Κανονισμοί: ΟΔΚΕ ερωτήσεις Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

1. Στη διάρκεια του εναρκτήριου Jumb Ball, η μπάλα αγγίζεται  νόμιμα από Α4 και ανακτάται ο έλεγχός της από τον Α2 που  βρίσκεται στο εμπρός του γήπεδο. Μετά την πάροδο τριών -3-  δευτερολέπτων, οι διαιτητές συνειδητοποιούν.
ότι το χρονόμετρο  του αγώνος δεν ξεκίνησε τη λειτουργία του.
ενώ αντίθετα η  συσκευή των 24άρων δείχνει 21 δευτερόλεπτα υπολειπόμενο  χρόνο για την ολοκλήρωση της επίθεσης της Α ομάδας.  Αποφασίζουν, την «αφαίρεση» 3 δευτερολέπτων από το  χρονόμετρο του αγώνος και χορηγούν την μπάλα στην Α ομάδα  για επαναφορά από το εμπρός της γήπεδο με υπόλοιπο 21  δευτερόλεπτα.
 ΝΑΙ (ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 29.2.1, 3ο bullet)
 Εάν το παιχνίδι σταματήσει από ένα διαιτητή για οποιοδήποτε αξιόλογη αιτία που δεν έχει σχέση με καμία από τις ομάδες, θα χορηγείται κατοχή της μπάλας στην ίδια ομάδα που προηγουμένως είχε τον έλεγχο της μπάλας.
Εάν η επαναφορά χορηγείται στο εμπρός γήπεδο, και δέκα τέσσερα (14) δευτερόλεπτα ή περισσότερα εμφανίζονται στο ρολόι των είκοσι τεσσάρων 24άρων δευτερολέπτων, τη στιγμή που σταμάτησε το παιχνίδι, το ρολόι των είκοσι τεσσάρων 24άρων δευτερολέπτων δε θα επαναρυθμιστεί, αλλά θα συνεχίσει από το χρόνο που σταμάτησε.

2. Στη διάρκεια του εναρκτήριου Jumb Ball, η μπάλα αγγίζεται  νόμιμα από τον Α4 ο έλεγχός της από τον Α2 που βρίσκεται στο  πίσω του γήπεδο. Μετά την πάροδο τριών -3- δευτερολέπτων, οι  διαιτητές συνειδητοποιούν ότι το χρονόμετρο του αγώνος δεν  ξεκίνησε τη λειτουργία του ενώ αντίθετα η συσκευή των 24άρων  δείχνει 21 δευτερόλεπτα υπολειπόμενο χρόνο για την  ολοκλήρωση της επίθεσης της Α ομάδας. Αποφασίζουν, την  «αφαίρεση» 3 δευτερολέπτων από το χρονόμετρο του αγώνος και  χορηγούν την μπάλα στην Α ομάδα για επαναφορά από το πίσω  της γήπεδο με υπόλοιπο 21 δευτερόλεπτα.
ΟΧΙ (ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 29.2.1, 3ο bullet)
Εάν το παιχνίδι σταματήσει από ένα διαιτητή για οποιοδήποτε αξιόλογη αιτία που δεν έχει σχέση με καμία από τις ομάδες, θα χορηγείται κατοχή της μπάλας στην ίδια ομάδα που προηγουμένως είχε τον έλεγχο της μπάλας.
Εάν η επαναφορά χορηγείται στο πίσω γήπεδο, το χρονόμετρο των είκοσι τεσσάρων 24άρων δευτερολέπτων θα επαναρυθμίζεται στα είκοσι τέσσερα (24) δευτερόλεπτα.

3. Υπολείπεται ένα -1- δευτερόλεπτο για τη λήξη του αγώνος με το  σκορ 71-72. Η μπάλα επαναφέρεται από τον Β2, από την τελική  γραμμή στο πίσω γήπεδο της ομάδας του. Ο Β2 επιχειρεί μια  μακρινή μπαλιά προς τον Β1 που βρίσκεται στο εμπρός του  γήπεδο, στο ύψος της γραμμής των ελευθέρων βολών. Ο Β1 ο  οποίος πατά την πλάγια γραμμή του γηπέδου, πηδά στον αέρα,  ανακτά τον έλεγχο της μπάλας και προσγειώνεται με τα δύο πόδια  στον αγωνιστικό χώρο. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση στην  ενέργεια του Β1 και χορηγούν τη μπάλα για επαναφορά στην Α  ομάδα, από το σημείο όπου ο Β1 ανέκτησε τον έλεγχό της (πίσω  γήπεδο της Α ομάδας).
ΝΑΙ. (ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 11.1)
Η θέση ενός παίκτη καθορίζεται από το σημείο του δαπέδου όπου αυτός αγγίζει το έδαφος. Ενώ βρίσκεται στον αέρα από άλμα, διατηρεί την ίδια θέση που είχε όταν για τελευταία φορά πατούσε στο δάπεδο. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τις γραμμές ορίων.
(ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 23.2.1) Υπεύθυνος για την έξοδο της μπάλας εκτός ορίων είναι ο παίκτης που την άγγιξε τελευταίος ή αυτή τον άγγιξε πριν βγει έξω, ακόμη κι εάν βγει εκτός ορίων, αφού έχει ακουμπήσει κάτι άλλο εκτός από έναν παίκτη.
23.2.2 Αν η μπάλα είναι εκτός ορίων, εξ αιτίας του ότι άγγιξε ή αγγίχτηκε από έναν παίκτη που είναι πάνω ή εκτός της γραμμής ορίων, αυτός ο παίκτης προκάλεσε την εκτός ορίων έξοδο της μπάλας.
(ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 17.2.2)
 Ο παίκτης θα κάνει την επαναφορά στο πλησιέστερο σημείο που έγινε η παράβαση, όπως υποδεικνύεται από το διαιτητή, εκτός από το σημείο ακριβώς πίσω από το ταμπλό. Συνεπώς η μπάλα θα χορηγηθεί στην ομάδα Α για επαναφορά από την πλάγια γραμμή (πίσω γήπεδο της Α),  από το σημείο που βρο Β1 πατούσε την πλάγια γραμμή πριν απογειωθεί..

