Το Total Basketball Development στην Ακαδημία του ΑΙΑΝΤΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 30 Μαϊου, η παρουσίαση του Total Basketball Development (TBD) στην Ακαδημία του ΑΙΑΝΤΑ ΑΡΤΑΣ από τον coach Σάκη Δέλιο, σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Ασπρούδη.
Το Total Basketball Development είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του μπάσκετ κυρίως για ηλικίες από 6 έως 18 ετών, εμπνευσμένο απο τον καταξιωμένο coach Τάκη Πανούλια (http://panoulias.blogspot.gr). Η χρήση του μπορεί να επεκταθεί και μετά την ηλικία των 18 ετών, στο επίπεδο του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων. Σε αυτό το στάδιο ο αθλητής συνεχίζει να τελειοποιεί τις φυσικές, τεχνικές, στρατηγικές και τακτικές του ικανότητες με όλο και πιο δημιουργικό τρόπο. Η έμφαση όμως που απαιτείται σε υψηλού επιπέδου στρατηγικών και τακτικών σε αυτά τα επίπεδα λογικά επαφίεται στην βούληση του κάθε προπονητή. Η έλλειψη τέτοιων προγραμμάτων καταγεγραμμένων στην χώρα μας είναι προφανής. Το TBD (παρά τον αγγλικό τίτλο του) είναι βασισμένο στις συνθήκες λειτουργίας του μπάσκετ στην Ελλάδα.
Δηλώσεις των δύο προπονητών:
Σάκης Δέλιος: "Ένα 2ήμερο για μπάσκετ την Άρτα και στον ΑΙΑΝΤΑ δεν είναι ποτέ αρκετό. Ο ΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ έχει όρεξη, θέλει να μάθει και η ομάδα του Total Basketball Development θα είναι δίπλα στα παιδιά, στους γονείς μα και στον coach Ασπρούδη. Η προσπάθεια τους θα είναι δύσκολη, από τα λίγα που είδα διαπίστωσα ότι αγαπούν το μπάσκετ. Μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν έγινε χωρίς λίγες στάλες αγάπης. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι όλοι μαζί μια ομάδα για την πόλη της Άρτας.
Όσο αφορά την διαμονή μου, η φιλοξενία στο Arta Palace ήταν φοβερή. Οι υπάλληλοι χαμογελαστοί και εξυπηρετικότατοι. Εύχομαι να συνεχίσουν και αυτοί από την πλευρά τους την προσπάθεια και την διαφήμιση προς τα έξω ως του καλύτερου ξενοδοχείο της Άρτας .
Σε αυτό το ταξίδι στον πορτοκαλί πλανήτη δεν μπορώ να είμαι μόνος. Χρειάζομαι ανθρώπους που να με αγαπούν όπως είναι η οικογένεια μου. Τους ευχαριστώ για την υπομονή και την ανοχή τους σε πολλές καταστάσεις απλά αντλώ δύναμη ψυχής και συνεχίζω. Ένα εισιτήριο χωρίς ημερομηνία επιστροφής, δίπλα μου ο πιστός μου χορηγόςwww.europesports.eu με τα ποιοτικότερα προϊόντα σε ρούχα και παππούτσια Jordan. Σας ευχαριστώ όλους όσους με είδατε, μα και όσους δεν με είδατε διότι αυτοί είναι οι πιο πιστοί θαυμαστές μου !!! Καλή συνέχεια !!!"
Παναγιώτης Ασπρούδης: "Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις της Total Basketball Development στην πόλη μας. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον coach Σάκη Δέλιο, έναν φίλο και πανω από όλα πολυ καλό προπονητή. Όσοι παρακολούθησαν απο κοντά την προπόνησή του, τη μεθοδολογία πανω σε κάθε ηλικία ξεχωριστά και το τρόπο προσέγγισης σε κάθε άσκηση έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Οπως γνωρίζετε η ομάδα μας κάνει τα πάντα γιά να ενημερώνεται και να εξελείσεται στο χώρο του μπασκετ δίνοντας την δυνατοτητα στους αθλητές της με καινούργιες παραστάσεις και πρότυπα να δουλευουν όπως οι καλύτερες ακαδημιες στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο και έναν απο τους καλύτερους προπονητές που μας έκανε τη τιμή να είναι μαζί μας αυτές τις δύο μέρες και μας μοίρασε απλόχερα τις γνώσεις του. Θελω να ευχαριστήσω και τον coach Τακη Πανούλια για τη βοήθειά του στο να πραγματοπιοηθεί η εκδήλωση αυτη!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το προσεχές μέλλον, πάντα πιστοί σε αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ!!! Μπάσκετ...το καλύτερο άθλημα όλων..."

Τι είναι το αναπτυξιακό μοντέλο μπάσκετ TBD και για ποιούςλόγους αναπτύχθηκε.
1. Για να εκφράσει τις θεωρητικές βάσεις ενός αναπτυξιακού προγράμματος αθλητών του μπάσκετ.
2. Για την εκπόνηση και εφαρμογή ενιαίου και προοδευτικού προγράμματος διδασκαλίας βασισμένο στα διαφορετικά αναπτυξιακά στάδια των αθλητών.
3. Για να υπάρχει ένα πλαίσιο που εναρμονίζει τις προπονήσεις, τα προγράμματα και τους αγώνες με στόχο την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ανάπτυξη των αθλητών.
Το Total Basketball Development έχει σαν σκοπό να πραγματοποιήσει αυτούς τους στόχους με τρεις βασικούς τρόπους:
1. Με την δημιουργία ενός ενιαίου προπονητικού πλάνου με συνέχεια και συνέπεια.
2. Με την εκπαίδευση των προπονητών στο μοντέλο ανάπτυξης μεγάλης διάρκειας του αθλητή, τις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης του από την παιδική ηλικία έως την ωρίμανση και τις ευκαιρίες αναπτυξιακών παραθύρων.
3. Με την δημιουργία προγραμμάτων που ικανοποιούν τα κίνητρα και τις ανάγκες των παιδιών σε κάθε ξεχωριστή φάση ανάπτυξης τους.


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στα  social media και στηρίξτε την προσπάθεια μας H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!












Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728