταξύ αθλητών και παραγόντων δημιουργώντας έτσι ένα ελεύθερο περιβάλλον ευκαιριών και ανάπτυξης.
Και αν για κάποιους γεννιόνται αυτόματα αμφιβολίες για την αξιοπιστία και την αυθεντικότητα των όσων περιέχονται στην πλατφόρμα ως αθλητικά στοιχεία, το athlenda δίνει τη λύση, παρέχοντας τη μοναδική δυνατότητα στον αθλητή να χρησιμοποιήσει video που τον περιέχουν, να «κόψει» τις καλύτερες στιγμές του και να δημιουργήσει το λεγόμενο action wall, ένα portfolio με άλλα λόγια που αποδεικνύει τις ικανότητές του. Προπονητές, agentsscoutsclubs και κολλέγια, αποκτούν μία βάση αναζήτησης αθλητών και αθλητριών για να καλύψουν θέσεις σε rosters, χρησιμοποιώντας φίλτρα αναζήτησης, περιγράφοντας έτσι στην ουσία τον τύπο του αθλητή που αναζητούν (πχ δεξιόχειρας power forward, έως 18 ετών) ή ακόμα το είδος ενέργειας που τους ενδιαφέρει (πχ τρίποντα από αθλητές ηλικίας έως 18 ετών). Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του, όταν αθλητές που μέχρι πρότινος περιορίζονταν στις δημόσιες σχέσεις του στενού τους κύκλου, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε πανελλήνιο ή και παγκόσμιο ακόμα επίπεδο.
Ήδη, εκατοντάδες αθλητές και επαγγελματίες του χώρου, από κάθε άθλημα και από τις πιο απομακρυσμένες ακόμα περιοχές της Ελλάδας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του athlenda να «Δείξουν το ταλέντο τους στο μεγαλύτερο γήπεδο» και να εκμεταλλευτούν τη μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ικανότητές τους και πέρα από το γήπεδο της γειτονιάς, πέρα από το τοπικό τους πρωτάθλημα, αλλά κυριότερα μπροστά στα μάτια των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών, managers και ομάδων. Ενθουσιώδεις σύμμαχοι στην εξάπλωση του athlenda, οι προπονητές, δίνουν παράλληλα και μία διάσταση αυτό-βελτίωσης και διδασκαλίας μέσα από το athlenda καλώντας τους αθλητές τους να χρησιμοποιήσουν τη βίντεο-ανάλυση του παιχνιδιού ώστε όχι μόνο να προβληθούν αλλά μέσα από την ίδια διαδικασία να εντοπίσουν τα λάθη τους και τις αδυναμίες τους,  και να συνεργαστούν για τη βελτίωσή τους. Καθώς η κοινότητα μεγαλώνει και ξεφεύγει σιγά σιγά από τα σύνορα της χώρας, οι ευκαιρίες ανάδειξης γιγαντώνονται, δίδοντας στο athlenda διαστάσεις επαγγελματικών αλλά κοινωνικών διεξόδων. 
Το athlenda είναι διαθέσιμο σε web και mobile έκδοση (ios και android), στη διεύθυνση www.athlenda.com.

https://docs.google.com/uc?export=download&id=0B8x73t150OOJZTZZVm52dlBMSFE&revid=0B8x73t150OOJTUZyc0FyaVhVc1d5TE5lUGlGUHp5ajBjRVlFPQ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
A: 1 Ath. Giannousi str., 54250, Pylaia, Thessaloniki, Greece
T:  +30 2310 309939
M: +30 6948 898350

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728