Άσκηση Τρίλιζα (Tic Tac Toe) και για μπάσκετ!!!


















Τ. Πανούλιας
Το βίντεο αυτό το έκανε share ο φίλος και συνάδελφος Γιάννης Τσουμπρής και το ανέβασε αρχικά ο Thomas Bauer αυστριακός παίκτης του χάντμπολ με τίτλο "TIC TAC TOE- Warmup".





Την άσκηση παρουσίασε, όπως αναφέρει ο παίκτης, ο επίσης αυστριακός ομοσπονδιακός προπονητής του χάντμπολ Patrekur Johannesson.




Εκτός από το να την χρησιμοποιήσετε ακριβώς όπως παρουσιάζεται με φανέλες και για προθέρμανση, όπως ο αυστριακός προπονητής, μπορείτε με λίγη φαντασία εύκολα να την μετατρέψετε σε άσκηση για το μπάσκετ χρησιμοποιώντας μπάλες. Άσκηση που είναι διασκεδαστική και πολύ καλή για το αναπτυξιακό επίπεδο. Φυσικά θα χρειαστείτε μπάλες που να είναι διαφορετικές για να ξεχωρίζουν (3 και 3) και θα είναι πιο δύσκολο.

Ακόμα η άσκηση δεν χρησιμεύει μόνο για προθέρμανση αλλά είναι και μια πολύ καλή άσκηση φυσικής κατάστασης που περιλαμβάνει και decision making ανάλογα με τις τροποποιήσεις που μπορούμε να κάνουμε. Απλά τροφή για σκέψη…

Αναλογιστείτε αλήθεια, ειδικά οι προπονητές αναπτυξιακών ηλικιών, πόσες ασκήσεις μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας σαν βάση παραδοσιακά παιχνίδια ή άλλου είδους παιχνίδια όπως είναι το κυνηγητό, το κουτσό, το πατώ, η αμπάριζα τα αγαλματάκια και πολλά άλλα. Το Pacman επίσης που περιλαμβάνεται στο ασκησιολόγιο του Total Basketball Development.

Βέβαια μην νομίζετε ότι υπάρχει τίποτα που ξεφεύγει από το NBA άσχετα αν αυτοί το χρησιμοποίησαν σαν παιχνίδι στο ημίχρονο αγώνα των Rockets!!!


Επειδή ανέφερα το παραδοσιακό κουτσό ή πατώ όπως το λένε άλλοι δείτε πόσο μοιάζει ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως οι περίφημες σκάλες ισορροπίας ή δαχτυλίδια (agility ladders ή agility rings).
























































































Τάκης Πανούλιας

Πηγή: http://panoulias.blogspot.gr/

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728