7 Λόγοι για τους οποίους η Άμυνα πρέπει να αποτελεί Προτεραιότητα..

Η επίθεση και η άμυνα στο Μπάσκετ είναι εξίσου σημαντικές. Παρόλα αυτά η άμυνα κάποιες φορές υποτιμάται. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα και να αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε προπόνηση. 


1. Είναι κάτι που μπορεί να το ελέγξει ο προπονητής


Η άμυνα αποτελεί κάτι το οποίο μπορεί ευκολότερα να ελεγχθεί στον αγώνα. Ο προπονητής δεν μπορεί να ελέγξει το ποσοστό ευστοχίας στα 3ποντα, ΑΛΛΑ μπορεί να ελέγξει την ένταση, την προσπάθεια και την εκτέλεση της άμυνας.




2. Ο γρηγορότερος τρόπος για να γίνει η ομάδα πιο ανταγωνιστική


Εκτός από την επιλογή των κατάλληλων παικτών, η ανάπτυξη μιας πολύ καλής άμυνας είναι ο γρηγορότερος τρόπος για τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί προπονητές δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα στην αρχή της χρονιάς και προσπαθούν να την αναπτύξουν όσο γρηγορότερα γίνεται. Γνωρίζουν ότι μπορείς να φτιάξεις μια καλή άμυνα πολύ γρηγορότερα από την ανάπτυξη επιθετικών προσόντων. Όλοι μπορούν να παίξουν άμυνα.


3. Προσφέρει συνέπεια στην ομάδα


Η άμυνα θα κρατήσει την ομάδα στο παιχνίδι, όταν η επίθεση βρίσκεται σε άσχημη μέρα και τα σουτ δεν μπαίνουν.


4. Η καλή άμυνα οδηγεί σε ευκαιρίες για «εύκολους» πόντους


Ο καλύτερος τρόπος για «εύκολα» καλάθια είναι ο αιφνιδιασμός. Τι οδηγεί στον αιφνιδιασμό; Τα αμυντικά ρημπάουντ και τα λάθη. Έτσι, ανεξάρτητα αν μια άμυνα είναι πολύ πιεστική και οδηγεί την επίθεση σε λάθη ή οδηγεί τον αντίπαλο σε μακρινά σουτ υπό δύσκολες προϋποθέσεις που καταλήγουν σε ρημπάουντ, μια ομάδα με καλή άμυνα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για αιφνιδιασμό.


5. Η δυνατή άμυνα βελτιώνει το αμυντικό ρημπάουντ


Αν η άμυνα χάνει τους παίκτες συχνά και βγαίνει εκτός ισορροπίας, δεν θα μπορεί να μπλοκάρει και σωστά στο ρημπάουντ. Αυτό αφήνει ανοιχτούς διαδρόμους για επιθετικά ρημπάουντ και εν συνεχεία εύκολα καλάθια.
Αντίθετα αν η άμυνα περιορίζει την διείσδυση, έχει γρήγορες περιστροφές και σωστή ισορροπία, θα κερδίζει αυτόματα περισσότερα ρημπάουντ. Δηλαδή λιγότεροι πόντοι για τον αντίπαλο και περισσότερες ευκαιρίες για αιφνιδιασμό.


6. Ο καθένας μπορεί να παίξει άμυνα


Μια ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει ρολίστες, χωρίς επιθετικές ικανότητες και να τους επιτρέψει να συνεισφέρουν στην ομάδα, έχοντάς τους επικεντρωμένους στην άμυνα. Η ομάδα μπορεί να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική και ο προπονητής έχει μεγαλύτερη ευελιξία.


7. Οι ομάδες που παίζουν σπουδαία άμυνα κερδίζουν τα πρωταθλήματα


Σύμφωνα με τη στατιστική, σχεδόν κάθε ομάδα που έχει κερδίσει πρωτάθλημα σε οποιοδήποτε επίπεδο είχε μια πολύ καλή άμυνα.


Υπάρχει κάτι που ξεχνάμε; Αφήστε τις προτάσεις και τα σχόλιά σας.

ΠΗΓΗ http://summerbasketballacademy.blogspot.gr/





Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο Facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μαςH ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!
https://www.facebook.com/BASKETBALL.COACHES









Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728