Αντετοκούμπο και Σπύρος Βελλινιάτης - Ο Αφανής Ήρωας Ενός Παραμυθιού


~ Είναι ο προπονητής που ανακάλυψε τους αδερφούς Αντετοκούμπο .. τον Θανάση και τον Γιάννη ..
έπαιζαν κρυφτό και κυνηγητό στον περιβάλλοντα χώρο του ανοιχτού γηπέδου του Τρίτωνα ..
τους '' ψάρεψε '' ,τους έβαλε στο γήπεδο, τους έμαθε μπάσκετ, τους πήγε στον Φιλαθλητικό , πλακώθηκε ακόμα και με αλήτες όταν έκαναν ρατσιστικά σχόλια
για πάρτη τους !
Τι άλλο .. βρήκε δουλειά στον πατέρα τους .. πηγαινοέφερνε τα παιδιά με το αυτοκίνητο του.. τους έπαιρνε φαγητό .. πλήρωσε κάποιες φορές ακόμα και το ενοίκιο του σπιτιού που έμεναν..
Θέλετε κι άλλα ;


Ξέρω ξέρω τι σκέφτεστε .. δεν λέγεται ο τάδε και ο δείνα γνωστός προπονηταράς .. είναι άσχετος σαν προπονητής .. δεν μετράει μια μπροστά στους φτιαγμένους προπονητές που σας σερβίρουν ψεύτικα κάποιοι ... αλλά ξέχασα αυτοί που συζητάμε έχουν βγάλει μεγαλύτερους παίκτες από τους
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ !
Είναι οι προπονητές που ανακάλυψαν τους Διαμαντίδη .. Σπανούλη .. Παπαλουκά .. καμία τεράστια κοουτσάρα σίγουρα !

Θα ευχαριστεί για πολλά χρόνια το Ελληνικό μπάσκετ τον Σπύρο Βελλινιάτη .. στην Ελευθερία Μοσχάτου είναι προπονητής
ο άνθρωπος αν θέλετε να μάθετε !
Ορίστε ; Δεν σας άκουσα ; Τι είπατε ;
Η Ελευθερία Μοσχάτου σας ξίνισε ?




Greek Freαk - Ο δικός μας ξεχωριστός Γιάννης Αντετοκούμπο.
'' Στο νούμερο 15 του ντραφτ του ΝΒΑ για το 2013, οι Μιλγουόκι Μπακς επιλέγουν τον Γιάννη Αντετοκούμπο .. αναφώνησε ο κομισάριος του Ν.Β.Α. David Stern. ''


~ Πως όμως φτάσαμε ως εδώ να μιλάμε για το νέο θαύμα της φύσης που με ύψος 2.11 και άνοιγμα χεριών 2.32 έχει τρελάνει όλο το N.B.A. ;

Για να ξετυλίξουμε αργά αργά το κουβάρι της ζωής του..
Δεν έχει περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τότε που τον έβλεπες να παίζει μονάκια σε όλα τα ανοιχτά μπασκετικά στέκια της Αθήνας .. να προκαλεί κάθε πιθανό μπασκετικό που έβρισκε σε αγώνα street basketball και ο Κούμποοοοο όπως τον έλεγαν τα υπόλοιπα <αλάνια> των ανοιχτών γηπέδων να τρελαίνει κόσμο .. ήταν ο μικρός ήρωας τους
και η φράση '' έλα μωρέ Κούνμπο άτομο '' ακουγόταν σ' όλες τις Ακαδημίες της Αθήνας.
Ήταν κάτι σαν τον μικρό ήρωα των παραμυθιών.
Μία από τα ίδια και στην ομάδα του τον Φιλαθλητικό που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πάρει το ριμπάουντ και να ξεχυθεί στον αιφνιδιασμό ξεδιπλώνοντας τα απίστευτα σωματικά του προσόντα. Στα παιχνίδια του Φιλαθλητικού γέμιζαν πολλές ώρες πριν τα γήπεδα για να δουν να παίζει.
Ήταν τότε που παρέλασαν οι μισές ομάδες του N.B.A. από το κλειστό του Ζωγράφου,από την άλλη πλευρά οι μεγάλες Ελληνικές ομάδες και η Ελληνική Ομοσπονδία κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου για άλλη μια φορά..
Πότε ενδιαφέρθηκαν ;
Όταν η Ισπανική Ομοσπονδία πρόσφερε στον Γιάννη Αντετοκούμπο την Ισπανική υπηκοότητα αρκεί να αγωνιστεί στην Εθνική Ισπανίας ..
Τότε ως δια μαγείας ξύπνησαν κάποιοι και με γρήγορες ενέργειες έβγαλαν επιτέλους το πολυπόθητο Ελληνικό διαβατήριο στον αθλητή.
Δεν ήταν όμως καθόλου εύκολη η ζωή του όλα αυτά τα χρόνια ..
Ένα παιδί που γνώρισε τον φυλετικό ρατσισμό και την βία απέναντι του..
Ένα παιδί των φαναριών ..
Ένα παιδί που πουλούσε cd και άλλα συναφή πράγματα στις λαϊκές αγορές για να επιβιώσει.
Ένα παιδί που μεγάλωσε με άδειο ψυγείο σε ένα φτωχικό σπίτι με άλλα τέσσερα αδέρφια
και όμως μιλάει με τόση αγάπη για την Ελλάδα και κάθε φορά που του δίνεται η ευκαιρία αγκαλιάζει και φιλάει την Ελληνική σημαία.
Ένα παιδί που κρατάει όλο τον κόσμο στα χέρια του.
Για τους μικρούς του φίλους θα είναι πάντοτε '' ο Κούμπο .. το άτομο .. το αλάνι ..
o give me five my friend.. o περπατάω με τη κουκούλα και ραπάρω .. ''

