ΘΕΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΠΑΛΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΠΑΛΑΣ, ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΕΙΣ


Διαδικασία Εκτέλεσης
Τοποθέτηση καρεκλών στη γραμμή των δύο καλαθιών με μία μπάλα του μπάσκετ επάνω σε κάθε καρέκλα Διάγραμμα 1..

Τα παιδιά βρίσκονται στη πλάγια γραμμή. Τo πρώτο παιδί ξεκινά κίνηση, πλησιάζει τη καρέκλα και εκτελεί μικρό άλμα και σταμάτημα. Πιάνει τη μπάλα και έρχεται σε θέση προστασίας.
Στη συνέχεια περνά τη καρέκλα και κινείται μέχρι την απέναντι πλάγια γραμμή.
Επιστρέφει ντριπλάρωντας ξανά τη μπάλα με σταμάτημα-βηματισμό και την αφήνει στη καρέκλα. Τρέχει και δίνει το χέρι στο επόμενο παιδί που περιμένει στη σειρά για εκτέλεση.
Μεθοδολογική Προσέγγιση
1 Δύο είναι οι καταστάσεις που ζητάμε από τα παιδιά. Η πρώτη να τοποθετούν τη μπάλα έτσι ώστε το σώμα τους να εμποδίζει τον αντίπαλο να τη πάρει. Η δεύτερη, σαφώς πιο επιθετική, να τοποθετούν τη μπάλα στο γοφό ή στον ώμο.
2 Δείχνουμε τη ταυτόχρονη ντρίπλα με το πρώτο βήμα. Μπορούμε με το πέρασμα των προπονήσεων να εισάγουμε τις προσποιήσεις (jab step, cross over step, etc.)
3 Τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν και χωρίς να σταματήσουν τη ντρίπλα, απλά αλλάζοντας το χέρι του χειρισμού.
Προσαρμογή στο παιχνίδι ανάλογα με την μπασκετική ηλικία
Τα παιδιά σε γραμμή απέναντι από το καλάθι Διάγραμμα 2. Ένα παιδί με μπάλα στα χέρια, παίζει το ρόλο της καρέκλας. Γίνεται η ίδια εκτέλεση και προσθέτουμε το σκοράρισμα με μορφή lay up ή πήδημα-σταμάτημα και στου από κοντά. Μετά τα παιδιά αλλάζουν ρόλους. Στην εξέλιξη της διδασκαλίας ο παίκτης που δίνει τη μπάλα παίζει αρχικά παθητική άμυνα και στη συνέχεια έχουμε κατάσταση 1 με 1.
Τα παιδιά σε ζευγάρια με τις πλάτες τους να σταθεροποιούν τη μπάλα Διάγραμμα 3 (από σεμινάριo μικρών ηλικιών coach Sakis Delios
Με το σύνθημα του προπονητή, γυρίζουν και όποιο πιάσει τη μπάλα, παίζει επίθεση. Κατάσταση 1 με 1 μέχρι να μπει καλάθι.


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728