Η αξιολόγηση και η ανάπτυξη ενός παιδιού στο μπάσκετ

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορεί κάποιος ειδικός να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού στο χώρο του μπάσκετ.


1.Ηλικία
Το κάθε παιδί στο μπάσκετ έχει δύο ηλικίες την βιολογική ηλικία και την μπασκετική ηλικία
Η βιολογική είναι η πραγματική του ηλικία (πχ γεννηθείς το 2000 έχει ηλικία 14 χρονών)
Και η μπασκετική ηλικία βγαίνει από τα χρόνια που το παιδί ασχολείται με το μπάσκετ σε οργανωμένες ακαδημίες .


(πχ όταν το παραπάνω παιδί ξεκινά το μπάσκετ από 6 χρονών έχει μπασκετική ηλικία
8 χρονών )
Ο μέσος όρος των δύο παραπάνω είναι το 11 και μας δίνει ένα βασικό κριτήριο για το μπασκετικό ΙQ και την ικανότητα του παιδιού.
Το παραπάνω κριτήριο πρέπει να γίνεται σε παιδιά ιδίας βιολογικής ηλικίας για να είναι πραγματικό.
2. Προπόνηση
Ο αριθμός προπονήσεων ανά εβδομάδα είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας υπάρχουν μερικά ελάχιστα στάνταρ (πχ ένα παιδί ηλικίας 13 με 15 χρονών πρέπει να κάνει το λιγότερο 4 φορές προπόνηση την εβδομάδα για να δει στοιχεία προόδου .)
3. Στην Προπόνηση
Όταν το παιδί συμμετέχει σε προπόνηση ,πρέπει να δίνει το 100% ,να είναι συγκεντρωμένο, και να έχει πειθαρχία ,αν είναι να έρθει στην προπόνηση για να σκάσει την μπάλα να την ρίχνει στο ταμπλό να χαζογελάει καλύτερα να μείνει σπίτι του γιατί δεν κάνει κακό μόνο στο εαυτό του αλλά χαλάει την συνοχή την αυτοσυγκέντρωση και την πειθαρχία όλης της ομάδας.

Μην ξεχνάτε κανένας δεν γεννήθηκε πρωταθλητής .Για να φτάσουμε ψηλά χρειάζεται αγάπη, θέληση, πίστη, χρόνος ,θυσίες, πάθος, υπομονή, επιμονή και σίγουρα ο στόχος σας θα γίνει πραγματικότητα.



Τσάδαρης Κ
Coach

Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728