4. Υπολείπεται ένα -1- δευτερόλεπτο για τη λήξη του αγώνος με το  σκορ 71-72. Η μπάλα επαναφέρεται από τον Β2, από την τελική  γραμμή στο πίσω γήπεδο της ομάδας του. Ο Β2 επιχειρεί μια  μακρινή μπαλιά προς τον Β1 που βρίσκεται στο εμπρός του  γήπεδο. Η μπάλα κτυπά την πλάτη του «κεντρικού» διαιτητή
(center), ο οποίος πατά την πλαϊνή γραμμή του εμπρός γηπέδου  της Β ομάδας. Οι διαιτητές καταλογίζουν παράβαση και χορηγούν  τη μπάλα για επαναφορά στην Α ομάδα, από το σημείο όπου  βρισκόταν ο «κεντρικός» διαιτητής, στο πίσω γήπεδο της Α  ομάδας. 
ΟΧΙ (ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ  11.3)
Η θέση ενός διαιτητή, προσδιορίζεται κατά τον ίδιο τρόπο, όπως και του παίκτη. Όταν η μπάλα αγγίζει έναν διαιτητή, είναι το ίδιο σαν να ακουμπά το δάπεδο στο σημείο όπου πατά ο διαιτητής.
(ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 17.3.1. bullet 2 )
Ο παίκτης που εκτελεί την επαναφορά, δε θα προκαλεί την έξοδο της μπάλας εκτός ορίων, αφού αυτή έχει ελευθερωθεί στη διάρκεια της επαναφοράς.
(ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 17.2.2)
Ο παίκτης θα κάνει την επαναφορά στο πλησιέστερο σημείο που έγινε η παράβαση, όπως υποδεικνύεται από το διαιτητή, εκτός από το σημείο ακριβώς πίσω από το ταμπλό. Συνεπώς η μπάλα θα χορηγηθεί στην ομάδα Α για επαναφορά από την τελική γραμμή (εμπρός γήπεδο της Α),  από το σημείο που βρισκόταν ο Β2.

5. Ο Α1 ελέγχει τη μπάλα στο εμπρός του γήπεδο όταν μετά από  πάσα του, η μπάλα διεκδικείται με ταυτόχρονο κράτημα από τους  Α2 και Β2. Οι διαιτητές καταλογίζουν Jump Ball. Το βέλος της  εναλλασσόμενης κατοχής δείχνει υπέρ της Β ομάδας και η  συσκευή των 24άρων δείχνει υπόλοιπο 20 δευτερόλεπτα. Οι  διαιτητές χορηγούν τη μπάλα στην ομάδα Β από το πίσω της  γήπεδο με υπόλοιπο είκοσι -20- δευτερόλεπτα για την  ολοκλήρωση της επίθεσή της.
 ΟΧΙ (ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 50.2 1. 3Η ΠΑΥΛΑ)
Το ρολόι των 24άρων δευτερολέπτων θα σταματά και θα επαναρυθμίζεται στα 24 δευτερόλεπτα, χωρίς ορατή ένδειξη όταν στην ομάδα χορηγείται επαναφορά από εκτός ορίων στο δικό της πίσω γήπεδο.
(ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2012 ΑΡΘΡΟ 29.2.1)
Εάν η επαναφορά χορηγείται στο πίσω γήπεδο, το χρονόμετρο των είκοσι τεσσάρων 24άρων δευτερολέπτων θα επαναρυθμίζεται στα είκοσι τέσσερα (24) δευτερόλεπτα.

(ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 2012 ΑΡΘΡΟ 29o Κατάσταση 3 Παράδειγμα 1β)
Η ομάδα Β θα έχει στη διάθεσή της μια νέα περίοδο 24άρων δευτερολέπτων.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ:ΚΟΜΟΤΗΝΗ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ:ΣΟΛΩΝΟΣ 9β, Τ.Κ. 68200,
ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 25520-29547 κιν. 6944889975
FAX: 25520-29547,26522




Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!











Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728