Εγώ είμαι, επειδή εμείς είμαστε - Διδακτική Ιστορία


Το CoachBasketball  σας παρουσιάζει μια σύντομη διδακτική ιστορία , δεν πρέπει να ξεχνάτε η ευτυχία μοιάζει να είναι φτιαγμένη για να μοιράζεται....

"Εγώ είμαι, επειδή εμείς είμαστε"
Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε ένα παιχνίδι στα παιδιά μίας Αφρικανικής φυλής.Έβαλε ένα καλάθι γεμάτο φρούτα δίπλα σε ένα δέντρο & είπε στα παιδιά ότι όποιος έφτανε εκεί πρώτος,θα κέρδιζε τα γλυκά φρούτα.


Όταν τους είπε να τρέξουν εκείνα...όλα πιάστηκαν χέρι-χέρι & έτρεξαν μαζί,έπειτα έκατσαν όλα μαζί & απόλαυσαν τις λιχουδιές τους.


Όταν τα ρώτησε γιατί έτρεξαν με τέτοιο τρόπο ενώ θα μπορούσε να νικήσει ένα & να απολαύσει τα φρούτα,εκείνα είπαν: "UBUNTU,πώς γίνεται ένας από εμάς να είναι ευτυχισμένος αν όλοι οι άλλοι είναι στενοχωρημένοι?"

*UBUNTU στην κουλτούρα των Xhosa σημαίνει:"Εγώ είμαι,επειδή εμείς είμαστε".το 2010 ο coach Δημήτρης Δανιηλ εγραφε στο μπλογκ του:

Αυτές τις μέρες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού διεξάγονται οι τελικοί του ΝΒΑ.Στους τελικούς αναμετρώνται το μεγάλο φαβορί L.A.Lakers και η έκπληξη της φετινής σεζόν Boston Celtics. Σε ένα ισπανικό blog (pitihurtado.wordpress.com) βρήκα ένα άρθρο σχετικά με το μυστικό της επιτυχίας των Celtics, το οποίο τους οδήγησε σε δύο μεγάλειώδεις αποκλεισμούς έναντι των Cavaliers και των Magic.
Το μυστικό αυτό είναι μια άγνωστη στους περισσότερους λέξη, το ''Ubuntu''
O Doc Rivers έχει ως ''σημαία'' την φιλοσοφία Ubuntu, μια λέξη της διαλέκτου ζουλού, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι ''ενας άνθρωπος είναι άνθρωπος μόνο μέσω άλλων ανθρώπων'' . Τα γραπτά των εμπνευστών του Ubuntu, Desmont Tutu και Nelson Mandela μετέδωσαν στον Rivers τη φιλοσοφία ότι ηγέτης είναι αυτός που προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα με τη βοήθεια των άλλων (δείτε την ταινία ''Ανίκητος΄΄ του Κλιντ Ιστγουντ η οποία δείχνει σε ένα μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία αυτή)
Μέσω του Ubuntu κατάφερε να μεταμορφώσει βετεράνους σταρ του ΝΒΑ (Allen, Garnet,Pierce) σε παίχτες που βάζουν το ΄΄εγώ΄΄ τους κάτω από την ομάδα και δημιούργησε ένα σύνολο από παίχτες που δουλεύουν ομαδικά, πασάρουν καλά και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην άμυνα!
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους παίχτες των celtics να πιέζουν την μπάλα, να δίνουν βοήθειες, να κλείνουν διαδρόμους, να έχουν συνεχή΄αμυντική κίνηση, να κάνουν παγίδες, περιστροφές κ.λ.π., τα οποία είναι συστατικά που όλοι θέλοθμε να τα έχουν οι ομάδες μας αλλά λίγοι καταφέρνουμε οι ομάδες μας να έχουν τέτοια εικόνα στην άμυνα!!!
ΠΗΓΗ http://dimdaniil.blogspot.com/2010/06/ubuntu-defensivowmv.html


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728