Κάνε μας υπερήφανους παικταρά μου.

Στηρίζουμε..
'' Ανακήρυξη της 1ης Φεβρουαρίου ως Ημέρας Λευκής Αποχής.''
Δεν πρέπει να ξεχαστεί ο Αναστάσιος Νάσσης '' το παιδί του μπάσκετ.
Basketball is life - Διονύσιος Γκιουλέας

Tο coachbasketball  με τον coach Δέλιο αναφερόμενο στον Αντετοκούμπο. στον καθημερινό παρατηρητή Σερρών :
·         Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το σχόλιο σου..

Ο " ξυπόλητος" πρίγκιπας του Ελληνικού μπάσκετ. Ζει το όνειρο του και καλά κάνει τον γουστάρω. Παιδί φτωχό αλλά πλέον βγάζει περίπου 1,8 εκ. $. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω αυτός που βοήθησε προπονητικά τον Γιάννη ήταν ο προπονητής του στο εφηβικό τμήμα του Φιλαθλητικου. Ο συγκεκριμένος προπονητής άφηνε ελεύθερο το παιχνίδι και έδινε ευκαιρία σε όλους να παίζουν με την μπάλα ή καλύτερα να κατεβάζουν. Έτσι ο Γιάννης είχε την ευκαιρία να παίζει το 1 εναντίον 1. Απορώ πως οι υπεύθυνοι της ΕΟΚ δεν τον εντόπισαν αφού στο εφηβικό πρωτάθλημα αντιμετώπισαν το αντίστοιχο τμήμα του Παναθηναϊκού όχι μια φορά αλλά πέντε. Ποιος να ασχοληθεί με ένα φτωχό αδύνατο παιδί? Που δεν είχε δεύτερο ή καλύτερα πρώτο ζευγάρι παπούτσια? Δεν το λέω υποτιμητικά το "ξυπόλητος". Δεν είχε το παιδί την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει αθλητικό υλικό. Είναι άξιος προς μίμηση είναι περήφανος ως άνθρωπος. Αλλά στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Μεγάλη στιγμή όταν ο Σκαουτ των Μποστον Σελτικς ο θρυλικός Ντάνι Ειτζς έρχεται ειδικά για τον Γιάννη από την Αμερική στον Βόλο να τον δει από κοντά σε αγώνα της Α2. Ο Θεός του χάρισε τρομερά προσόντα 2 . 11 με άνοιγμα χεριών 2 , 30 αυτό λέει πολλά. Να τον έχει ο θεός καλά να τον προστατεύει ώστε να συνεχίσει να υπηρετεί το Ελληνικό μπάσκετ. Ο Γιάννης Αντετοκουμπο μια δύναμη ψυχής ένα μείγμα θέλησης το πάθος του αστείρευτο για την μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ οι ατελείωτες ώρες μπάσκετ γίνονται το διαβατήριο ζωής για την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξεχάσει από που ξεκίνησε. Ο "ξυπόλητος" πρίγκιπας μεταμορφώθηκε σε φτερωτο μαχητή που κατακτά τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Ολη η συνέντευξη εδώ http://www.serresparatiritis.gr/ 

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728