TBD - Σύντομη παρουσίαση και βίντεο με ασκήσεις




Το Total Basketball Development είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με στόχο την συστηματοποιημένη εκπαίδευση και διδασκαλία του μπάσκετ για όλες τις ηλικίες. 


Το Total Basketball Development (TBD)



Παρουσιάζει ένα ενοποιημένο πρόγραμμα ανάπτυξης του αθλητή του μπάσκετ σε κινητικό, τεχνικό, τακτικό και πνευματικό επίπεδο.

Είναι βασισμένο σε θεωρητικά και εμπειρικά δεδομένα με στόχο την συστηματοποιημένη διδασκαλία του μπάσκετ σε αναπτυξιακό επίπεδο.

Ακολουθεί την φιλοσοφία μοντέλων ανάπτυξης μεγάλης διάρκειας του αθλητή. 


Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη Αθλητή του Basketball.


Το TBD μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για προπονητές, υπεύθυνους ακαδημιών και ομάδες μπάσκετ παρέχοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για την διδασκαλία του αθλήματος σε όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες. 



Το πρόγραμμα έχει το πλεονέκτημα να συνδυάζει την δυνατότητα συμμετοχής αθλητών που θέλουν να διακριθούν στο μπάσκετ υψηλού επιπέδου, αλλά και όσων θέλουν να ασχοληθούν με τον μπάσκετ για ψυχαγωγικούς λόγους. 



Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει σαν στόχο να προσφέρει σε κάθε παιδί την δυνατότητα να αγαπήσει και να διατηρήσει μια μακρόχρονη σχέση με τον αθλητισμό, μέσω του μπάσκετ, με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται. 



Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης αποτελείται από τρεις βασικές ενότητες:



Πρόγραμμα εκμάθησης μπάσκετ – Περιλαμβάνει την διδασκαλία του μπάσκετ σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια, ανά αντικείμενο και με κλιμακωτό ασκησιολόγιο. 



Πρόγραμμα φυσικής κατάστασης – Επιδιώκει πολύπλευρη ανάπτυξη βασικών κινητικών δεξιοτήτων, γενικών και ειδικών δεξιοτήτων φυσικής κατάστασης του αθλήματος.



Πρόγραμμα ψυχολογικής / πνευματικής προετοιμασίας – Προσφέρει καθοδήγηση για την αξιοποίηση των πνευματικών και ψυχολογικών ικανοτήτων του αθλητή ώστε να πετύχει τους στόχους του.


Στο πρόγραμμα επιπρόσθετα υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγίες για διατροφή, αποκατάσταση, αξιολόγηση και άλλα χρήσιμα συμπληρωματικά στοιχεία της ανάπτυξης του αθλητή.



ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ) - 

Total Basketball Development Drills


Finish Around the Rim Drill # 1 



2 Ball Dribble - Pass Eurostep / 2 Shots Drill # 1




Combo Sqare Drill # 1



Elbow Shooting # 1



5 Cone FT Drill # 1



Footwork Drill # 1



4 cone dribbling & lay up drill # 1



Agility Ladder Combined Shooting Drill # 1



Ευχαριστούμε τους αθλητές Σάκη Κουτίνα, Παπαηλιού Γιάννη, Δημήτρη Κεφάλα, Μάνο Σταυρόπουλο, Κιούση Γιάννη και Νίκο Κουλούση για την συμμετοχή τους στις ασκήσεις. 

Τις προπονήσεις προγραμμάτισαν και κατεύθυναν οι προπονητές του coachbasketball.gr (Πανούλιας - Δέλλιος - Σταρέντζης)  και συμμετείχε ο Γιάννης Καναρέλης με βάση το πρόγραμμα Total Basketball Development.    









Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας







H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!






Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728