Βασικές αρχές διδασκαλίας για Ακαδημίες Μπάσκετ

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016Ο κύριος στόχος στη διδασκαλία στις μικρές ηλικίες των ακαδημιών είναι να εντάξουμε τα παιδιά στο παιχνίδι και να τα βοηθήσουμε να το απολαύσουν. Η πολυπλευρικότητα της προπόνησης στις ακαδημίες,.
τα παιχνίδια που βελτιώνουν την ευλυγισία και την ισορροπία σημαντικά στοιχειά για έναν μικρό καλαθοσφαιριστή, η ενασχόληση με δεξιότητες που εξασκούν διαφορετικά κινητικά πρότυπα, οι πολλές επαφές με τη μπάλα και ο μεγάλος χρόνος συμμέτοχης είναι βασικοί τομείς .
Ορίστε στόχους για καλή απόδοση και όχι για το τελικό αποτέλεσμα
Βασικές προτεραιότητες μας είναι , η συνεργασία, η κατανόηση της λέξης ‘’ομάδα’’ , η σωστή συμπεριφορά η πειθαρχία και η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και ο σεβασμός προς τον αντίπαλο .
 Επίσης ο προπονητής οφείλει να έχει πάντα μια θετική προσέγγιση, τονίζοντας τα θετικά στοιχεία και όχι τις αδυναμίες των παιδιών. Είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθησή τους.
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολύ προπονητές είναι να ξεχωρίζουν και να υποδεικνύουν πρότυπα άλλους μικρούς αθλητές από την ίδια ομάδα αυτό είναι ότι χειρότερο για αυτές τις  ηλικίες και  πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση  του μικρού αθλητή και την απομάκρυνση του από τον χώρο του αθλητισμού
Και δεν ξεχνάμε ότι κατά την διάρκεια της προπόνησης τα ενθαρρύνουμε τα επιβραβεύουμε και τα χειροκροτούμε. Φροντίζουμε το κάθε παιδί, που μπαίνει στο γήπεδο, να φεύγει πάντα με χαμόγελο.
Τέλος πρέπει να κρατάμε τους γονείς μακριά από τους προπονητικούς μας κανόνες γιατί άθελα τους επηρεάζουν τα παιδιά δυστυχώς τις περισσότερες φορές σε λάθος κατεύθυνση.
Ο κανόνας λέει ότι στην ζωή όπως και στον Αθλητισμό η αρχή είναι το ήμισυ του παντόςΤσάδαρης Κων/νος Coach

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Share this article :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. All About Basketball Coaching - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template