ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΙΝΙ BASKETBALL





ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΙΝΙ BASKETBALL

ΕΜΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ: «H επίθεση μας είναι καλή μόνο όταν έχουμε σωστή επιλογή σκοραρίσματος. Εκτελούμε κινήσεις χωρίς τη μπάλα, ψάχνουμε την πάσα στο ζωγραφιστό, παίζουμε με ντρίπλα προς το καλάθι»

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ.



Α.Καλοσώρισμα παιδιών, σύντομη ομιλία προπονητή, έμφαση της προπόνησης.

Β.Επιθετικές κινήσεις με χειρισμό μπάλας, από κώνο σε κώνο με διάφορες μορφές χειρισμού μπάλας και αλλαγής κατεύθυνσης.

Γ.Διατάσεις

Δ.Φάσεις παιχνιδιού:
1 v 1, επίθεση και άμυνα με αλλαγές κατεύθυνσης. Ένα χέρι απόσταση στην άμυνα, βλέμμα στο χώρο η επίθεση. Μετά το κέντρο, πάσα στον προπονητή και παιχνίδι με κόψιμο.
2 v 1, αφού γίνουν οι πρώτες πάσες μέχρι τη κεντρική γραμμή, ο κεντρικός παίζει άμυνα στο καλάθι και οι δύο επιθετικοί έχουν μόνο 2 πάσες για να πάρουν το σουτ.
2 v 2, έμφαση στην επιθετική λειτουργία 2 παικτών, στις μεταβιβάσεις, στα κοψίματα, στις επιλογές σουτ και στην διεκδίκηση στα επιθετικά ριμπάουντ.
3 v 3 επιθετικό και αμυντικό transition μετά από πάσα του προπονητή. Στην επίθεση παίζουμε ένα κομμάτι από την επίθεση motion με συνεργασία 3 παικτών.

Δ.Ελ. Βολές

Ε.Ασκήσεις σουτ σε κάθε καλάθι ζευγάρια παικτών με μία μπάλα. Κάθε παίκτης κάνει 8 σουτ μέσα σε 1 λεπτό. Μετά από κάθε σουτ αλλάζει πλευρά στο μισό γήπεδο.

ΣΤ.Αποθεραπεία - διατάσεις - παιχνίδι knockout με 2 μπάλες.

Ζ.Συγκέντρωση ομάδας – ενημέρωση για την επόμενη προπόνηση. Αποχαιρετισμός των παιδιών.

* Σε κάθε μέρος της προπόνησης διακόπτουμε το μέγιστο κάθε τμήμα μέχρι 3 φορές για σύντομες διορθώσεις – παρατηρήσεις διάρκειας 15 – 20 δευτερολέπτων.
** Ο προπονητής ρυθμίζει την διάρκεια του ασκησιολογείου ανάλογα με τη πραγματική μπασκετική ηλικία των παιδιών.
*** Ότι δεν λειτουργεί το αφαιρούμε και προχωράμε στο επόμενο. Αλλάζουμε χωρίς ενδοιασμούς ότι θα οφελήσει περισσότερο τα παιδιά.

Τσουμπρής Γιάννης
Προπονητής Μπάσκετ 

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728