Το λανθασμένο δίδαγμα μιας εμπειρίας (από TBD)

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013
Του Τάκη Πανούλια
Σε πολλές περιπτώσεις οι ενήλικες και πολύ περισσότερο τα παιδιά δεν βγάζουν τα κατάλληλα συμπεράσματα από μια εμπειρία. Όπως αναφέρει ο Mark Twain "πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να παίρνουμε μόνο την σωστή γνώση από μια εμπειρία και να σταματάμε εκεί γιατί φοβάμαι πως θα την πάθουμε όπως η γάτα που κάθισε επάνω στο καπάκι της σόμπας. Δεν κάθισε ποτέ ξανά στην ζεστή σόμπα αλλά δεν κάθισε ποτέ και στην σόμπα και όταν ήταν κρύα″ (Jim Thompson).

Η πίεση για γρήγορα αποτελέσματα συχνά παρασύρει τους προπονητές σε ανάρμοστη συμπεριφορά πράγμα απαράδεκτο σε αυτό το επίπεδο. Τους οδηγεί σε λανθασμένο τρόπο συμπεριφοράς, προπόνησης και χρησιμοποίησης στους αγώνες.

Εκτός από τους προπονητές οι γονείς των παιδιών συχνά βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους όταν τα παιδιά τους ασχολούνται με τα σπορ. Οι γονείς πρέπει να εξετάζουν τα κίνητρα τους για την ενασχόληση των παιδιών τους με τον αθλητισμό και να προσέχουν την συμπεριφορά τους απέναντι στο παιδί τους στο σπίτι, κατά την διάρκεια των προπονήσεων, των αγώνων, απέναντι στα άλλα παιδιά, τους προπονητές, τους παράγοντες και τους αντιπάλους.


Η κακή συμπεριφορά και η πίεση είναι ο κυριότεροι λόγοι που πολλά παιδιά απογοητεύονται από την ενασχόληση με τα σπορ και σταματούν. Τα παιδιά σταματούν επειδή παίρνουν λάθος μαθήματα από αυτή την εμπειρία τους όπως "γάτα του Mark Twain″. Το παιδί θέλει να επαναλάβει τη δραστηριότητα από την οποία εισπράττει θετικά συναισθήματα. Αντίθετα δεν θέλει να επαναλάβει τη δραστηριότητα από την οποία εισπράττει αρνητικά συναισθήματα.


Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στο google+ και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!Share this article :
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. All About Basketball Coaching - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template