Coach πως θα σουτάρω καλύτερα τρίποντα ;


Ίσως σας φανεί παράξενο αλλά στο μεγάλο σχολείο της Partizan μας μάθανε ότι, για να γίνεις καλύτερος σουτέρ 3π , πρέπει να προπονείσαι πολύ, κοντά στο καλάθι. Σούταρε 100 και 1000 σούτ από τα 4 με 5 μέτρα .
Ο σκοπός είναι να τελειοποιήσεις τον τρόπο που σουτάρεις από μια απόσταση που νοιώθεις άνετα και έχεις σχετική ευστοχία. Δεν έχει καμία σημασία τι ασκήσεις θα κάνεις και πως θα τις κάνεις καθόσον ο πρωταρχικός στόχος είναι ο τρόπος που σουτάρεις. Συνεπώς μόλις νοιώθεις άνετα τότε μετακινήσου σε όλο και μεγαλύτερη απόσταση, μέχρι να φτάσεις στη γραμμή των 3π. Θυμίσου για να θεωρείσαι καλός-λή σουτέρ πρέπει να σουτάρεις με τον ίδιο σωστό τρόπο από οποιαδήποτε απόσταση. Όλα τα camp , ατομικές , ... είναι καλά, αλλά αποσπασματικά και δεν επαρκούν , η πραγματική βελτίωση θα έρθει όταν δουλέψεις μόνος-μόνη σου στην απλή παραπάνω λογική.
Ο προπονητής σου στην ομάδα, σίγουρα σου έχει δείξει πως να σουτάρεις σε όλο το πρωτάθλημα και την μεταβατική, ψάξε λοιπόν γήπεδο να δουλέψεις μόνος σου όσο περισσότερο μπορείς.




Coach
Χρήστος Καλογερόπουλος
Προπονητής Μπάσκετ


Μέλος ΣΕΠΚ
Μέλος Συνδέμου Προπονητών Σερβίας



Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728